НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 52 906
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
  • у дома...
УНСС този път са пуснали само 2 бутона - за записване и за отписване и записване платено. Няма бутон за кандидатстване за 3-то класиране.
Потвърждаването за второ класиране мисля, че важи и за трето. Звънни в кол центъра да ти кажат, но мисля че така беше.

# 391
  • София
УНСС този път са пуснали само 2 бутона - за записване и за отписване и записване платено. Няма бутон за кандидатстване за 3-то класиране.
Потвърждаването за второ класиране мисля, че важи и за трето. Звънни в кол центъра да ти кажат, но мисля че така беше.

Аз го написах чисто информативно, за тези, които четат тук и искат да пробват на 3-то класиране Simple Smile

# 392
И на мен ми направи впечатление. Но така или иначе бяхме решили да се спрем на това, което сме приети /счетоводство/. Записахме се, платихме си таксата, всичко за има-няма 1 минута. Само дето викам на щерката да си провери имейла, ама пропуснала да ми каже,  че пощата е препълнена и не може да получава нищо. Абе…отивам на плажа да се пека 🤗, хубав ден ви желая.

# 393
Защо имам спомени, че едно време ни вземаха оригиналната диплома при записване, и с колежки коментираме и те така. Вчера в СУ не са я взели, не беше ли идеята точно да не се запишеш и на друго място? Още текат класирания в другите ВУЗ-ове

# 394
  • София
Azzy, Да, иска тази специалност, в която е приет платено.

Щом иска- поговорете с него и съставете план и бюджет.
Убедена съм, че ще се справи. Ужасно много студенти работят. Само лятото да поработи един месец и ще си сглоби таксата.
Колко ви е таксата за момента?

И ние сме за трето в УНСС.
Чакаме следващата седмица да видим има ли движение /засега почти никаква разлика в баловете/ и я записвам платено. Вече си имат група, гледат си профилите и се вълнуват- този е готин, онази е сладурана и ако се добави още някой, веднага ми звъни да ме информира. Много са готини бъдещите финансисти, много ми харесаха и на мен.
Иначе мислим и за Еразъм след първата година.

# 395
  • у дома...
Защо имам спомени, че едно време ни вземаха оригиналната диплома при записване, и с колежки коментираме и те така. Вчера в СУ не са я взели, не беше ли идеята точно да не се запишеш и на друго място? Още текат класирания в другите ВУЗ-ове
Когато заявяваш участие на второ класиране мисля, че я задържат.

# 396
Новите номера в СУ са ужасни, да. Няма запомняне хаха. То е като парола. Голяма буква пък цифра, пак букви.
Смениха ги май заради някакво европейско изискване.
При нас са два номера - факултетен и ЕАН.
Този ЕАН е нов. Нещо се приравнявало на европейските. Като ходиха на практика в Будапеща, искат там този ЕАН номер.

А ето, помня, че четох нещо такова, моята има само факултетен номер, този ЕАН го няма, поне засега де, ФЖМК е.

# 397
  • София
Здравейте, не намирам учебните планове за бакалаври на юридическият факултет, може ли малко помощ ако някой е попадал на тях, тъй като на другите факултети ги намирам но на този не Simple Smile
Благодаря!

# 398
  • София
Здравейте, не намирам учебните планове за бакалаври на юридическият факултет, може ли малко помощ ако някой е попадал на тях, тъй като на другите факултети ги намирам но на този не Simple Smile
Благодаря!

https://law.uni-sofia.bg/sites/default/files/%D0%9D%D0%BE%D0%B2% … %BA-2023-2024.pdf

https://law.uni-sofia.bg/razpisanie-na-zanyatiyata/

# 399
Благодаря!

Единствената бакалавърска програма в ЮФ на СУ е Международни отношения - 8 семестъра. Учебният план е достъпен от този линк  https://law.uni-sofia.bg/uchebni-planove-na-razlichnite-speczialnosti/

# 400

Убедена съм, че ще се справи. Ужасно много студенти работят. Само лятото да поработи един месец и ще си сглоби таксата.

Чакаме следващата седмица да видим има ли движение /засега почти никаква разлика в баловете/ и я записвам платено. Вече си имат група, гледат си профилите и се вълнуват- този е готин, онази е сладурана и ако се добави още някой, веднага ми звъни да ме информира. Много са готини бъдещите финансисти, много ми харесаха и на мен.
За съжаление тази година таксите ни изненадаха в СУ - за неговата специалност е над 5К. Иначе е приет държавна поръчка в УНСС и на 3-то калсиране предполагма ще го приемат в по-желана специалност (на 2-ро и той не помръдна), но сега изведнъж реши, че не иска този университет - тинейджерска история.
Успех на девойката!

# 401
СУ наистина така поставиха нещата, че не знаеш какво да очакваш в бъдеще. Специалността позволява ли да работи и да покрива поне част от разходите си? Ако иска да учи това и е мотивиран, ще се справи.
Съмнявам се, че първата година ще може да работи и да учи едновременно. Естествено, че ако е достатъчно мотивиран, ние сме насреща и ще дадем всичко от себе си, но въпроса е дали той ще даде всичко от себе си Thinking

# 402

За съжаление тази година таксите ни изненадаха в СУ - за неговата специалност е над 5К. Иначе е приет държавна поръчка в УНСС и на 3-то калсиране предполагма ще го приемат в по-желана специалност (на 2-ро и той не помръдна), но сега изведнъж реши, че не иска този университет - тинейджерска история.
Успех на девойката!
Злати, сега разгледах сайта на Народното събрание, секция внесени законопроекти. В Закона за висшето образование са внесени предложения за промени с смисъл на намаляване на таксата за студентите платено обучение в размер на 60% от средствата за издръжка, предоставяни от държавата. В този смисъл чета са и становищата на СУ и други университети. Ако се приеме това би означавало намаляване с 40% на така обявените такси на СУ. Ще стане ясно в скоро време, надявам се.

# 403
Когато заявяваш участие на второ класиране мисля, че я задържат.
По мое време задържаха дипломата при записване без значение ще участваш или не по-нататък в класирането. Аз бях от тези записала се в един университет и след като ме приеха в друг ми върнаха дипломата срещу наказателна такса. По него време държавната поръчка нямаше семестриална такса. Дипломата ми беше в университета до държавните изпити.
Колкото до работещите студенти първокурсници - синът ми работи до края на първия семестър.  Понеделник и петък нямаше лекции и се получаваха нещата. Когато видя програмата за втория семестър напусна работа.  Семестърът беше натоварен с лекции, упражнения,  проекти и презентации, но успя да се освободи от изпит и да приключи с отличен успех.  Сега пак работи. Знае, че следващия семестър ще е свободен в понеделник.  Ще видим как ще съчетае нещата.

# 404
  • София
.....
Колкото до работещите студенти първокурсници - синът ми работи до края на първия семестър.  Понеделник и петък нямаше лекции и се получаваха нещата. Когато видя програмата за втория семестър напусна работа.  Семестърът беше натоварен с лекции, упражнения,  проекти и презентации, но успя да се освободи от изпит и да приключи с отличен успех.  Сега пак работи. Знае, че следващия семестър ще е свободен в понеделник.  Ще видим как ще съчетае нещата.
Абсолютно.
Въпрос на мотивация, организация, планиране и изобщо изграждане на навици, които притежават успешните и богатите хора.
Освен това трябва задължително спорт някакъв да се упражнява.
Браво на детето!

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 20:29 от Azzy

Общи условия

Активация на акаунт