Проблем с шум в града

• 3 480
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
В България живея, при силна музика след 23.00 часа звъня на 112 и всичко спира до 15-20 минути! Никога не са неглижирали сигнал.

# 76
В България живея, при силна музика след 23.00 часа звъня на 112 и всичко спира до 15-20 минути! Никога не са неглижирали сигнал.
Е и, при мен последния път се забавиха повече от час, за жалост, когато музиката вече беше утихнала.

# 77
След 22 ги почвам аз tooth

# 78
Абсолютно, няма да ги чакам в 11 часа, това че някои си лягат в 12 и за тях това е рано, не означава че всички трябва да следваме техния режим. Аз катто стана в 6 трябва ли да почвам да им шумя, ако те спят до 9.
А какво казвате на 112? Точния им адрес? И повече не те търсят, и не се знае от къде сте се обадили, нали?

# 79
Е как така не знаят. Знаят, питат те за името и къде си.
И откъде е музиката.

# 80
Мен последния път не ме питаха за адреса ми, а директно за този на вдигащите шум съседи, ама то и без това сме в един вход. Те така или иначе мисля, че те локализират, когато им звъннеш. Като подадеш сигнала той веднага се препраща към полицията, а те кога ще се размърдат е друг въпрос.

# 81
Аз скоро подавах сигнал за дрифт. В неделя, от 13 часа  продължи без прекъсване 3-4 часа., гуми, рев на двигатели. Бяха любезни от 112 приеха само на база моите предположения къде е. Отиваме към 17 часа на заведение и звуците още по-силни. Какво се оказва - дрифт, обаче организиран и ситуиран в Румъния на другия бряг на Дунав. 🤣🤣🤣
Не се обадих отново да се извинявам 😏🤣

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 16:27 от dariVale

# 82
  • София /Абсурдистан
Вече не съм толерантна, ама изобщо. Обаждам се на 112 и да им набиват канчетата.

# 83
  • Пловдив
А ако спрат за малко и пак започнат? Flushed

Искам да кажа, правилно е обаждането на 112, но не гарантира отърваване.

# 84

Еее, Магдена - провокирал. Ти си юрист и сигурно знаеш решението -  обаждане на 112 до пълна тишина 🤣.
Само когато е на наша територия, разбира се. 😏

# 85
  • Пловдив
Е, да, де, и аз това казвам - обаждане, обаждане, обаждане и като им се доспи в пет сутринта, пълната тишина си настъпва.

# 86
  • Другата България
Скрит текст:
Абсолютно, няма да ги чакам в 11 часа, това че някои си лягат в 12 и за тях това е рано, не означава че всички трябва да следваме техния режим. Аз катто стана в 6 трябва ли да почвам да им шумя, ако те спят до 9.
А какво казвате на 112? Точния им адрес? И повече не те търсят, и не се знае от къде сте се обадили, нали?
Blush Има да си почакаш....но нищо де, ти се обаждай.
Но преди това се запознай с Наредбата за опазване на Обществения ред на твоята Община, в която изрично е упоменат часовия диапазон, в който е забранено нарушаването на нощната тишина.
Защото и в 21:00 да се обадиш, ако часа, след който полицията може да вземе отношение за нарушение е 23:00, никой няма да реагира дотогава.
За повечето Общини през летния сезон именно до 23:00 часа е разрешено, а в празнични и почивни дни и до 24:00 на места.

# 87

Вярно е. Веднъж не успяха да помогнат. Не могли да установят от кой апартамент идвала музиката и нямало как да влязат във входа.

# 88

При нас е след 23.00 часа ( четох си правилата😉), така че не се хабя преди 23.00.

# 89
22 часа е Grinning
За цялата държава би следвало да е.
https://www.johnev-legal.com/bg/shum-ot-sasedi-adekvatni-merki

Общи условия

Активация на акаунт