НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 749
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
Така е. И е хубаво, че ги съветват да не бързат.

# 226
Момичета, имам въпрос - за ТУ ще трябва ли да има лаптоп за лекциите и упражненията? Защото синковецът има геймърски настолен компютър, но няма лаптоп и да знам дали трябва да купува.
И ние сме в същото положение и решихме, че не е ок да ползва настолния си компютър (ще бъде на общежитие). Ще си вземе нов лаптоп с подходящи параметри.

# 227
  • София
Браво на жените на гишето, че са дали тези непоискани съвети и са помогнали на неориентираните.И приятелка на дъщеря ми е отишла да се записва и и  буквално й е отказала жената на място Simple Smile
Колкото до НХА, не са изнесени официално резултатите.защото изчакват да оповестят всички резултати.А предстоят изпитите на изкуствознание за последно.След тях ще ги публикуват.Иначе явно неофициално си знаят резултатите и класирането Wink

Т.е те знаят дали ще са приети там или не, и могат да освободят места на други места ? Smile

Значи, след като моето дете с не най-високия бал на света ще чака търпеливо /както и майка му/ , другото дете по-горе с по-висок бал да си избере специалност, да си изчака резултатите навсякъде и да си направи избора, тогава, ако е избрало някаква друга специалност или университет, тогава мястото се освобождава и моето с по-ниския бал може да му заеме мястото.

Ако е искала да избора веднага, заляга здраво над уроците, изкарва си максимален бал и си играе на онче-бонче между специалностите и университетите, докато останалите чакат.

Кой, колкото е учил.

Дами, вече навсякъде има интерактивни занятия и изобщо за всеки студент собствения лап-топ е силно желателен.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 22:46 от Azzy

# 228
  • гр.София
Да си питам още за ISIC. Пише,че  имаш достъп до нея до 72 часа след заявка.
Сваляш приложение и я имаш на телефона си ли ?
А не се чака пластиката чак през октомври.
Би свършила работа за европейското пътешествие след 10тина дни,при това положение.

# 229
Да си питам още за ISIC. Пише,че  имаш достъп до нея до 72 часа след заявка.
Сваляш приложение и я имаш на телефона си ли ?
А не се чака пластиката чак през октомври.
Би свършила работа за европейското пътешествие след 10тина дни,при това положение.

blanc,
я проучи ти, че според ЕЗС /един записан вече студент😂/ е минал без тази карта изобщо.

# 230
  • гр.София
Evhen, ще ти пиша на ЛС след време, дъщеря ми ще се записва чак на 23-ти. Ще пита като ходи да депозира диплома , както и приятелки, които ще се записват др седмица, а ще пътуват заедно. Писа ми съфорумка - че младежът й си има само дигитална карта и я ползва активно в чужбина, но от началото на учебната година. Също,че до късна младежка възраст ползват намаления по музеите, независимо учат ли.  ( Имам леки съмнения в колко музея ще стъпят бандата девойки Grinning .Да правят каквото искат ,само да не се изпокарат. )

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 23:01 от blanc

# 231
Обаче при "Валидност на картата" пише "от 1 септември до 31.12. следващата година".

# 232
  • Благоевград
Излязло е второто класиране в ТУ.

# 233
Да за второто класиране в ТУ. МС трябва да е записан.  А излиза приет и на второ класиране.
Много странно запиване- няма входящ номер, няма уверение. Само на разписката за плащане му записиха факултетен номер. С него и ЕГН явно се влиза в Е-студент, но му казаха след 2-3 седмици, защото не се знае кога ще му вкарали данните там.

# 234
Почвам и аз да се боря да разпечатам всички необходими документи за СУ.
Та коя карта избрахте? Да, видях, първата е за редовно обучение

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 08:25 от R@N

# 235
  • София
Да за второто класиране в ТУ. МС трябва да е записан.  А излиза приет и на второ класиране.
Много странно запиване- няма входящ номер, няма уверение. Само на разписката за плащане му записиха факултетен номер. С него и ЕГН явно се влиза в Е-студент, но му казаха след 2-3 седмици, защото не се знае кога ще му вкарали данните там.

И синът ми е приет на второ класиране, при условие, че се записа след първо. Много странно. Има си факултетен номер - не знам защо излиза така. Чудя се дали да звъня в ТУ да питам.

# 236
  • София
Препотвърждават класирането. Моят също беше приет и записан след първо с всички необходими атрибути. Не се притеснявайте, всичко е наред.

# 237
Пускам платежното сега, но не мога да събера всичко, което искат, спец, факултет, форма, бакалавър...как ги събрахте?

# 238
  • София
Препотвърждават класирането. Моят също беше приет и записан след първо с всички необходими атрибути. Не се притеснявайте, всичко е наред.

Интересно ми е в този случай, като са записани след първо класиране и са класирани и на второ, не заемат ли свободните места за второто класиране? Доста странна е тази ситуация според мен.

# 239
  • Стара Загора/Бургас
Пускам платежното сега, но не мога да събера всичко, което искат, спец, факултет, форма, бакалавър...как ги събрахте?

В основание за плащане - и на двата реда писах, като съкратих "ДП", а името и ЕГН са на определените места.

Общи условия

Активация на акаунт