Уверявам те, никой не е разбрал думите ти като упрек, дори напротив. Ти винаги си била гласът на баланса и съпричастието, и точно затова ценя мнението ти толкова високо.
Съгласна съм с теб, че някои хора, когато се почувстват притиснати, още по-силно се вкопчват в избрания от тях път. Но понякога, в онези критични дни, когато лечението още не е започнало, времето е не просто ценно, то е решаващо. А точно тогава липсва и най-много ориентация. Затова понякога споделените истории не са натиск, а фар, който светва преди да влезеш в мъглата.
Съгласна съм и че има хора, които търсят потвърждение, не съвет. Но вярвам, че форумът е за всички, и за питащите, и за вярващите, и за съмняващите се. Затова и разгорещените дискусии имат смисъл, защото понякога точно те отключват въпроси, които иначе биха останали потиснати.
И също, не на последно място, нека не забравяме, че написаното тук остава. Ще се повторя, но има хора, които не коментират, не харесват, но ни четат. Понякога дори години по-късно. И тогава всяко мнение, дори когато се повтаря, особено тогава, се превръща в онзи фар, който дава точния отговор в точния момент. Имам вече такива примери, от първо лице, на хора, които просто са попаднали на едно изречение тук, и то е било повратна точка. За тях. В техния път.
Така че всичко е наред. Не се притеснявай, че поспорихме. Спор между хора, които се уважават и споделят една мисия, е само знак, че ни е грижа. ❤
Да,,за разлика от всички,препатили ,тук,трудно е за възприемане...че за лекарите ,това е бизнес,че има световни протоколи,че има хора и опит,от който да се поучиш...
То и българския народ,е много мъдър...както е казал за патило-старило...така и...на сила можеш да вземеш,на сила,не можеш да дадеш...
Това което забелязвам,защото ви чета,въпреки ангажираността си,последните седмици..че се оформя една тенденция,хора се включват в темата,не за съвет и подкрепа ,а за да утвърдят ,че тяхното решение и мнението на техния лекар е правилно .. ,други търсят множество консултации,за да намерят лекар,който да ги подкрепи...хора разни,..разбирам че разгорещените спорове тук,понякога успяват да извадят нуждаещи се,от заблудите...Вярвам,все повече доверие,и повече тръгнали по правилния път ще има,благодарение на вашата всеотдайност, и безкрайна доброта и добронамереност...
Това винаги ме е забавлявало - правото на избор, сякаш си купувам рокля и знам предварително какви модели отиват на фигурата ми.