Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 35 403
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
О, аз забележки към училището нямам Simple Smile и като транспорт ни е супер, тролей 7 спира на 2-3 мин от вкъщи, после слиза направо на Ломоносов. Той е с далтонизъм и не може да учи в паралелки с оптика.

# 91
  • София
Честито на всички от Ломоносов, ние не успяхме да се вредим там.
Аз разглеждам сайта на 56 и се опитвам да се убедя, че в ок. Паралелката ще е STEM.

# 92
  • у дома
Записахме ние в 81 СУ.Най-хубавото е, че след 10 клас може да избере и биология,  ако иска.
Хареса ми мястото на училището, зелено е, много ми е важно това:)
Харесаха ми и специалните предмети -физиология, биохимия, реторика. Приятни хора.
Честито-искрено му пожелавам хубав и задружен клсс!

# 93
За протокола: записахме младежа в Ломоносов Simple Smile посрещна ни една много готина девойка от тазгодишния 8 ж (това е изк.интелект), каза, че е много доволна от училището и учителите. Записваше ни едната учителка по английски, много мила дама. За всяка паралелка има отделна маса, дават ти първо един куп документи за попълване. Викнаха директорката да му види медицинското заради далтонизма, малко се почудиха, защото имало разни червени и зелени жички, дали ще се справи... на мен сърцето ми се сви. Но в крайна сметка решиха, че би трябвало да се справи, надявам се ако има въпроси за цветовете, да му помагат и другите деца. За момента има приети 6 момичета в паралелката (чакат да видят ще се запишат ли), и 8 деца са по първо желание. На 11.09 е родителската среща, където учителите ще си кажат изискванията. Та така, тръгнахме си с таткото със заветното листче, че е записан Simple Smile и сега вече  мога да си почивам спокойно!

# 94
  • София
По повод различните паралелки специално в 127,зам.директорката каза: първите три години всички учат едно и също.Това ми беше изключително полезно за подреждане на желанията,явно по-скоро е важно самото училище какви резултати постига ,отколкото отделни паралелки.

# 95
  • София
Има ли мнения за 39-то СУ?

Новата директорка полага максимални усилия да съсипе училището, доста успешно при това. Много качествени учители напуснаха заради нея, голяма част от останалите работят в страх. Ако имате възможност, изберете друго училище.
При положение, че сега е приет в Механо-то и има шансове за 39-то, май то е за предпочитане, а и не че има избор Sad Но кой колкото учил.

# 96
  • София
При положение, че сега е приет в Механо-то и има шансове за 39-то, май то е за предпочитане, а и не че има избор Sad Но кой колкото учил.
В механото не взимат ли всички стипендия за защитена специалност? Като местоположение, стига да ви е удобно, е по-добре от 39то.

# 97
Някой ако може да даде мнение за 30 Су,
природни науки,АЕ и ИЕ?Благодаря!

# 98
  • София
Моля за мнение за 105 СУ, специалност “Интериорен дизайн”. Никакви отзиви не намирам за тази паралелка.
От тази година е, днес синът ми се записа. Чух хубави неща, направиха ми добро първо впечатление.

# 99
  • София
За 105 тази паралелка е нова. Щерката миналата година 2 беше приета в 105, но не я записах. Като мина и видя училището и лошо ми стана.
Защо сте с лоши впечатления?

# 100
Здравейте, моля за информация за 54 СУ в Надежда и 96 СУ в Люлин. За първото няма никаква актуална информация от последните 5-6 години. За 96 също се интересувам дали нивото е прилично.

# 101
  • София
Днес синът ми се записа в 7мо СУ езикова паралелка английски с испански. При нас драмата приключи! Simple SmileКака му е също в 7мо, същата паралелка.

# 102
  • Sofia
Здравейте, моля за информация за 54 СУ в Надежда и 96 СУ в Люлин. За първото няма никаква актуална информация от последните 5-6 години. За 96 също се интересувам дали нивото е прилично.
За 54 СУ мога да дам информация, но не за гимназиален етап. Момчетата ми учеха там до 7 клас. До 4 клас е много добро, до 7 също е добро, има много качествени преподаватели, има и такива, които не са ок. Базата е добра - голямо и просторно училище, след ремонт на външна фасада и двор, вътре стаите са ок. Учи се на две смени.

# 103
96то е на 3-4 мин от училището на децата ни. Типично квартално училище, средно ниво - ако детето има желание да учи, ще учи; ако не, предполагам няма да го натискат много. Учителката по АЕ на сина ми каза, че е била няколко пъти квестор там на различни изпити и не е очарована от децата. Но пък имат интересни паралелки, ходят в чужбина по проекти, тази година си бяха направили списание на испански. Ако детето ви има интерес към журналистика или киберсигурност, може да ви е вариант. Наблизо е и 97мо - би било по-добра опция.

# 104
Здравейте, отново ще помоля за мнения за 12 СУ, немската паралелка и ако има детенце прието в нея?
Здравейте, и аз бих искала да помоля за мнения. Някой, нещо знае ли?

Общи условия

Активация на акаунт