Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 405 624
  • 13 979
  •   55
Отговори
# 180
Ще я построят, но ще е интересно с кадрите. Такива липсват, а от наличните голяма част си държат и са си разпределили "пазара" и няма да се преместят току така някъде си. Отделно въпрос на его и йерархия. Специфично е в здравеопазването. Много е тежко, но и много се позволява на някои хора и са се самозабравили.

# 181
  • Другата България
Надежда Йорданова:
"Подготвяме вот на недоверие през септември, който да очертае каква е възможната управленска алтернатива"

Според народния представител решението за нови избори зависи от Борисов и Пеевски

Е къде е логиката за този вот тогава? То и на децата е ясно от кого зависи.

https://bntnews.bg/news/nadezhda-yordanova-podgotvyame-vot-na-ne … 96vwxQg3c7zfO2Bxg
Малко е извадено от контекста.
Вероятно не умишлено.

Цитат
Йорданова изрази мнение предстоят ли нови избори в страната.
"Времето ще покаже. И всъщност, така както се вижда в момента конфигурацията в парламента, решението за нови избори зависи от Борисов и Пеевски. Дали Борисов ще има свободата сам да реши това е интересна интрига, която очакваме да видим следващите месеци", каза депутатът.
Тоест, дали Борисов ще може да е независим от ДП /според мен твърдо НЕ/, защото ако има нови избори /според мен не трябва/ току виж станал втора политическа сила. ББ с ГЕРБ.

Относно детската болница - време беше подкрепата на СТ с ИТН да се кешира по някакъв начин.

# 182
Коя ще е тази партия, която при последващи избори да бъде самостоятелна и независима? Изгледи за такова нещо няма. ГЕРБ ще бъдат зависими от ДП /защо и как не е ясно, но няма значение/, а другите няма ли да бъдат зависими от друг, а защо не и от ДП, който може да ги подкрепи, независимо от техните желания/нежелания.

# 183
И детската болница ще е поредна схема за крадене. Какво стана с налятите пари за електронно управление? Тази тема е приключена вече, нали?

Нека има предсрочни избори, нека си напазаруват депутати, нека управляват ББ и ДП, за да няма накъде да е по-гадно. Най-тъмно е преди зазоряване.

# 184
И детската болница ще е поредна схема за крадене. Какво стана с налятите пари за електронно управление? Тази тема е приключена вече, нали?

Нека има предсрочни избори, нека си напазаруват депутати, нека управляват ББ и ДП, за да няма накъде да е по-гадно. Най-тъмно е преди зазоряване.
А за електронното здравеопазване? Омръзна ми да ме навикват когато водя възрастния си родител в спешното къде му била медицинската документация. Ми ако няма близък със себе си и е в безсъзнание, ама има лична карта те не могат да установят предишните заболявания и лекарствата които приема, което е скандал. И пак пациентите виновни за неуредиците в здравната ни система.....

# 185
Всички са виновни по веригата, и пациента и лекарите, които почват на сляпо, когато нямат документацията.
Ами какво стана с онези машинки за пръстов отпечатък в болниците, помните ли ги?

# 186
В България строителни фирми бол, лекари педиатри, + друга специалност - кът
Не схващам. Какво общо имат строителните фирми с инвеститора? Ма какви кражби пак избива. Казах, че няма стратегия и че всичко се прави на парче под уличен натиск, без оценка на разходи и печалба или предимства ако искаш

# 187
Доста неща минаха през болниците, но истината си е човешкия фактор. И персонал, и пациенти.
Може би е бай-икономично да се върнем към безплатното здравеопазване. Като Испания примерно. Сега само се трупат дивиденти и се въртят пари и Нищо

# 188
Председателката на АЛДЕ иска среща с еврокомисаря по правосъдието заради ареста на Благомир Коцев!
14.07.2025, 14:12, БГНЕС
В платформата Х Свеня Хан пише, че през последните месеци се наблюдава "тревожна тенденция на политическа намеса" в делата на правосъдието.
Германската евродепутатка Свеня Хан, която е председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), поиска спешно среща с еврокомисаря по правосъдието Майкъл Макграт заради ареста на варненския кмет Благомир Коцев и общинските съветници Николай Стефанов и Йордан Кателиев на 8 юли, предаде БНР. И тримата са членове на партия
"Продължаваме промяната", която е член на АЛДЕ.
В платформата Х Свеня Хан пише, че през последните месеци се наблюдава "тревожна тенденция на политическа намеса" в делата на правосъдието," засилено използване на властта на прокуратурата" за вземане на прицел на опозиционни фигури, както и на полагане на законодателни усилия, заплашващи да ликвидират системата за взаимен контрол.

