Това защо го казваш? Разбира се, че не всеки проблем има решение, но ако решение има, тогава не бива да се пропуска. Иначе при голяма беда рядко има такова решение, което да направи нещата все едно ги е нямало. Винаги нещата се оправят някак си, но на някаква цена. Нима не беше така с Ковид? Нима няма да е така и с Украйна?
Относно квотите в университетите аз съм ЗА, поне в някои области. Проблемът е, че до към 30-тата си година мъжете основно мисля с долната си глава и горната вятър я вее на бял кон. Но ако оставим това без никакви мерки, после ще има да се плаща цената. Конкретно при инженерите. Помня моето следване - мъжете някакви затъпели гьонове, таман излезли от казармата, за сметка на това преливащи от тестостерон и с мисъл само за мацки и купони. Респективно първите 1 - 2 години колежките отвяват мъжете по математика и други теоретични дисциплини. Обаче после в горните курсове предлагаха да се променя постоянно напрежение с трансформатор... Да не говорим след това в заводите и проектантските фирми. Тоест, ако мъжете не бяха побутнат в началото, после щеше да има цена.
А относно разликата в образованието, винаги съм казвала, че е най-добре да са равни. Във всичко. При интелектуално несъответствие трудно ще има добра връзка.