Да ограничим жените, защото мъжете не смогват

• 5 393
  • 104
  •   1
Отговори
# 30
Ако утре ни нагази някаква пандемия, която ще остави един от десет мъже способен да създава деца, бъди сигурна, че ще се узакони някаква форма на многоженство. Въпрос на оцеляване.
Така е. Но ако настане епидемия и остави една на десет жени, ще се затрием при всички случаи и узаконяване на многомъжството няма да помогне.

Това защо го казваш? Разбира се, че не всеки проблем има решение, но ако решение има, тогава не бива да се пропуска. Иначе при голяма беда рядко има такова решение, което да направи нещата все едно ги е нямало. Винаги нещата се оправят някак си, но на някаква цена. Нима не беше така с Ковид? Нима няма да е така и с Украйна?

Относно квотите в университетите аз съм ЗА, поне в някои области. Проблемът е, че до към 30-тата си година мъжете основно мисля с долната си глава и горната вятър я вее на бял кон. Но ако оставим това без никакви мерки, после ще има да се плаща цената. Конкретно при инженерите. Помня моето следване - мъжете някакви затъпели гьонове, таман излезли от казармата, за сметка на това преливащи от тестостерон и с мисъл само за мацки и купони. Респективно първите 1 - 2 години колежките отвяват мъжете по математика и други теоретични дисциплини. Обаче после в горните курсове предлагаха да се променя постоянно напрежение с трансформатор... Да не говорим след това в заводите и проектантските фирми. Тоест, ако мъжете не бяха побутнат в началото, после щеше да има цена.

А относно разликата в образованието, винаги съм казвала, че е най-добре да са равни. Във всичко. При интелектуално несъответствие трудно ще има добра връзка.

# 31
Образованието и интелекта не са едно и също нещо.
Едва ли интелигентна жена ще се забърка трайно с мъж, който ѝ е скучен, защото е тъп, независимо от образованието и на двамата.

# 32
Образованието и интелекта не са едно и също нещо.
Едва ли интелигентна жена ще се забърка трайно с мъж, който ѝ е скучен, защото е тъп, независимо от образованието и на двамата.

Така е. Но и рядко интелигентен човек ще остане без образование, освен в определени случаи, когато се компенсира. Най-вече разни ИТ-та напоследък.

# 33
В момента в университетите в България специално има места за всеки, който пожелае. Сигурно има места и за кучета, което прави ценза не особено добър лакмус за каквото и да било.
В България няма как жена да роди в ранните си 20 години без да е подсигурена. Мъжете рядко се женят, търсят(както стана ясно и от други теми) жена, която може да участва във финансите в някаква степен, а при раздяла рядко участват адекватно финансово при отглеждане на дете. Поради тази доста съществена причина една жена с акъл в главата първо ще си изгради кариерата и тогава евентуално ще мисли за деца.

# 34

Е, да, де, ама с намирането на партньор за дълга сериозна връзка и брак е обратното. Wink

Така е, да, ама не е защото социолозите и специалистите (не съм гледала и не следя такива) казват, че жените трябва да стиснат зъби и да се примирят. Общо-взето тези идеи за квотите, образованието и пр. нямат много общо с брака и сериозните връзки. Точно за брак мъжете не са конкуренция на жените, поне на повечето не са, мъжете си се конкурират помежду си, жените и те помежду си, и някак всеки си знае на някакво ниво в една двойка той ли е този с избора и претенциите, или другият, кой е е по-изгодната позиция и защо е така. Това е нещо динамично, разбира се, малки деца и финансова зависимост веднага могат да обърнат везните, дори и преди това да не са били така, или пък някакъв страхотен просперитет и социален успех.
Всяка коза на своя крак виси, каквото и да казват специалистите. Като е решила някоя да каже "ние перем гащите и ризите на мъжа ми", дето не ѝ е мъж, и най-вероятно тя пере неговите гащи и ризи, или той си ги пере, ама не е съвместна дейност, или "ние ходим на фитнес и си готвим", докато той ходи на фитнес, а пък тя готви, тя му отправя послание, че фактът, че той съществува и е с нея, а тя има честта да го обслужва, е достатъчен негов принос към съвместните дейности.

# 35
В днешно време висшето образование не е нещо кой знае какво и кой не е искал,той не е завършил. Или трябва да е хептен зян. Всъщност в този случай го има и това, нещо постигнато трудно става ценно само защото е постигнато трудно, а не защото е ценно. Ниво на знания, грамотност,обща култура и ред други показатели са потресаващи при много добутали по един или друг начин до заветната диплома,така че аз поне не бих го имал за нещо толкова съществено.

