Проблем с шум в града

• 3 492
  • 105
  •   1
Отговори
# 45
Защо ги строят така не знам.
Толкова ли не могат да изолират. Ама искат много пари после.
Има хора са ми казвали като са ходели на оглед, че не само се чува, че се говори, а напълно си се разбира какво точно се говори.
Отказали уж хубавия апартамент да купуват.

# 46
Виж в интернет сигурно има доста рецепти как се приготвя супа .

# 47
Даже за няколко супички ще има.

# 48
Каква Ви е дограмата, Йоан? Ако се сложи такава с троен стъклопакет не би ли трябвало да заглушава по-добре такъв шум Thinking Или само аз така си мисля!? Но трябва и климатик, за да не стоят отворени прозорците. Говорете и със съседите, но щом казвате че те са по-далеч... едва ли го чуват толкова ясно.

# 49
Не било шум в града, а бил петел на село Smiley

За личното ви благо: шумоизолация на стаите и качествена дограма, поставяне на климатик, тапи за уши по време на сън.

За общото благо: жалба в Общината да се провери дали е спазена наредбата за отглеждане на птици на територията на община Пловдив, жалба в ОДБХ (Областна дирекция по безопасност на храните), жалба към МОСВ (Министерството на околната среда и водите).

# 50
Ох, сто пъти предпочитам петел да кукурига, вместо разни примати да ми въртят гуми и да дрифтят по улиците по цяла нощ. Направо такива лоши неща им мисля, че дано не им се случват. Побърква ме тоя кретенски шум.

# 51
Петлите са ме побърквали на село, когато в лятната утрин се изцепват като луди под отворените прозорци. И то ако се паднат няколко млади дето тъкмо започват да се учат е съвсем гадно. Повечето кучета също ( са ми причинявали подобни стресове ). Някои имат особено кофти лай и вой и държат да се изявяват музикално.
Сутрешния птичи хор, макар и доста силен понякога,  е много по приемлив и приятен. И ако няма майстори съседи, музикални маниаци и дрифтьори е много добре.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 17:46 от kirasirrav

# 52
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Ние сме в къща, с шумоизолация и хубава дограма. На съседите кучето лае точно под прозореца на спалнята ни. И няма оправия, говорихме много пъти нормално с тях, карахме се, не става. Казват "ами само на вас ви пречи". Оплакване до общината също не става, отговарят, че лаенето на куче не се счита за вдигане на шум. За София става въпрос.

# 53
Ако имаше разстояние между сградите нямаше да е така. Стига бе, аз чувам отсрещната сграда, което се води друга улица , когато сме с отворени тераси се чува ясно дума по дума целият разговор. А съседната сграда сякаш имаше обща стена... два различни блока.
От алчност не спряха да строят и няма никаква инфраструктура. Нямаше вече място за дишане, и за едно дърво. Какво остава за площадки около блоковете.

# 54
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Това което ме учуди е, че авторът е в къща. Защото все си мислих, че ако някога живеем вкъща завинаги ще съм се оттървала от всякакъв шум. Явно и там не е гарантирано......

Нито от шум може да се отървете, нито от миризми.
Я някои ще си прави чалга парти и скара на двора, я друг ще запали шума, на трети кучетата лаят...

# 55
Сериозно..  дори на село? Къде да живее тогава, в гората с катериците? 😅 има тук една тема за къща на село, ще ги питам.

# 56
Има няколко ж.п.гари в България около които е сложена шумоизолираща ограда. Има ли ефект от нея?

# 57
Само който е живял в къща знае, че и там няма гаранция за безшумност. Живяла съм и в къщи и в апартаменти. Това за партитата, музиката и т.н. е много вярно. Като в последната къща в която живях положението беше много зле. Много проблеми със съседи, много дрънчене от 6-7 часа сутринта по дворовете, силна музика до дупка посред нощите. Специално за музиката накрая се събра подписка от съседи, и се приключи поне с това. Да не говорим, че извън шума сме имали много други проблеми, като хвърляне на боклуци в нашия двор от съседи и минувачи (предимно цигани), хвърляне на камъни, стреляне с пушка и още много други проблеми. Не казвам, че като живееш в апартамент спокойствието ти е гарантирано, но просто исках да обясня, че живота в къща също не дава сигурност за доста неща.

# 58
  • София /Абсурдистан
У нас има шумоизолация на всички стени, подове и тавани. Изолира доста, но не всичко. Не е чак толкова скъпо.  Да отбележа, че стиропор е за топлоизолация, а за изолиране от шум не помага изобщо. В панелен блок съм, чува се много, затова и сложихме изолациите. От тоалетните на съседите над нас всичко се чува и още как. Има едно отворено пространство при щранговете и водомерите, което няма как да се изолира.
Искам и аз къща и си мислех, че ще е по-тихо, ама като чета тук, май не е така.

# 59
Тя и моята дограма изолира на 95 % шума, стените също, обаче лятото да не си отваряме прозорците ли.

Общи условия

Активация на акаунт