Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 13

• 35 421
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
  • у дома...
В 30то, в класа на дъщеря ми, имаха 4 момчета. Също абсолютно никаква драма.

# 181
Мирена, безкрайно благодаря! А още от 8-ми клас ли тази специалност е в другата сграда?
И друго - немският от нулата ли го започват?

8-ми си учат само на Сливница. 9-ти и 10-ти клас са по 1 ден седмично в База 2, от 11-ти клас са по повече. Немския се учи от 0 - моят син никога не го беше учил преди това. Но като имаш по 3-4 часа език всеки ден, и класната ти се падне учителката по немски Simple Smile - ще го научиш, къде ще идеш.

# 182
  • София
18 математика с информатика - дали и тези паралелки са предимно момичета? Чета, че традиционно в 18 са женски класове и започнах да се притеснявам...
Аз предполагам, че класът ще е сравнително балансиран, предвид профила.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 20:37 от Шантава Калинка

# 183
18 математика с информатика - дали и тези паралелки са предимно момичета? Чета, че традиционно в 18 са женски класове и започнах да се притеснявам...
Синът ми е приет и записан в тази паралелка, имаше и други записани момчета в четвъртък като ходихме. Аз предполагам, че класът ще е сравнително балансиран, предвид профила.

Здравейте,
И моят син е записан в тази паралелка. Още едно момче също се записваше в четвъртък, така че ще има момчета:)

# 184
  • София
Да не се откажат даже момчешки клас Wink

# 185
  • София
Да не се откажат даже момчешки клас Wink

Предвид факта, че закриха математиката в 127мо и липсата на много варианти за математика в центъра (извън "елита"), нищо чудно да са момчешки клас. Езиковите паралелки са сякаш с повече момичвта, ще има баланс поне из общите части на училището 🙂

# 186
  • София
И аз много се притеснявах от еднополова паралелка, затова и избегнах гимназията по телекомуникации. Така или иначе големият ми син е СХН в 55то, със седем момиченца.. ама пак има за цвят. В 131во са смесена банда, спокойна съм за малкия Wink
Че и най-малкото вече върти гаджета ( първи клас) хахаха.
Ама както Аманда казва- намират се децата по интереси. Дори и в другите класове в 18то да са момичета, а в математическата - момчета- пак ще се надушат.
Това ми напомня за Правец- езиковата и компютърното- сборен пункт- парка, който ги дели.

# 187
И аз много се притеснявах от еднополова паралелка, затова и избегнах гимназията по телекомуникации. Така или иначе големият ми син е СХН в 55то, със седем момиченца.. ама пак има за цвят. В 131во са смесена банда, спокойна съм за малкия Wink
Ама както Аманда казва- намират се децата по интереси. Дори и в другите класове в 18то да са момичета, а в математическата - момчета- пак ще се надушат.
Това ми напомня за Правец- езиковата и компютърното- сборен пункт- парка, който ги дели.
Може ли мнение за 55-то СХН. Племенникът е приет там на първо класиране и ако не помръдне на второ ще остане там.

# 188
  • София
Може ли мнение за 55-то СХН. Племенникът е приет там на първо класиране и ако не помръдне на второ ще остане там.
Ооо, много съм доволна, спокойно училище, само първа смяна, големите са в отделна сграда от малките, стоят в кабинета и учигелите ходят при тях. Ръководство, учители, деца и родители- чудесни. Единствен минус е малкото девойки, но все пак има. Wink Доволно ще е детето.

# 189
Аз също мога да се включа с добри.отзиви за 55то. Вярно, от начален и прогимназиален етап, но някои неща са общо валидни. В училището има ред и дисциплина. Директорката е много амбициозна. Непрекъснато обновява базата на училището,  а сега я разшири с топла връзка между двете сгради. Повечето учители са доста съвестни. Държи се да се учи.

# 190
  • София
Не мога да дам отзив за СХН, но мога да споделя мнение за училището от 1 до 7 клас.
 Няма да пиша за периода 1-4 клас, защото предполагам не Ви интересува.

В училището се учи само първа смяна от 8:00 ч. Спокойно училище, не сме се сблъсквали с агресивни деца. Държи се на дисциплина и облекло.
Част от базата на училището е подновена, другата ще се подновява поетапно. Има стем  център и извънкласни дейности. Директорката е много инициативна и откакто пое 55 СУ се случиха само позитивни промени.

В 55 СУ преподават прекрасни млади учители - Яна Иванова по Бел, Ани Русанова по математика, Александър Русев по физическо, Йоана Ценова по биология, Доцев по английски. Това са любимите учители на класа на моя син.
Имахме прекрасни 7 години в това училище.

Имам една забележка и то е към преподавателката по КМИТ Габриела Найденова. Преподаването липсваше и децата имат пропуски по нейния предмет. Искрено се надявам да я сменят. Оставили сме отзиви за нея до директорката и предполагам, че е взела мерки.

# 191
  • sofia
Много благодаря за отзивите за 55- то, моят син е приет там СХН, надявам се да попадне на свестни деца и учители.

# 192
Много благодаря за отзивите за 55- то, моят син е приет там СХН, надявам се да попадне на свестни деца и учители.
Аз също се включвам с добри отзиви за 55 СУ. Подкремям мнението дадено преди мен. Мисля, че е добра алтернатива за деца с подобна насоченост в източните райони.  Даже мисля, че новата паралелка програмиране на искуствен интелект ще бъде на още по-добро ниво. Течеше реклама за нея на последната родителска среща и останах с добро впечатление. Казаха, че са сключили договор с една от водещите фирми в сферата на IT технологиите. Има и презентация на сайта на училището. Успех!

# 193
  • София
Децата в осми клас по ИТ и информатика учиха основи на изкуствения интелект и основи на програмирането, въпреки че не са точно паралелка програмиране на изкуствен интелект, а СХН. Миналата година тази паралелка я имаше в 2ро, Попов и май това беше.
Така че няма значение ( за 55то) дали е СХН или AI, учат едно и също по информатика 😉

# 194
  • София
Момичета, напълно добронамерено го пиша - идете и оставете отзиви в темата на 55то, аз се спуках да търся информация и нищо не намерих. Факт, че моето дете се справи добре на НВО и му беше достатъчно за Джон Атанасов, но 55то изобщо не го писахме, защото не намерих вашето мнение, а имах нужда от него.

Общи условия

Активация на акаунт