Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 651 799
  • 22 594
  •   14
Отговори
# 20 115
  • Другата България
И аз си мисля, че Йотова ще се кандидатира на следващите президентски избори.
И ако няма читав човек срещу себе си /а вероятно няма да има/, ще ги спечели.
Дори бих гласувала за нея. Ей така, от женска солидарност.
А що се отнася до това какво ще направи за България и т.н. - не мисля, че трябва да се обяснява, че функциите на президента са никакви, основно представителни. Какво се очаква да прави? Каквото правеха всички досега.
Докато не им орязаха правомощията поне служебни правителства назначаваха. Blush

Не бих се изненадала ако Росен Желязков се кандидатира за президент.
Изобщо не бих. Тоест, да го кандидатират.

# 20 116
Росен Жеязков е тотално компрометиран - хотелчето и вчерашния резил. Няма кой да го избере. Ако го кандидатират срещу Йотова, то тя ще спечели категорично. ГЕПБ, който и да кандидатират вече... не знам, ама ми се струва, че няма да им се получи.

# 20 117
С "правилните" отговори докарах теста до демократ и ориентация ГЕРБ. Трябва да се отхвърлят всички въпроси с хуманна насоченост, никаква емпатия към никакви слоеве от обществото. Което си е суров капитализъм от зората на индустриалната революция отпреди векове. За мен е признак на егоизъм и алчност в уродлив вид.

# 20 118
Гледайте Соломон Паси и Ризова.

# 20 119
Сега слушам Соломон Паси как защитава "ООН-то" на Тръмп и как казва, че нямало значение какво ще дадем (това на въпроса за един милиард такса), а какво ще получим. И на подпитването на Ризова какво ще е това, той каза, че можем да поискаме от САЩ да участваме във възстановяването на Газа. Да, ама:
- Кой вярва, че САЩ ще ни дадат сериозен дял в тази далавера?
- Даже и да ни дадат, имаме ли капацитет за силно участие?
- И даже и първите две тирета да са с положителен отговор, то за да се изплати този милиард трябва да вземем поръчки за поне десет милиарда (как пък не).  Но и така това ще е печалбата на фирмите, а държавата може да разчита на 10% от тази печалба. Тоест за да си избие държавата тази такса от един милиард трябва да вземем договори за СТО МИЛИАРДА долара. Малко амбициозно, а?

# 20 120
  • София
Мерси, и двамата не си ги причинявам доброволно.
Поне нещо интересно казва ли Соломон?

# 20 121
Милиард за Тръмп има, за детска болница, зо безплатни лекарства за народа - няма.
Жестоко.

# 20 122
Като чета резюмето по-горе други определения ми идват, ама не са по правилата.

# 20 123
От тази авантюра с Тръмп ще остане само репутационната щета. Какъвто е самият Тръмп за САЩ. Тези от ГЕРБ с това си действие се закопаха. Явно нямат никакви инстинкти за самосъхранение, заминават си с ДП.
Аз Бтв рядко гледам, особено след случая с отстраняването на Цънцарова. Изобщо, от известно време насам, предпочитам подкасти.

# 20 124
  • Буркина Фасо
Сега слушам Соломон Паси как защитава "ООН-то" на Тръмп и как казва, че нямало значение какво ще дадем (това на въпроса за един милиард такса), а какво ще получим. И на подпитването на Ризова какво ще е това, той каза, че можем да поискаме от САЩ да участваме във възстановяването на Газа. Да, ама:
- Кой вярва, че САЩ ще ни дадат сериозен дял в тази далавера?
- Даже и да ни дадат, имаме ли капацитет за силно участие?
- И даже и първите две тирета да са с положителен отговор, то за да се изплати този милиард трябва да вземем поръчки за поне десет милиарда (как пък не).  Но и така това ще е печалбата на фирмите, а държавата може да разчита на 10% от тази печалба. Тоест за да си избие държавата тази такса от един милиард трябва да вземем договори за СТО МИЛИАРДА долара. Малко амбициозно, а?
милиарда ще го даваме, ако продължим участието си след 3 год.  до тогава няма да даваме пари. поне така всички питани днес по ТВ и радио го казват. а всичко това след като се ратифицира.

# 20 125
Аз не писах дали ще даваме или не (не се знае), а за позицията на Паси - че трябва да дадем и това ще е печеливш ход.

# 20 126
  • Варна
Скараха се че Ризова го прекъсва, каза че ако не престане ще напусне студиото й. Направо си бяха настръхнали един срещу друг.Joy
После пи една вода и започна да обяснява как сме направили удара на живота си с подписването.

# 20 127
Ще дадем милиарда, не за да участваме във възстановяването на Газа след приключване на войната, а за да паднат санкциите на Кой. Пък други нека си повтарят и потретват, че било безплатно. Няма понятие "безплатно" при Тръмп.

# 20 128
  • Буркина Фасо
Ще дадем милиарда, не за да участваме във възстановяването на Газа след приключване на войната, а за да паднат санкциите на Кой. Пък други нека си повтарят и потретват, че било безплатно. Няма понятие "безплатно" при Тръмп.
никъде не се споменава за падане на санкции. на този етап е фантазия.
може рижавия да ни предложи да купим самолетоносач на изгодна цена Simple Smile

# 20 129
Всички са се вторачили в милиарда, но никой не забелязва един текст за гласуване на бюджет на Съвета на Тръмп. И как става гласуването ? Тръмп решава накрая. И ще стане - плащай голям бюджет, а след 3 години, ако не си дал и милиарда, си заминаваш с празни ръце и големи направени разходи.
Толкова за безплатното участие.

А кой се заблуждава, че ще става въпрос само за Газа? Забравихме ли, че Тръмп натисна Украйна да подпише договор за възстановяне и други неща със САЩ. И там ще се развихри под предлог за мир. Навсякъде, където има интереси, ще се вихри да твори мир, но ще иска останалите държави да финансират тези начинания. Ще даде на някои трохички, а другите ще ги будалка с обещания.

Общи условия

Активация на акаунт