# 36
  • Paris, France
Като е решила някоя да каже "ние перем гащите и ризите на мъжа ми", дето не ѝ е мъж, и най-вероятно тя пере неговите гащи и ризи, или той си ги пере, ама не е съвместна дейност, или "ние ходим на фитнес и си готвим", докато той ходи на фитнес, а пък тя готви, тя му отправя послание, че фактът, че той съществува и е с нея, а тя има честта да го обслужва, е достатъчен негов принос към съвместните дейности.

Гащите и ризите най-вероятно ги пере пералнята, а в днешно време сигурно и ги суши, та само ги вадят и сгъват. Моят мъж преди носеше по 5-8 ризи седмично, сега по 3-4 месечно, като и на формални срещи и в офиса е единствения с риза и вратовръзка.

Честно казано, предпочитам да готвя, отколкото да ида на фитнес. Е, няма кой да ми яде манджоляците, но готвенето ми липсва. Предпочитам мъж, който ходи на фитнес и ме оставя сама в къщи да си готвя, отколкото някой, който ме бута да ходя с него. ММ по едно време ме тикаше всеки ден към фитнеса.

Важното е да има мъже и жени за всички вкусове.

# 37
Това от новите измислени проблеми ли е? Несъществуваща драма?

# 38
Нещо ми е много трудно да повярвам, че мъжете ги тресе хормонът в четвърти, седми, дванадесети клас, на кандидатстудентски изпит, после първите четири години в университета се убиват от пиене и жени, но квотата им дава възможност в последната година от университета да блеснат със скрития си интелект и талант. Алелуя, добре, че е квотата! И така почват уникалния си професионален път... Ми...

И жените бягаме от училище и пием бира. И половината школо го изкарахме по кафетата и кръчмите. Ама ей на, искаха ми шестица за моята специалност и никой не ме е питал къде съм се мотала и дали в главата ми са били само гаджета, коли и мотори.

Писала съм и друг път - дискриминация не съм усещала, освен един път от 60+-годишен мъж. Аз лично наемам само жени, не от сексизъм, а на база умения и работна етика.

И все пак за жените е по-трудно, ако хормонът ги тресе твърде дълго и останат без професия. Аз лично се сещам за много повече работи за мъж с основно, отколкото за жена с основно.

# 39
Писах за инженерите. Само там имам преки наблюдения.
И определено се виждаше разликата в поне 90% от случаите.

# 40
Ам да еволюират и те, де. Крайно време им е. Нали уж били "силния" пол хахахаха 😂 ам, айде, да са силни, адаптивни.

# 41
Ам да еволюират и те, де. Крайно време им е. Нали уж били "силния" пол хахахаха 😂 ам, айде, да са силни, адаптивни.
Силният пол с основно образование се адаптира по-добре от нежния пол с основно. Съвсем логично, след като на това ниво взаимодействието със света е много повече работа тип точно силова, отколкото символна, i.e. абстрактност и умсветн труд.
Писала съм и друг път - дискриминация не съм усещала, освен един път от 60+-годишен мъж
Не съм виждал лично, но съм писал и преди за жена, която познавах едно 12-13г от друг форум, 9-10 от които мислех, че е мъж, защото така се представяше. Някога е била дискриминирана по пол в професията си доминирана от мъже (IT) и беше взела това решение, за да има равен старт с мъжете в мъжки форум. Едно от най-умните същества, с които някога съм имал честта да общувам, и далеч не е само мое това признание.

# 42
Ма ние за тия с основно ли си говорим. Аз не съм за тоя разговор, сори, нот сори.

# 43
Не е грях да нямаш основно.

# 44
  • Paris, France
В началото на 90те бях шокирана от броя великобританци, които нямаха средно образование. Имаха GCEC, за което изпитите се полагат на 16г и толкоз. Работеха си, даже в банки. Имаха си гаджета, жени, ипотеки, деца. Ако не ми бяха казали каква диплома имат или не бях виждала СV-тата им, нямаше и през ум да ми мине. Можеше да ме излъжат, че и висше имат. Пишеха много грамотно, доста по-грамотно от някои вишисти.

Тук съм виждала и неграмотни мъже, които някак си се оправят и живеят не по-зле от висшисти. Те нямат културните разходи и претенции, нито нужда от големи удобства, които имат раслите в охолство.

Някой писа, че жените с основно образование се справяли доста по-зле от мъжете с основно. Не съм съгласна. Жената с основно може да иде да живее у мъж, да работи на две работи и ако изкарва и бакшиш, да е по-добре от някой мъж с висше.

Синът ми имаше съученик с полуграмотна майка. Грозна, дебела, няма 1.50, с къси крака. И съученикът същият. Майката караше партньора си да проверява домашните и да учи със сина и. Момчето беше винаги сред отличниците и завърши много добра магистратура. Жената даже жилище си купи. Е, малко, не става за двама, но нейно си. Неграмотен мъж с нейната външност никоя няма да прибере.

Общи условия

Активация на акаунт