Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 649 903
  • 22 570
  •   8
Отговори
# 20 205
Най-голямото доказателство, че никога и по никаква причина не тряба да се гласува за радев и да се съглашават ППДБ с радев е, че всички копейки вкупом го припознаха и ясно заявяват, че ще гласуват за него.
По-логично от това не мога да го кажа.

# 20 206
  • Разпиляна във въображението
Пилони, следи от самолети, голямо ровене ще падне, но пък нормално за политик. Да излиза всичко.
Пилонът си е наред, не се разпада, поне до миналото лято. Не че разбирам защо го сложиха, но поне не се разпада, за разлика от пътищата и паветата за броени седмици.

Радев бил мъмрен, но Радев е и награден от американските военни за това какво умее. Най-смешно ми е да се говори за двама генерала. Борисов е генерал, но не по знания, не е изкачил никаква стълбица. Той се кичи, но е никакъв.

Аз разчитам на честолюбието на Радев да не си позволи да прави глупости. Надявах се на всички, които взимат властта да имат желание да се докажат и да се покажат различни от предходните, но уви.

# 20 207
Цитат
Радев бил мъмрен, но Радев е и награден от американските военни за това какво умее.

Какво умее, да води държавата или да слуша като военен?

# 20 208
  • Разпиляна във въображението
В конкретния случай съпоставям каква се е случило по време на военната му кариера. Прочетете за какво е бил награждаван, как са го нарекли, защо и т.н. Не е защото е слушал, а защото има умения. Това не мога да разбера - да се откричат доказани качества като пилот.

# 20 209
Ама нов бил, хората обичали да гласуват за нещо ново. Ми не е нов, девет години е в политиката. Много добре знам, какво да очаквам от него. Един нов костадинов, само че по прикрит. Нов беше царя, затова и увлече толкова народ след себе си. Признавам че и аз тогава имах надежди, макар че не гласувах за него. Ще му се наложи да прави коалиция. Някой задава ли си въпроса, защо момчето сега не крещи "ууууу, мистър Кеш, уууууу"?

# 20 210
И какъв е проблемът точно? Качествата на политиците които нямат нищо общо с политика са постоянно неглижирани, може би защото наистина нямат значение.

# 20 211
Част от биографията на Румен Радев:

През 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.   

През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ със степен магистър по „Стратегически проучвания“. Името му е изписано в Алеята на славата на Военновъздушния колеж. Има над 1400 летателни часа в кариерата си като пилот-изтребител. Демо-пилот на МиГ-29. Достига до чин генерал-майор, а в периода 2014 – 2016 г. е командир на Военновъздушните сили на Република България.

През ноември 2016г. е избран за Президент на Република България с пряк вот и близо 60% от гласовете.

# 20 212
Имам чувството, че плюенето е превзело мислите на всички. Кажете нещо добро за тези, които подкрепяте, които считате, че трябва да бъдат избрани за управленци. Кои са тези, непогрешими, които могат да водят правилна и най-вече успешна политика за България, посочете ги, обосновете се защо мислите така.

# 20 213
Не съм виждала смисъл в импийчмънт на президента,при все орязаните правомощия.
Все пак нито Йотова,нито Радев са се разграничили от БСП,напротив,нея я коментират ,че си посещава събития на партията,член е на партията,да.Пък в последното правителство се видя чии заръки слуша Зафиров.Радев макар и независим си има близки връзки с Гергов/БСП/,в едни списъчета беше на масонска ложа в Плд.

Винаги съм се изказвала,че съм солидарна с жените в политиката,желаела съм да видя такива на висши ръководни постове,посочвала съм за пример,заради осанка,излъчване,маниер на говорене -Корнелия Нинова,Ренета Инджова,Екатерина Михайлова,дори Лена Бориславова.Заради същото и не съм посочвала декоративни фигури като Рая Назарян,Мария Габриел,Киселова,Цачева и т.н.

Йотова ми е по-скоро суха,безлична,все едно ме връща в беглите ми спомени,когато Орешарски беше мин-председател,с подкрепата на ДПС.С тази разлика ,че старото ДПС-АД подкрепя сега Радев,а новото ДПС задава тон в БСП.

# 20 214
Аз разчитам на честолюбието на Радев да не си позволи да прави глупости.

Да, и Слави Трифонов е такъв, а я виж каква мъркаща котка в ръцете на Пеевски е сега.

# 20 215
  • София
Имам чувството, че плюенето е превзело мислите на всички. Кажете нещо добро за тези, които подкрепяте, които считате, че трябва да бъдат избрани за управленци. Кои са тези, непогрешими, които могат да водят правилна и най-вече успешна политика за България, посочете ги, обосновете се защо мислите така.
Никой не е непогрешим. Всички си имат кусури, въпроса е кой реално свърши нещо смислено за България? Аз мога да посоча:  Шенген, влизането в ЕЗ, връщането на България на европейската сцена като надежден партньор по времето ма Денков, не на последно място махането на грозния паметник на армия окупатор...а, и купуване на медицинския хеликоптер....за момента това ми е достатъчно. Не са идеални, няма да се жемим за никой, просто ще си дадем гласа, за този който парви нещо смислено. След 4 години, може да не гласуваме за тях.
Кажете вашите хора какво смислено направуха и с какво се прочуха?

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 10:44 от pimpinela

# 20 216
Политически калкулатор, аз лично бях изненадана коя партия се покривала на 98% с възгледите ми. Голяма част от въпросите са подвеждащи обаче, което е типично за такива калкукатори
https://bgpoliticalcompass.org/?fbclid=IwY2xjawPgRMpleHRuA2FlbQI … XrC8brHAh4U-7l_1A

От къде го намерихте този калкулатор? Прати ме при ИТН - така не съм се смяла от месеци JoyJoyJoyJoy

Иначе позна, че съм център - дясно, авторитарен, ама пък точно ИТН....
Сега погледнах - на второ място ми е Радев, на трето - МЕЧ Grinning
Мен калкулатора ме прати при "Синя България". Сега ще погледна, това на Москов май беше партията.

# 20 217
Идвам с един въпрос, че вчера дса пъти вече ми обясняват как след 90 дни няма да има ЕС.
Има ли някаква информация за това, ккнтактувам постоянно с чужденци, и те не казват нищо!

Знам, че се прибират хора от чужбина, предимно живяли на помощи, които сега им спират, че някои дори ги карат и да ги връщат! Те естествено обясняват  колко зле е станало, ама чак пък разпад на ЕС.
Това мокър сън на някоя ПП ли е?

# 20 218
  • София
Аз от 20 години слушам как ей сега, всеки момент ЕС се разпада и Европа едва диша вече. Simple Smile

# 20 219
ФБ ми предложи пост на Ченалова,снимала дебелата папка с подписи,ще внася за удължаване на периода/на 6м/ на двойното валутиране,отдолу в коментарите я правят дармадан.Набляга се на твърдението "удължаване на агонията".

Общи условия

Активация на акаунт