Проблем с шум в града

• 3 478
  • 105
  •   1
Отговори
# 60
Струва ми се,че е въпрос на темперамент,а не на силен/слаб шум. Мен не ме дразни шума идващ от съседна къща,за разлика от съседен апартамент. Шумът от съседната къща все пак идва отдалеч и някак си не му обръщам внимание...

# 61
Напротив, ето сега чувам куче, обаче не ме дразни, защото е някъде надалеч. Но ако му буди всяка сутрин под прозореца ми, или го чувам от стената непрекъснато... това променя нещата, защото навлиза в личното ти пространство.

# 62
Струва ми се,че е въпрос на темперамент,а не на силен/слаб шум. Мен не ме дразни шума идващ от съседна къща,за разлика от съседен апартамент. Шумът от съседната къща все пак идва отдалеч и някак си не му обръщам внимание...
Зависи от шума, и много зависи на какви съседи ще попаднете.

# 63
Да, ако някой ме помоли да не правя нещо, защото чува шума ще се съобразя, ще намеря начин. Както казах това с електрическите барабани примерно, не е нужно да си спираш дейноста, а да се съобразиш, че не си сам на света и в блока живеят още хора.

# 64
Да, но за жалост не всички хора са толкова разбрани. А като споменахте куче, в предишното ми жилище едно от съседските кучета толкова силно лаеше, че не можеше да се спи от него. Хем не беше както казваш под прозореца, а си беше даже в къщата срещу нас, тоест улицата ни делеше, и пак се чуваше супер силно. Явно всичко е до децибелите и до това какви шумове ни дразнят и какви не.

# 65
Непрестанния кучешки лай означава, че нещо с кучето не е наред, не одобрява нещо, тревожно е, уплашено е и т.н. Собственици на такива кучета, които не ги е грижа за животинчето, което са си взели по собствено желание ме съмнява, че ще обърнат внимание на съсед и ще вземат мерки са не му пречат.

The Iron lady, ние го изолирахме това пространство, пипкаво е като изпълнение, но не е скъпо, сложихме изолация на тръбите, по поръчка по размер на дупката направихме арматура и кофраж и го бетонирахме. Оттогава ни звук, ни миризма.
Майсторите не се навиват да го правят, защото отнема много време, горяма врътня е и не могат да ти отчетат квадратура, дори и да ти вземат по-скъпо не им се занимава с пипкави работи. Пък и това може да го направиш само при основен ремонт на помещение, като изкъртиш всичко. Днес и на мода гипсокартона, че най-бързо и лесно получаваш прави тавани и стени. Под гипсокартона колко хора слагат изолация е друг въпрос.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 08:15 от zari65

# 66
Да, по принцип кучетата обикновено лаят само, като видят чужд човек или друго куче да им минава покрай територията. При нас повечето не лаят хора, които познават, имам предвид хора, които минават често по улицата покрай тях, не близки на собствениците, някои за приветствие излайват. Всички се скъсват да лаят, ако минат роми, много им въздействат. Но съвсем не е непрестанен лаят при нормални обстоятелства.

# 67
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
И да не е непрестанен лая на кучето, мен ме дразни, точно заспивам и започва силно да лае, аз се стряскам и се събуждам. То спира да лае, аз после не мога да заспя, и точно заспивам и всичко се повтаря.  И на затворен прозорец се чува.

# 68
Ами, мен кукумявките ме дразнят по същата причина. Или са бухали, не знам. Но ми е много зловещ звукът, свързвам го с мрачни неща и като се събудя от някой кошмар и като чуя някоя да кукумявчи, след това не мога да се освестя сумати време да заспя пак.

# 69
Аз като имах куче /булонка/ много лаеше като ни няма.
Явно се чувства много самотно.
Нямаше какво да направя.
Имали сме оплаквания от съседите. За щастие не лае 8 часа нон стоп, но е бил способен и на тая простотия.
Като се разболя баба ми и 7 години я гледахме вече нямаше проблем, там имаше човек и той си мълчеше.

# 70
В блока имаше съседи с бебе куче, което лаеше така като малко щом го оставят само. И аз хоум офис, мислих че става дума точно за тип булонка, пудел и отивам да си предложа услугите да сме си компания през деня... и гледам бебе питбул! 😂 За щастие вече спря, но е толкова силен, че беше счупил ръката на бабата като се хвърлил върху нея от радост.

# 71
По принцип първото кукуригане на петлите е между 4:30 и 5:00. Като бяхме млади имаше кокошарник под прозореца на спалнята. Като се разпее оня ми ти петел, че като се метнем с благоверния. Оставаше време да си изпием кафето и да отидем на работа усмихнати.
Вече петли и кокошки няма...
Майтапчийски съвет от мен - намерете си с кого да оползотворите ранното събуждане. 😏

# 72
  • София /Абсурдистан
Аз имам две кучета и не лаят. Едното е старо и почти глухо, не чува нормални и средно силни звуци, а другото може да залае само ако някой отключва вратата.

# 73
Какви породи са ако не е тайна?

# 74
  • София /Абсурдистан
Какви породи са ако не е тайна?
Старото куче е пекинез, а другото е кръстоска от гонче и бигъл.

Общи условия

Активация на акаунт