Несвикване с име на бебе

• 4 220
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
Хубаво е името. Обикновено на Матео на галено му казват Тео , звучи кратко и ясно. Дай си време и ще свикнеш с името.

# 46
Защо да свиква, тя пише, че усеща, че не е това името на детето. Т

# 47
и аз още не мога да свикна с името на детето. Жена ми избра едно кифленско име и....
минаха години и още ме е яд.

# 48
Сестра ми имаше колега, кръстен Красимир или нещо подобно. Един ден му разказали за Чавдар войвода и той си харесал името и започнал на всички да се представя с него до толкова, че родителите му били принудени да го прекръстят.

# 49
Е чак да го прекръстят. Немалко приятели имам, които имат едно име, пък всички ги знаят с друго и им викаме по двата начина, но чак да се прекръсти😀

# 50
  • Пловдив
Големият ми син е кръстен на дядо си, хубаво име, макар и често срещано.
Аз бях твърдо против, всички бяха наясно с това, но уважих желанието на таткото.
Понеже съкращението му ме влудява, в 90% от случаите правя забележка на хората, уча самота дете да отговаря, че не се казва така /съкратената форма/.
5 години след раждането не мога да си представя да се казва по различен начин. Името просто му заспива, както и наследствените черти от свекър ми /ако наследи и майсторството му ще съм искрено доволна/.

Иначе имам роднина, която си смени името. Помня, че и до София ходиха. Като си говорим за нея винаги я наричам с рожденото ѝ име, макар разликата с новото да е една добавена буква.

# 51
Аз когато съм се родила са ме кръстили Керигън след около 5 месеца протести на бабите са ме прекръстили Десислава. Ненавиждах това име, не беше моето, не го усещах. На 14 години вдигнах протест и казах, че няма да си изларам лична карта с това гадно име. Така 11 месеца по - късно, отново бях Керигън. Кой каквото и да си мисли, не ми пука. Не го харесвах. Бабите отново ревнаха. Още се правят на луди да ми викат Деси. Ич не им се връзвам.
За мене името има огромно значение за живота ти. Познавам хора с еднакви имена и може да са различни хора, но имат по някоя обща черта.
Ако това име усещаш, че не е ноговото и бащата съответно не го усеща. Сменете го. То е на седмици не е толкова късно.

Общи условия

Активация на акаунт