# 189
Публикация на Иван Портних във ФБ - не знам кое е вярно и кое не, има и доста правописни грешки, слагам го в скрит текст така, както е публикувано :

Скрит текст:
"Питат ме защо нищо не пиша за ситуацията във Варна.
Не мога да коментирам дело, по което има следствена тайна и не всички доказателства са оповестени.
Не мога да се държа като политически ни опоненти, които раздават присъди, без дори да бъдат повдигнати обвинения. Които ме „осъдиха“ неведнъж, и то в моменти, в които безпардонно печелеха дивиденти за себе си за сметка на клевети.
Но мога да припомня факти, на които, вярвам, ще обърнете внимание.
Защото близо две години оповестявам и пиша за фрапиращи нередности, които все още не са станали обект на медиен интерес. А става въпрос за арогантни случаи на беззаконие, които щяха да намерят място във всички „правилни“ медии, ако се бяха случили по време на моите мандати.
Нека започнем  с шокиращия факт, че фамилия Коцеви са заграбили за собствено ползване няколко декара земя около ресторанта си в сърцето на Морската градина. Земя, която е държавна собственост, дадена в един момент за ползване на общината.
С две думи – публична собственост.
Тези декари са усвоени от Коцеви, за да печели ресторантът, хотелът, клубът и незаконните им паркинги  още повече за сметка на обществото.
И това не са празни твърдения, а установено нарушение.
Нека припомня, че след като държавата в лицето на Областна управа потърси сметка на „Хоризонт“ за завладяната земя, Коцеви бяха осъдени да заплатят на общината 400 000 лв наем за въпросните площи, върху които те развиват бизнес.
Нали не мислите, че от Хоризонт са се издължили на Общината, управлявана от Коцев?!
Напротив. Как така ще дават собствени пари на обществото, пък било то и управлявано от наследника им!
Още по-фрапантен е фактът, че в желанието си да изпълни съдебното решение, юристка от администрацията на Коцев е инициирала издаването на изпълнителен лист за дължимото, за да бъде защитен интереса на общината и да бъде връчен на длъжниците – фамилията на Коцев. Само че кмет и зам.-кмет, по това време все още верен приятел на кмета, са спряли изпълнението му и са се разпоредили никой да не се занимава със случая.
Действието се развива в началото на пролетта, тази година.
Към момента „Овърсийз Хоризонт“ все още не са платили нито стотинка на обществото за заграбените публични терени, от които продължават да печелят. Въпреки съдебното решение.
❗❗❗
И сега искам да задам въпрос на всички опоненти и техните привърженици.
Ако аз бях направил подобно нарушение – да заграбя земя, за да печеля от нея, щяхте ли да мълчите за това престъпление?
Не ми отговаряйте, знам. Щяхте да впрегнете цялата си фейсбук армия срещу мен. И щяхте денонощно да бълвате сигнали да всички институции.
Двойният ви аршин е отвратителен точно колкото е брутално поведението на собствениците на „Хоризонт“. Ресторантът, до който безпроблемно се движат автомобили, макар че движението им в Морската градина е забранено.
‼️‼️‼️ И това е пряк конфликт на интереси - редно е органите да се заинтересоват
Ресторантът, който има собствен частен паркинг, изграден върху терен с предназначение “обществен парк, за озеленяване”, а не паркинг. И нови “усвоени” терени пред очите на всички - отново със статут “парк, за озеленяване”
Ето това са героите, зад които заставете.
Утре ще разкажа още. Само факти, които никой не може да обори. И колкото и да ги интерпретирате или даже да мълчите за нарушенията на Коцев и компания, те си остават факти.
А що се отнася до ШПГ (Шуробаджанашката Престъпна Група) на Коцев и ПП, нека за нея се произнесе съдът."

https://www.facebook.com/ivanportnih

# 190
Портних да каже за пристанище Карантината първо, за стадиона, за Пламенка и т.н.

# 191
  • Deutschland/HE
А за Тръбата какво ще каже Портних? За милионите за булевард Левски и безумните кръгови (при силен дъжд се наводнява долната част на булеварда), за ул. Прилеп.... Той списъкът е мнооого дълъг. Да не се прави на света вода.

# 192
А за Тръбата какво ще каже Портних? За милионите за булевард Левски и безумните кръгови (при силен дъжд се наводнява долната част на булеварда), за ул. Прилеп.... Той списъкът е мнооого дълъг. Да не се прави на света вода.
А за булевардът дето минава през стадиона ??
Могат да се качат и разни снимки на крайбрежието...с  цвят на водата приличен тъмен цвят в топлата гама.
Обвинението за Карантината, по което рязко се покри като го потърсиха.

Управлението на Портних може да се дефинира по привърженците на Възраждане, които гласуваха за кмет на ППДБ!
Повече от обяснения няма нужда.

# 193
"Асен Василев лично е споделял на Явор Божанков, че планът му е да раздели ПП и ДБ. Това заяви с пост в социалната мрежа Явор Божанков, предизвикан от репликата по негов адрес "партиен номад". Така го нарече самият Асен Василев." https://dnes.dir.bg/politika/bozhankov-lichno-ot-asen-vasilev-zn … oalitsiyata-pp-db

# 194
После се чуди що го "тролят"...
Пресоли манджата малко...

Общи условия

Активация на акаунт