Проблем с шум в града

• 3 497
  • 105
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Йоане, ние сме на петия етаж и бяхме под ъгъл към онези къщи, така че слабо се чуваше, иначе вероятно ако петелът пее до прозореца ти, ще е по-различно.

# 31
Това което ме учуди е, че авторът е в къща. Защото все си мислих, че ако някога живеем вкъща завинаги ще съм се оттървала от всякакъв шум. Явно и там не е гарантирано......

# 32
  • Пловдив
Е, как ще е гарантирано.
Няма ги шумовете от съседно помещение, ама от двора какъв хубав шум може да се вдигне...

# 33
Към автора - в собствено жилище ли сте или на квартира?
. В собствено жилище съм, къща
Разбирам! Ако бяхте на квартира щях да Ви посъветвам да я смените по възможност. В такъв случай помислете за смяна на стаята, или шумоизолация, както са Ви дали идея в други коментари. Аз пак не разбрах обаче, говорили ли сте с други съседи, на тях пречи ли им? Ако да, може да се направи някаква подписка, или да се съберете и да  говорите с въпросния съсед с петела.

# 34
Към автора - в собствено жилище ли сте или на квартира?
. В собствено жилище съм, къща
Разбирам! Ако бяхте на квартира щях да Ви посъветвам да я смените по възможност. В такъв случай помислете за смяна на стаята, или шумоизолация, както са Ви дали идея в други коментари. Аз пак не разбрах обаче, говорили ли сте с други съседи, на тях пречи ли им? Ако да, може да се направи някаква подписка, или да се съберете и да  говорите с въпросния съсед с петела.
.   Шумоизолацията е интересно решение, но като съм гледал цените за качествена такава... по-добре да си слушам петела хаха, а и проблема е основно през лятото, защото няма как без да се отварят прозорци, а шумоизолацията не би помогнала за това. Иначе не съм говорил със съседи, не знам как се справят с шума, но реално другите къщи са по-далеч и най-вероятно не е толкова силен при тях. По принцип винаги съм чувал петли и сутрин и през деня и никога не ми е пречело, даже е приятно, но когато е прекалено отблизо е различно..

# 35
Аз не мога дз отварям прозорците на спалнята по друга причина за през нощта, заради котките, че късат комарниците и трябва някаква метална мрежа да се сложи, обаче отварям вратата на спалнята и отсреща имам обезопасени прозорци, които отварям.. Чувствително ще е по-малък шумът, ако наистина не идва точно директно. В Пловдив по принцип колкото пъти съм била лятото,, все ми е било жега и през нощта, ако няма климатик. При нас е малко по-хладно и пак последния мвсец само 2 нощи (когато имаше буря и следващата) сме били ба спрян климатик.

# 36
Това което ме учуди е, че авторът е в къща. Защото все си мислих, че ако някога живеем вкъща завинаги ще съм се оттървала от всякакъв шум. Явно и там не е гарантирано......
Наистина няма гаранция. Живяла съм в къща, и пак е било шумно....

# 37
Може да се постигне много с шумоизолация, да - корк, стиропор, дървени повърхности разни, какво ли не. ММ направи вкъщи от дърво и зад него май стиропор беше, забравих. Но през лятото през отворения прозорец ще се чува.

Това е чудесно, Магдена, което е направил твоят мъж.

Живяла съм в различни страни и в жилища с различен тип строеж. Шумът в някои почти не се чуваше.
Но освен вида на изграждане на сградата  и допълнителните подобрения, които човек може да направи, ми се струва, че живеем вече в свят с много по-голямо количество на шум и то на дразнещо, непоносими видове шум. Звуково замърсяване така да се каже. Вероятно в бъдеще едно успешно решение ще подобри качеството ни на съня (а оттам и качеството на работа/живот) - дали ще е стая или дори само легло с шумоизолиращ периметър, шумоизолиращ балдахин, обвивка или там как ще го нарекат, ми се струва добро футуристично решение.
Иначе в писане на жалби, разглеждането им и т. н. едва ли си струва такъв разход на време и човешки труд.

В крайна сметка в ежедневието си можем да свалим гарда по отношение на околните не толкова приятни шумове, но едно свещено място за спане и релакс 7-8 часа е необходимо.

Така както имаме хладилник, фризер и какво ли не уреди и приспособления в едно доста ограничено пространство, но с чудесни функции.

# 38
Проблем с шум в града - чудесна тема. Моите уважения към петела, но е кошмар да ставаш по първи петли (май 3 пъти пееха)..

Иска ми се да дам друга насока на темата - мислите ли, че е възможно да се направи такава ШУМОИЗОЛАЦИЯ, че да спре дразнещи шумове от съседи? Това е обсъждано и в други теми, оказва се много сложно и скъпо решение, струва ми се. Но все пак, ако не цялото жилище, поне една стая, където когато му писне на човек, да се изолира напълно.
Защото дали е петел, дисководещ, пиянски оргии или друго, е без значение - ефектът е винаги умопомрачаващ. Зомби,  както се изрази авторът.

Има такива хотели, нищо не се чува в стаята от съседните стаи.

Шумоизолация може. Но не винаги върши пълна работа. И не всеки може да си я позволи.
Най-добре е да се дисциплинира населението. Да са научи да се съобразява.
Това става със закони и полиция, която да следи + солени глоби още при първо нарушение.

Ние с корк изолираме. Но не всички стаи. Остават още 2 стаи.
Има ефект, но не пълен.

# 39
  • Пловдив
При нас не излезе скъпо, защото беше само на една стена и ММ го направи сам. Иначе сутрин чувахме как съседите си пускат кафе-машината. Wink Но скъпо или не, това е най-независимото решение, колкото и да е половинчато заради прозорците. Плюс другото е хубаво да го има - коректни съседи и т.н., но не е гарантирано.

# 40
И ние чуваме как пикаят, и то много много ясно и звучно, много по-силно, отколкото дори аз като правя същото... все едно са вътре в стаята. Как ги правят тези блокове...
На село като дете помня, че беше много хубаво, и никакви шумове нямаше или не съм ги чувала.

# 41
Ужас Таня, ужас.
В панелен блок съм, не се чуват такива неща.
Явно в новото строителство е така.

# 42
Да, при нашите е панелен, такова нещо няма! И не го чувам в тоалетната, а докато съм в спалнята... нз как ги правят и къде тези бани, тоалетни.. какво е това нещо. И секс чувам как самото легло скърца... ама това не ми пречи, а и е по-кратко Grinning

# 43
Все си мисля, че това скърцане би трябвало да се чува само при стари и износени легла/матраци/дивани. Аз от години не съм чувала подобен шум от съседските апартаменти. В нас също не скърца нищо Grin като се има в предвид, че обзавеждането е на няколко години.

# 44
  • Пловдив
Не само в новото, изобщо при тухленото строителство е така. Панелът изолира по-добре шум в сравнение с тухлата, но по-лошо - студ и топлина.
В родния ми блок като легнех на пода, чувах кашлица, звук на телевизор, говор. Не до степен да разбирам какво си говорят, разбира се, но че си говорят. Тухла от 1960 г., самият под не знам от какво се прави.

Общи условия

Активация на акаунт