Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 174 709
  • 5 801
  •   14
Отговори
# 5 745
На Радев и един въпрос за Крим му беше зададен преди време... Wink

# 5 746
Прочухме се...Да рекетираш Роби Уилямс...Докъде я докарахме.
https://nova.bg/news/view/2025/09/29/512222/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D … rCeVDf6SLDfO-I0IA

# 5 747
Това е само усещане. Няма рекет, няма корупция в Бг.  Sunglasses

# 5 748
Радев е любимец на руските издания

Цитат
Основното, което се извежда, и подето от ТАСС, е заявката, която дава Радев по актуалната тема за оръжейните доставки на западните съюзници за Украйна. ТАСС извежда предупреждението: "Българският президент заяви, че военната помощ за Киев може да доведе до глобален конфликт" - гласи заглавието на агенцията, до голяма степен преповторено и от останалите сайтове и медии.

"Българският президент Румен Радев заяви, че продължаването на военната помощ за Украйна може да доведе до глобален конфликт, и призова да не се доставят оръжия на Киев."

Цитат
Призивът на Радев да не се доставят оръжия на украинската армия заляга и в заглавието на "Лента ру", акцент там са думите му, че най-голямата ценност са мирът и човешкият живот. Посочва се и че Радев смята, че България не трябва да подкрепя конфликта в Украйна. Статията припомня към думите на Радев тези на бившия евродепутат и лидер на асоциацията "Патриоти", Флориан Филипо за това, че САЩ се опитват да провокират война в Европа, а страните от Европейския съюз са изпаднали в "пълен делириум" по отношение на оръжейните доставки за Украйна.

"Българският президент сравнява оръжейните доставки за ВСУ с гасенето на пожар с бензин" е основното заглавие на сайта на RT и "Българският президент призовава за спиране на доставките на оръжие за въоръжените сили на Украйна заради риска от глобален конфликт", са заглавията на Life.ru. Същото издание извежда и втора статия от същото изказване на Радев под заглавие "Мой дълг като президент е да мисля и да бъда солидарен с мнозинството българи."

# 5 749
Скрит текст:
Което никак не го прави добър герой. Остава си руска подлога.

Руска подлога заради мнението му за войната в Украйна ли? Нещо друго по-конкретно за бранене на руски интереси им ли?

Дори и някой да е имал съмнения, неговата маска падна съвсем с изказването си точно на Дена на Европа относно еврото.
Нека направи партия, надявам се да дръпне електоратите на БСП, Величие и Възраждане, и да ги остави извън парламента, поне да има смисъл от такава партия.
И с какво тази партия би била по полезна на държавата и хората от Величие, Възраждане и БСП?

# 5 750
  • София
Не мисля, че нещо, което резидентът инициира ще е полезно за държавата. Не ме интересуват Възраждане, Меч и другите русофили.

# 5 751
Понеже другите все полезни неща правят за България, особено от началото на годината до сега.

# 5 752
Единственото положително е, че Радевата партия би окрупнила всички дребни + би взела порция от ГЕРБ.

# 5 753
  • Буркина Фасо
който може - да взима. какъв е проблема?

# 5 754
Единственото положително е, че Радевата партия би окрупнила всички дребни + би взела порция от ГЕРБ.

За мен звучи страшно. Даже апокалиптично.
Костя и РР начело....

# 5 755

За мен звучи страшно. Даже апокалиптично.
Костя и РР начело....
О, не Костя ще е надолу вече и голяма част от неговите проценти ще бъдат асимилирани.

Може би ББ едни 23% , Радев -18%...

# 5 756
Според мен Радев, към собствените си фенове би добавил и тези на Възраждане, МЕЧ, Величие и част от БСП. И част от антипеевските гласове. И би бил доста сериозна конкуренция на ГЕРБ, даже като нищо може и да ги задмине.

# 5 757
  • София
Пази боже. Слава богу при изпори не винаги 2+2 правят 4.

# 5 758
Няма как да задмине Герб. Гласовете ще му стигната да влезе в парламента, дали ще влезе в коалиция, ще реши кукловода, щото то от ББ вече не зависи. БСП ще са аут.

# 5 759
Най-хубавото от появата на Радев на политическия терен е, че БСП и ИТН най-вероятно изчезват, а Възраждане ще са със силно занулени проценти. Демек, ще му е много трудно на Пеевски и Бойко да направят нова подобна комбинация с патерици.

Общи условия

Активация на акаунт