Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 013
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Опосум, аз също започнах да пия Ашваганда, защото не можех да спя заради Тамоксифена (Нолвадекс), но на първата седмица се сетих и питах AI и той ми отговори като на Олив, че не е много ОК и сега се въздържам.
За да спя си пръскам мелатонин (капките на д-р Тайс). За мелатонина AI каза че е ОК
Аз в момента съм само на таргетна и хормонална терапия. Но като ходя при Щерев на другата седмица, ще си запиша да го питам за ашвагандата.

# 556
  • Русе
Аз пия Алора, много добре ми действа. Успокоява ме. Ашвагандата е страхотен адаптоген, но поне два-три месеца ще минат докато се натрупа. Пробиотици САМО от естествени източници, ако е туршия в никакъв случай купена, в нея няма пробиотици, защото не е ферментирала естествено. Аз си правя сама кисело червено зеле, оставям го са ферментира естествено и става ужасно вкусно. Малко вмирисвам къщата с тая естествена ферментация, но вкусът е веднъж. Правете си сами туршии, като не трябва да се използва оцет, също така. Хич не е трудно. Кефира има много полезни свойства и Комбучата също така е с пробиотици. Аз пия Комбуча по две на ден, намерих си сайт откъдето си поръчам 400 мл за 2,59 лв.
Haidi, можеш ли да споделиш сайта Yum . Благодаря.

# 557
  • Варна
Момичетата които пията Тамоксифен. Някоя от вас, случайно да пие кръворазреждащи. Бях ви казала, че ще пиша скоро, за нов рак в семейството. Свако ми е с Рмж. Хормон позитивен, Хер-. 3а стадий. ЛВ на второ и трето ниво. Първата комисия след ПЕТ скенер, категорично За, променила стадия на 2б и операция. Три независими мнения, химио, операция и лъче.Двамата лекари препоръчват докато започне химиото Тамоксифен, за да се спре растежа, но кардиолога казва, че не може да се пие с кръворазреждащи. Проф. Тимчева каза че може, обаче, препоръчва АИ и Золадекс. Обаче по всички протоколи се започва с Тамоксифен, АИ не действат при мъжете. Много объркана история.

# 558
АИ не действат при мъжете?
Знам че културисти ги пият за да не им се ароматизира тестостерона към женски хормони. Че които не внимават и развиват гинекомастия.....

# 559
  • Варна
Marsian, изчетох света отново. Навсякъде се препоръчва Тамоксифен. Проучванията са с по добра преживяемост, не че не действа, не съм се изразила правилно. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23224235/Проф. Щерев и проф. Цонев казаха, че и CDK4 инхибиторите не им действат.

# 560
Момичетата които пията Тамоксифен. Някоя от вас, случайно да пие кръворазреждащи. Бях ви казала, че ще пиша скоро, за нов рак в семейството. Свако ми е с Рмж. Хормон позитивен, Хер-. 3а стадий. ЛВ на второ и трето ниво. Първата комисия след ПЕТ скенер, категорично За, променила стадия на 2б и операция. Три независими мнения, химио, операция и лъче.Двамата лекари препоръчват докато започне химиото Тамоксифен, за да се спре растежа, но кардиолога казва, че не може да се пие с кръворазреждащи. Проф. Тимчева каза че може, обаче, препоръчва АИ и Золадекс. Обаче по всички протоколи се започва с Тамоксифен, АИ не действат при мъжете. Много объркана история.

Аз пия кръворазреждащи и Нолвадекс.Пия ксарелто от 20 мг., досега никой не ми е казал, че не могат да се камбинират. По принцип, на тамоксифена едно от страничните действия му е образуване на тромби за съжаление. Питала съм и онколаг и съдов хирург и кардиолог. Всички са ок за комбинацията

# 561
Не съм знаела, че не може кръворазреждащи и съм пила антистенокардин или аспирин протект, но не постоянно, именно защото тамоксифен сгъстява кръвта и вдигах кръвно.
Имате ли проблем с намирането на Золадекс? Днес обиколих целия град докато си намеря.

# 562
  • Sofia
Incantrix, няма ли вариант в една конкретна аптека да ти заявяват всеки месец Золадекс?  Пазарувам в Медея и още първият път ме попитаха дали желая да ме запишат при тях и  общо взето ми е спокойно, че като отида, ще има бройка специално резервирана за мен.

# 563
По принцип ходя в една и съща аптека и или вземам ако има  или заявявам за след ден, два. Днес обаче ми казаха , в Гален, че нямат никъде в тяхните аптеки в града. Стана ми странно, никога не съм имала проблем.

# 564
По принцип ходя в една и съща аптека и или вземам ако има  или заявявам за след ден, два. Днес обаче ми казаха , в Гален, че нямат никъде в тяхните аптеки в града. Стана ми странно, никога не съм имала проблем.

Ако ви е удобно, Марешки винаги имат, без да е необходимо записване.

