Да ограничим жените, защото мъжете не смогват

• 5 384
  • 104
  •   1
Отговори
# 15
пп. за въпросните "специалисти" от околните теми става дума, предполагам.
Тцъ, за популярни аналитици (социо, психо) с издадени книги, силно присъствие в социалните мрежи и извън тях и с отгледани деца с висше и техни собствени деца Simple Smile

# 16
  • Fairbanks, Alaska
Така е, мъжете често са в неизгодната позиция. В съседна тема някакъв се оплаква, че не може да намери жена за секс, а жените могат да намерят мъж за секс даже и по пътя до Кауфланд и обратно.
Коя е въпросната тема?

# 17
По мое време имаше квота. Жените влизаха с много висок бал, а мъжете с не толкова висок. Не е лошо да има квота, иначе много професии ще се феминизират на 100%.

# 18
пп. за въпросните "специалисти" от околните теми става дума, предполагам.
Тцъ, за популярни аналитици (социо, психо) с издадени книги, силно присъствие в социалните мрежи и извън тях и с отгледани деца с висше и техни собствени деца Simple Smile
Ти да видиш, почти сме там значи.

# 19
  • Paris, France
Нямам проблем да излизам и даже да се оженя с мъж с по-ниско от моето образование. Образователният ценз, сам по себе си, ми е на 1896 място в стълбицата на критериите. В къщи не си говорим за образование, не ядем образование и не се обличаме в образование. Майка ми също е харесвала и излизала с много мъже, които са били една степен по-ниско в образованието, а тя държи на образование и не би излязла с бачкатор или мъж с незначимо и не вадещо пари образование. Един, единствен беше като нея образователно, но над нея кариерно и имотно. Останалите бяха над нея като доходи.

Все повече жени се събират с мъже с по-ниско образование и по-бедни от самите тях, защото като са задоволени материално, имотно и имат образование, искат повече във физически план, както и да не им се качват по главите.

В някоивисши учебни заведения има много повече жени, отколкото мъже. Там, където учат децата ми, около 72% от студентите са мъже. Когато мъжът ми е учил там, са били още повече. Сега го питах. Не помни точно, но около 90% мъже са били.

В България имаше квота до 1990г и балът на момичета беше с поне единица по-висок от бала на момчетата.

Дъщеря ми и майка ми много държат на образование, както и да е в значима област. Също на ръст. Дъщерята за сега не държи на финанси, но и подхранваме картата.

Не бих излизала с много образован, но в лошо финансово състояние, живеещ в лоши условия. Имам много образовани приятелки, чиито мъже електротехници, ключари и водопроводчици изкарват много повече от тях и от моя образован мъж. Не виждам драма.

# 20
Така е, мъжете често са в неизгодната позиция. В съседна тема някакъв се оплаква, че не може да намери жена за секс, а жените могат да намерят мъж за секс даже и по пътя до Кауфланд и обратно.
Коя е въпросната тема?
Изтрита е. Един питаше защо не може да си намери партньорка за секс. Жалко, щеше да е интересно да разберем какво е финансовото му положение и образователен ценз.

# 21
Не е толкова важно образованието му, колкото това мъжът да е адаптивен, пробивен, упорит и да не е мързелив.
Ако е мързелив и се носи по течението, осигурен от родители, ако ще да има престижно образование, може грам да не става за семейство, съжителство и т.н.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 16:28 от anonymiss

# 22
  • София
На дъното на социалната стълбица.
Даже не знае къде да пита. Или пък знае Laughing

# 23
  • Пловдив
Всякакви такива квоти за мен са глупост (мъж съм). И за образование, и после за работа.
+1. И в двете посоки - за защита на жените и за защита на мъжете.
Водят само до още повече несправедливост при съмнителна полза. Отделно има риск да се обезценят така в очите на останалите постиженията на справилите се без квоти. Защото не винаги има измерим бал на успех, понякога е просто избор - кого ще назначим и т.н.

Цитат
В момента враговете на западното общество са два - жената кариеристка и белият мъж.
Айде, де. Тези, на които враг им е белият мъж, поставят жената кариеристка на високо място по нужда от подкрепа, нещо като веднага след негрите и транссексуалните. Wink

Цитат
В съседна тема някакъв се оплаква, че не може да намери жена за секс, а жените могат да намерят мъж за секс даже и по пътя до Кауфланд и обратно.
Е, да, де, ама с намирането на партньор за дълга сериозна връзка и брак е обратното. Wink

# 24
Ама аз не съм казала, че и двете са врагове според едни и същи хора, знам, че е точно обратното.

# 25
И какво значение има образованието за един мъж, ако е пробивен, находчив и има нюх за разни  неща, които ви осигуряват комфорта заедно?
Ако е и добър и разбран, и се интересува от вас като човек и ви обича си става доста подходящ за партньор.

# 26
Според мен няма значение. Наблюдавам някакво втренчване в дреболии, нерядко преодолими, по-често просто несъществени, за да заобиколим факта, че липсват много по-съществени неща.

# 27

Какво стана с равенството на половете? Изведнъж се оказа, че не жените били привилегировани, ами мъжете не се справяли.

Справедливостта и равенството нямат общо с рационалността, ако възникне проблем. От там и предложенията. А вече дали ще бъдат приети е въпрос на това колко е остър проблема, няма ли други решения, дали обществото ще се съгласи на моралния компромис и прочее. Ако утре ни нагази някаква пандемия, която ще остави един от десет мъже способен да създава деца, бъди сигурна, че ще се узакони някаква форма на многоженство. Въпрос на оцеляване.
Но за сега мисля, че споделеното от теб е само някакви идеи по принцип. А и не знам дали има някаква явна диспропорция с броя висшисти по пол.

# 28
Ами втренчването в дреболии,а неглижирането на съществени минуси в човека срещу теб,могат да ти изиграят лоша шега по нататък.
Пример - Мързелив, не се застоява на една работа, все му крив шефа, колегите или Вселената.
Стиснат- неглижира твоите потребности, празници, харчове.
Прави ти сметка на покупките и финансите.
Егоист- не се съобразява с вашите желания.
Ревнив- ограничава ви, следи ви телефона, комуникациите, сърди се ако излезете с приятелки отидете на почивка сама.
Пие- много...има лошо пиянство и става агресивен.
И още много критерии, които ако неглижираме отначало, няма да  сме добре.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 18:03 от happy doc

# 29
  • Paris, France
Ако утре ни нагази някаква пандемия, която ще остави един от десет мъже способен да създава деца, бъди сигурна, че ще се узакони някаква форма на многоженство. Въпрос на оцеляване.
Така е. Но ако настане епидемия и остави една на десет жени, ще се затрием при всички случаи и узаконяване на многомъжството няма да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт