НАБОР 2006 - Студенти на хоризонта!

• 51 337
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря на Хера и другите , които се включиха по темата с квартирите .
Хм , пък аз гледах за по 600 евро и се дивях . За по-малко - само апартаменти наблъскани с овехтели мебели до козирката - не стават .
Трябва да има две самостоятелни стаи , макар-че обикновено едната е хол , и самостоятелна кухня поне .
Мислех за три стаи , но сега ме подсетихте , че трудно ще се стиковат трима .
Не ми се ще самостоятелен апартамент . Минала съм през това . Най - чудесните години бяха в Студентски град , но там вече не е каквото беше .
Още нямам смелост да реша този въпрос .

Stanislavovamarina , разтушихте ме с вашата история . То си е цял трилър с елементи на разказ с неочакван край ! Детето действа с размах - да му е на късмет изборът !

# 586
Най - чудесните години бяха в Студентски град , но там вече не е каквото беше.
А какво му е сега?

# 587
Аз съм живяла и на квартира и на общежитие, все с една и съща съквартирантка. Годините, а и ние бяхме други.
И синът ми не искаше да е сам, но...
Сега в самостоятелна квартира, знае, че което както остави така ще е. Има го и момента за притеснението. Разболее ли се няма кой да отиде за  един пар@цетамол до аптеката.

# 588
Най - чудесните години бяха в Студентски град , но там вече не е каквото беше.
А какво му е сега?

Не става дума за условията в общежитията . Преди бяхме по двама- трима в стая ,беше си супер ,  но като излезеш посред нощ - до Банана примерно (който го помни) за по сандвич - само студенти навън , а сега ми прилича на Лас Вегас . Голяма мешавица от всякакви хора .
Така или иначе няма право на общежитие , но идеята за съквартиранти ми харесва .

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 09:35 от oska

# 589
  • у дома...
Не, че нещо, но във всеки град посред нощ там, където има заведения, е като във Вегас.  Нормално, нощният живот си кипи.

# 590
Абе, доколкото чувам Студентски град е на следващо ниво в това отношение. Нещо като целогодишен Слънчев бряг.
Oska, как ми припомни за Банана само.
Времената са други, децата са други, но ако си паснат съквартирантите и им се пооправят стаите, ползи има и за ученето. Друго си е да правиш някаква курсова задача и ако запецнеш някъде през стая, две да има колеги, с които да обсъдиш. Това извън готиното да ти щукне и да отидеш на гости или да ти дойдат такива в 11 вечерта. Grinning  По мое време имаше започнали на квартира и бързо решили да се преместят на общежитие заради тези екстри.

# 591
  • Варна
Мога да се включа по квартирният въпрос, защото ние само това имаме 😁. Самостоятелна стая с баня и обща кухня.
Кандидатства във Виенският университет и съответно квартира платихме още май месец. Изпитът предстои в края на август.
Подобно на историята на Stanislavovamarina и моята щерка е между странен на пръв поглед избор - право или физика 😄 , но всъщност има предпоставки и интерес да се насочи и към двата. Така или иначе ще си почакаме.
Междувременно тя активно почива и планира ваканция с приятели.
Аз странно не се притеснявам, тя е спокойна и уравновесена личност и има нашето доверие. Говорили сме да се оглежда, да пробва, да мисли тази първа студентска година и евентуално да смени специалността, ако реши.
Поздравления за успеха на всички форумски младежи! Нека заслужено отпочинат в това последно безметежно лято, че им предстои още много труд!

# 592
  • у дома...
Слънчака вече не е актуален. Созопол е новият град на греха

# 593
В общежитието екстрите пералня и сушилня, нормална фурна и др ги няма..
На времето не можехме да живеем на общежитие, защото компютъра на една колежка изчезна точно 2 вечери след закупуването му, а 1999г беше цяло състояние по тогавашните стандарти, над 1200 долара.

.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 09:59 от скаридка

# 594
  • София

Времената са други, децата са други, но ако си паснат съквартирантите и им се пооправят стаите, ползи има и за ученето. Друго си е да правиш някаква курсова задача и ако запецнеш някъде през стая, две да има колеги, с които да обсъдиш. Това извън готиното да ти щукне и да отидеш на гости или да ти дойдат такива в 11 вечерта. Grinning  По мое време имаше започнали на квартира и бързо решили да се преместят на общежитие заради тези екстри.
Точно. Или да скокнете за дюнери в 2 часа през нощта. Животът на общежитие е безценен откъм опит и спомени.

# 595
  По мое време имаше започнали на квартира и бързо решили да се преместят на общежитие заради тези екстри.
Точно моят случай SmirkStuck Out Tongue Closed Eyes!

# 596
  • у дома...
От 28 юли УНСС обявява допълнителен прием за незаетите бройки след трите класирания, но само и единствено платено обучение. Не може да се кандидатства единствено за "Право" и "Медии и журналистика". За всички останали специалности може, при наличието на свободни места.

# 597
Здравейте, намъквам се с въпросче - какъв е минималният балза право в СУ тази година /редовно, задочно, , ДП, платено - всичко/. Дъщеря ми е набор 2006, но сега ще е втори курс право във ВТУ, не й стигна бал миналата година за СУ ипитам от интерес... Балът й беше 22.32.

# 598
Здравейте!Днес проверих какви документи са нужни за записване в СУ и прочетох за някаква студентска карта,която е задължителна.Нужно е да представи заявка за тази карта,обаче при изпращането на заявка за картата ни иска факултетния номер и някакъв документ(обаче какъв е този документ-не знам?).Въпросът ми е някой от вас знае ли къде мога да получа този факултетен номер( дали всъщност това не е входящия?) и какъв е този документ,който трябва да прикача

# 599
  • Стара Загора/Бургас
Не попълвате факултетен номер, но ще Ви даде възможност да продължите.

Общи условия

Активация на акаунт