# 565
В града вече нямаме аптека Марешки. Благодаря ти все пак. Дано не се случва повече.

# 566
Здравейте момичета. Минах 6 хт и днес бях на консултация с хирург. Такаа... Двойна масектомия и импланти в една операция. Лимфна дисекция цяло първо и второ ниво. Плащам само имплантите и избор на екип.
Може и органосъхранвваща... Но.... Първичния тумор е голям и трябва да се реже половин гърда почти... Аз имам доказани метастази в лимфни възли и ако правим сентинелна биопсия и излезе че не са изчистени всички пак трябва да се прави операция. И ако се направи пълна мастектомия може да  няма лъчетерапия защото няма да има какво да се облъчва ако дам пълен отговор след хт...
Надявах се на органосъхранвваща... Но... Този хер 2 е много коварен... И доктора каза, че щом го е имало един път... Много вероятно е пак да тръгне, а също така да се появи и на другата гърда...
В крайна сметка по-радикална операция от тази няма...
Надявам се да съм взела добро решение... Харесвам си гърдите, и никога не бих сложила изкуствени, но този рак е много коварен...
Бог да с нас!

# 567
  • Добрич
eyeswideopen, и това ще минеш!

Бях в подобно положение, винаги съм имала големи и плътни гърди. Ако някога някой ми беше казал, че един ден ще сложа импланти, щях да се изсмея...

Туморът беше  в едната гърда,  дълбоко разположен, централно, но  мултифокален...

Двустранна мастектомия с едномоментна реконструкция и сентинелна биопсия. Махнах и зърната, оставени вдигат риска с 5%. Намалих и обема на гърдите.

Първите седмици след операцията настройвах огледалото така, че да не хваща едновременно и лицето и гърдите ми . Или главата до врата или от врата до гърдите .

Вече свикнах.

Моята операция я прави д-р Хатър, като "те чета", сякаш и ти към нея си се насочила. (НЗОК поема операцията, а аз доплатих импланти, грижа за пациента и грижа за анестезия /по фактури/).

Всичко се нарежда по най-добрия възможен начин.

Желая ти успех и на първо място здраве!

Ако ще те оперира д-р Хатър и имаш някакви конкретни въпроси, питай.

# 568
eyeswideopen, и това ще минеш!

Бях в подобно положение, винаги съм имала големи и плътни гърди. Ако някога някой ми беше казал, че един ден ще сложа импланти, щях да се изсмея...

Туморът беше  в едната гърда,  дълбоко разположен, централно, но  мултифокален...

Двустранна мастектомия с едномоментна реконструкция и сентинелна биопсия. Махнах и зърната, оставени вдигат риска с 5%. Намалих и обема на гърдите.

Първите седмици след операцията настройвах огледалото така, че да не хваща едновременно и лицето и гърдите ми . Или главата до врата или от врата до гърдите .

Вече свикнах.

Моята операция я прави д-р Хатър, като "те чета", сякаш и ти към нея си се насочила. (НЗОК поема операцията, а аз доплатих импланти, грижа за пациента и грижа за анестезия /по фактури/).

Всичко се нарежда по най-добрия възможен начин.

Желая ти успех и на първо място здраве!

Ако ще те оперира д-р Хатър и имаш някакви конкретни въпроси, питай.
Благодаря. Ще ме оперира проф. Маслянков (Александровска).
Колкото и да не ми се иска.... Ще свикна с  импланти... Притесняват ме лимфните възли (обсъдихме сентинелна биопсия... Но при доказани метастази май е по-добре дисекция).
И се притеснявам за лъчетерапията след това (чета че имплантите пречат, макар че онкологс ми каза че доста са напреднали апаратите в лъчетерапията и че няма да има проблем, докато хирурга каза, че може въобще може да няма облъчване на гърдата защото вече няма такава и защото отговора от терапията е добър).
Колебая се.. Но все едно вече взех решение... Имплантите са поръчани, насрочена е дата за операция.. Каквото такова... Ако не ги махна и двете... Цял живот ще се пипам и няма да имам мир... Сигурно ще ходя на преглед всеки месец и все ще си мисля за най-лошото... А така... Както обича да казва старата школа хирурзи... Няма гърда... Няма проблем 🫤

# 569
Привет,
Защо оцет не се препоръчва?
Направих си изследване на костната плътност в Александровкса - много ми била ниска. Ще ходя на ендокринолог. В тази връзка имате ли препоръки за София? Чудя се дали от лъчето се повлиява тая плътност (малко след средата на терапията съм). Вероятно и дългото кърмене се е отразило. Защото около 4 месеца след като спрях да кърмя, започнах золадекса и тялото ми не е имало време да се съвземе :/ вит Д също под долна граница, казаха ми по 2000 единици да взимам 3 месеца и после контрола. Поне калцият е в норма...

Общи условия

Активация на акаунт