Да ограничим жените, защото мъжете не смогват

• 5 386
  • 104
  •   1
Отговори
Статистика:
Жените с висше образование са повече от мъжете с висше образование.

Твърдения, за които имало изследвания:
Жените не биха се обвързали с мъж с по-ниско от тяхното образование.
Мъжете нямат проблем да се обвържат с по-нискообразовани жени.
За да се спаси демографията, трябва да се въведат квоти по пол във висшите учебни заведения.
За да се спаси демографията, жените трябва да раждат рано (вмята се - както е и в природата), и след като отгледат деца до сравнителна самостоятелност (начално училище), вече ако щат, да завършат и висше и да започнат да работят и градят кариера, пак имат много време.

Това са твърдения на специалисти (м/ж), разтревожени за неуспешните връзки, липсата на бракове, ниския прираст и прочее. Всичко се казва с голяма грижа, разбиране, желание да се помогне и т.н., трудно е да си помислиш, че такава благост има задна смисъл.

Какво стана с равенството на половете? Изведнъж се оказа, че не жените били привилегировани, ами мъжете не се справяли.

# 1
  • София
Повечето наблюдения са ми, че образовани и успешни жени влачат някакви минзухари на гърбовете си и са истински стоици в това им начинание.
Иначе за останалото съм по- скоро да.

# 2
Статистика:
Жените с висше образование са повече от мъжете с висше образование.    - Зависи какво образование. Дали си инженер или си политоложка има доста голяма разлика.

Твърдения, за които имало изследвания:
Жените не биха се обвързали с мъж с по-ниско от тяхното образование. - Не мисля, че е общовалидно. Но, ако си учителка, трудно ще се обвържеш с футболист например, по-скоро с някой от твоята среда
Мъжете нямат проблем да се обвържат с по-нискообразовани жени. - И аз не виждам проблем, но проблем няма и за обратното.
За да се спаси демографията, трябва да се въведат квоти по пол във висшите учебни заведения. - И сега има такива в доста университети и специалности.
За да се спаси демографията, жените трябва да раждат рано (вмята се - както е и в природата), и след като отгледат деца до сравнителна самостоятелност (начално училище), вече ако щат, да завършат и висше и да започнат да работят и градят кариера, пак имат много време. - Това пък изобщо няма смисъл - кой на кого би могъл да каже как да ражда.

Това са твърдения на специалисти (м/ж), разтревожени за неуспешните връзки, липсата на бракове, ниския прираст и прочее. Всичко се казва с голяма грижа, разбиране, желание да се помогне и т.н., трудно е да си помислиш, че такава благост има задна смисъл.

Какво стана с равенството на половете? Изведнъж се оказа, че не жените били привилегировани, ами мъжете не се справяли.

Според мен неуспешните бракове/връзки са от лесното ни съществуване, което предразполага към вършене на глупости, както и това, че сме станали егоисти и материалисти. (Не всички, разбира се, обществото като цяло)

# 3
В моя ВУЗ отдавна има квоти по пол и в различните специалности бройките са предварително определени: Х места за жени и Х места за мъже, та оттам нататък е приемен бал за жени еди-колко си, приемен бал за мъже с няколко единици по-нисък. Даже имам някакви съмнения, че по всички ВУЗ приемните балове за жени и мъже са различни, ама не съм сигурна.

# 4
В моя ВУЗ отдавна има квоти по пол и в различните специалности бройките са предварително определени: Х места за жени и Х места за мъже, та оттам нататък е приемен бал за жени еди-колко си, приемен бал за мъже с няколко единици по-нисък. Даже имам някакви съмнения, че по всички ВУЗ приемните балове за жени и мъже са различни, ама не съм сигурна.

Като бях аз студентка, беше точно така. Но това беше доста отдавна, затова не смея да твърдя, че още е така навсякъде.

# 5
Всякакви такива квоти за мен са глупост (мъж съм). И за образование, и после за работа.

# 6
Нарциса, от какво е провокирана темата ти? Ти не беше ли в щастлива връзка? Не мислиш ли, че такива подхвърлянки: "мъжете не се справят" са обидни за мъжете? А не са ли обидни и за жените? Аз не мисля, че съм свързала живота си с неможач... Съдейки по кариерната реализация на двата пола, мъжете ни водят с доста, независимо че академичните критерии за оценяване на знания и умения сочат, че ситуацията трябва да е обратната.

# 7
Е че кой е казал, че една жена не може да има деца и без мъж.
Може, но все пак оптималното е хубаво здраво семейство.
В момента враговете на западното общество са два - жената кариеристка и белият мъж.

Когато аз кандидатствах, май още имаше квоти и за жени нужният бал за прием беше почти винаги по-висок, понякога с цели единици. Например право (това исках да уча някога) - бал за жените не падаше под 5.50, бал за мъжете едва стигаше 4.50.

Темата не е за вече обвързаните, а за онези, конкретно мъже, които не смогват.

# 8
Така е, мъжете често са в неизгодната позиция. В съседна тема някакъв се оплаква, че не може да намери жена за секс, а жените могат да намерят мъж за секс даже и по пътя до Кауфланд и обратно.

# 9
Търси се начин мъжете да се оженят, защото са самотни и ги боли душата от това, но същевременно да се случи по деликатен и ненапрягащ начин. Не виждам нищо неизгодно в такава позиция.

# 10
Идеално съвпада с моите виждания, че мъжете са все по-нежен пол с PR онази Гюцова.

# 11
Имах един преподавател по механика, който казваше: "Момичета, стига сте писали на момчетата курсовите работи, после, като започнете да работите, те ще ви бъдат началници".
И всъщност е точно така в много случаи все още. Не смогват, не смогват, но като е за кариерно развитие, смогват и още как.

# 12
Търси се начин мъжете да се оженят, защото са самотни и ги боли душата от това, но същевременно да се случи по деликатен и ненапрягащ начин. Не виждам нищо неизгодно в такава позиция.

Ами, не мисля, че на мъжете това са им водещите причини за брак (семейно съжителство?). Женят се, защото искат някакви неща, които не могат да получат по друг начин. То и жените така, де. Никой не обича чак толкова брака и не е толкова самотен. Това е все едно да мислиш, че някой взима ипотека, понеже много обича ипотеките и не си представя живота си без невероятната възможност през следващите 30 години всеки месец да оставя някаква сума в банката.

# 13
Със сигурност има хора, които се женят, защото се обичат и сключеният брак като още един символичен израз на тази обич им носи допълнително удовлетворение.
Може да не са повечето, но какви са повечето не е наша работа. Адаптираш се според средата, индивидуално. Няма такова нещо като "трябва", жените трябва да са еди какви си, мъжете и те...
А равенство на половете може да е като равенство на индивидите, т.е. по права. Равенство по възможности няма дори между произволни двама души, тъй като няма двама абсолютно еднакви, освен в главите на скучаещи от презадоволеност инфлуенсъри и подобните им.

пп. за въпросните "специалисти" от околните теми става дума, предполагам.

# 14
Много неща тръгват от семейството и от възпитанието, за съжаление. Често съм попадала на родители, които разсъждават като "Тя е момиче, трябва да учи" и "Той е момче, нека да работи. Ще се оправи сам"

Общи условия

Активация на акаунт