Проблем с шум в града

• 3 478
  • 105
  •   1
Отговори
# 90
  • Другата България
Разбира се, че не е вярно това. Blush
За различните общини е различно, според съответната Наредба.
Празнични и почивни дни масово е след 23:00 часа, летен период, от друга страна пък има общини - Сливен мисля, където е забранено денонощно да се шуми на открито. За Видин е 23:00 часа летен период със сигурност, от опит.
Плевен също.
Ето го сайта на Община Видин, наредбата е качена там.
https://vidin.bg/wps/portal/vidin-municipality/obshtinski-savet/ … law/regulations32

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 21:16 от Merri_An

# 91

Не е вярно. Информирала съм се преди да звъня!

# 92
Аха, различно било.
Значи съм късметлийка.

# 93
  • София /Абсурдистан
Обаждане на 112 и на трето обаждане идват и пишат акт за 500лв за административно нарушение. Лично изпитано.

# 94
Обаждане на 112 и на трето обаждане идват и пишат акт за 500лв за административно нарушение. Лично изпитано.

Защото им се обаждаш за трети път ли?
И какво е това нарушение?
Че те не си вършат работата и ги притесняваш?

Една нощ звънях 5-6 пъти. Не са ми писали нищо.

# 95

Защото им се обаждаш за трети път ли?
И какво е това нарушение?
Че те не си вършат работата и ги притесняваш?

Една нощ звънях 5-6 пъти. Не са ми писали нищо.
След третия път пишат акт на тези, които вдигат шум.

# 96
След третия път пишат акт на тези, които вдигат шум.

Ако ги спипат.
Защото селяните имат друг номер.
Да спират музиката, виждат, че идва полиция, виждат колата, спират, чакат и пак я пускат.
Трябва да се установи откъде е, да имат достъп. Някой да им отвори.
Много е трудно в друг блок като е, защото там може да няма кой да отвори.
Иначе е редно глобата да се пише веднага, не на третия път.
Идват, установяват кой вдига шум в 23 часа, пишат акт и глоба и това е.
Ако нямат достъп до вътрешността на сградата да установят поне от кой апартамент е и да разследват на кой е този апартамент, че да му напишат в последствие глобата.

# 97
Да, но обикновено не глобяват от първия път, и всъщност на повечето места мисля че първия път са с предупреждение, на втория глобяват. На третия наистина ми се струва прекалено толеранс. До нас има един блок, където винаги лятото от един и същи апартамент се носи силна музика, но не съм сигурна ако се обадя как ще се случи достъпа. Нямам познати в този блок. Ако има звънци долу, може да се звъни докато евентуално някой не пусне полицаите. Но мисля, че все още има входове които нямат.

# 98
И на звънците има лесно. Разкачаш жиците или пъхаш хартия в камбаната и си готов. Личен студентски опит 🤣
Не знам и как могат да напишат глоба, ако никой не си покаже личната карта?

# 99
И на звънците има лесно. Разкачаш жиците или пъхаш хартия в камбаната и си готов. Личен студентски опит 🤣

Полицаите имат право да те задържат ако при поискване не покажеш личната си карта.

# 100

Полицаите имат право да те задържат ако при поискване не покажеш личната си карта.
Но само при обосновано подозрение. Например,полицията търси нарушител облечен с червено яке. И вижда човек с червено яке...

# 101
Да, но обикновено не глобяват от първия път, и всъщност на повечето места мисля че първия път са с предупреждение, на втория глобяват. На третия наистина ми се струва прекалено толеранс. До нас има един блок, където винаги лятото от един и същи апартамент се носи силна музика, но не съм сигурна ако се обадя как ще се случи достъпа. Нямам познати в този блок. Ако има звънци долу, може да се звъни докато евентуално някой не пусне полицаите. Но мисля, че все още има входове които нямат.

Те нямали право да звънят моля ти се.
Ако се докладва престъпление, има труп, сбиване, каквото и да е било.
Дали няма да си влязат. И дали няма да звънят на всеки звънец за да имат достъп.

# 102
Аха, различно било.
Значи съм късметлийка.
И аз 😁 не бих ги търпяла такива нахалници така или иначе, ако имах подобни съседи. А ако са такива, които биха правили напук, има други начини да се справиш с диви и прости селяни, които смятат, че са единствени на планетата.

# 103
  • София /Абсурдистан
Само споделих личен опит за вдигане на силен шум от съседи. По цяла нощ пиене и чалгата до дупка. Веднъж дойдоха и прибраха всички пияндури в районното. Там са изяснявали кой има лична карта и кой не. Обикновено на първо и второ идване предупреждават само, после им писва само с тях да се разправят и пишат глобите.

# 104
Сложете изолираща дограма 😁

Общи условия

Активация на акаунт