Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 180 245
  • 5 928
  •   5
Отговори
# 5 250
От fb на Божидар Божанов:
“По спешност се къртят и режат жълти павета от паркинга на парламента, за да не може никой да блокира влизането на Пеевски с НСО в двора. Завладяната държава кърти, чисти и извозва по спешност. Кой е разпоредил това, има ли разрешение да го прави, съгласувани ли са действията с жълти павета, които са културна ценност? Нищо от това явно няма значение, когато Пеевски разпореди.“

Ама разбира се, или не е завладяна държавата, или е завладяна от който не успее да е на власт. Кое не е така?

# 5 251
За ДП не е ли вече по-удачно да управлява от бункер?
Очевидно има някакви страхове.

# 5 252
Двата процента са социология, и знам какво означава, да. Под два процента одобрение, а процентите неодобрение са в небесата. Успява да държи властта, защото държи прокуратурата. Вие от Марс ли падате?
Ако бях паднал от Марс, определно щях да приличам на чиния. Не не падам от Марс. Ниският рейтинг на Пеевски е резултат от активно медийно мероприятие. Да се чуди човек, що "неговите" медии не го възхваляват, а по подобен начин плюят по противниците му.
Така, че въобще не се учудвай на двата процента. Василев е под Пеевски с 10% неодобрение за сравнение. Joy

# 5 253
Е не, активно мероприятие срещу Пеевски в медиите? Дебелоочието и наглостта в България нямат край.

# 5 254
Всъщност държавата никога не е била НЕзавладяна. Само владетелите са различни.
Някои хора, които досега спяха, а сега изведнъж направиха откритието, че държавата била завладяна - за жалост не от нас.

AriaNovaKaq, ти си моторът на тази тема, предложи ново заглавие, че сегашното не е актуално.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:38 от Rosita

# 5 255
  • София
Ми, не е точно така, че владетелите са различни. Виждаме, че при други владетели, държавната администрация саботира по нареждане от някого си. Simple Smile

# 5 256
Ми, не е точно така, че владетелите са различни. Виждаме, че при други владетели, държавната администрация саботира по нареждане от някого си. Simple Smile
Е, как да не са? Нали и Радев беше я овладял? За държавната администрация твърдението ти не го разбрах.
Държавата ни, горката, от години е завладяна. Това казвам.

# 5 257
Съгласна съм, никога не е била незавладяна и това е голямата ни трагедия. Но не можем на този принцип да си кретаме. Все пак, наша отговорност е какво ще оставим на децата ни в наследство. Нашите родители това успяха, това ни оставиха. И аз ги виня, че не бяха по-непримирими. Не искам и моите деца да ме винят. Сега, освен на морал, ги уча и на политическа култура, и на история. Важно е да се знае историята.

# 5 258
Е не, активно мероприятие срещу Пеевски в медиите? Дебелоочието и наглостта в България нямат край.
Я пробвай пак. Ама този път наблегни не на емоцията, а на логиката.
Защо Пеевски е с нисък рейтинг? Колко каза - два процента. Според мен е около седем по изборните резултати, но да приемем твоето число. На какво се дължи това, освен непрекъснатото повтаряне по всички не негови медии колко е лош.
И после опитай да обясниш, защо неговите медии не го възхваляват непрекъснато за да му вдигнат рейтинга.

# 5 259
"Политическа" култура ли? Учи ги, ако искаш, просто на култура. По-смислено е.

# 5 260
Политическа култура е много хубаво нещо...

# 5 261
Децата ми са изключително културни, благодаря за непоискания съвет. Даже се притеснявам, че са прекалено културни за реещата се простотия в България.
Санди, от два на седем процента ги сметни ти. После се сети за машинното гласуване. После пак помисли. И ако много силно помислиш, ще ти се намести откъде идват още пет процента. А за оставалите проценти, необходими да управлява еднолично, са компроматите, които държи за останалите от коалицията в прокуратурата.

Крум Зарков по нова нюз днес отново е брилянтен. Препоръчвам да го изгледате, да си измиете вкуса от кадрите с Пеевските простотии, които ни заляха от всички медии последните два дни.

# 5 262
Крум Зарков по нова нюз днес отново е брилянтен. Препоръчвам да го изгледате, да си измиете вкуса от кадрите с Пеевските простотии, които ни заляха от всички медии последните два дни.
"Брилянтен", но пък няма юридическа правоспособност, а се представя за юрист. Освен ако междувременно не си е изкарал задължителния стаж и положил практико-теоретическия изпит, след който ставаш правоспособен юрист.
Иначе съм съгласна, че е по-културен политически от Пеевски.
Скрит текст:
За последния не знам дали е удушавал котки.

# 5 263
Този добър човек Зарков не беше ли проявил насилие към котката на съседката си Мая Нешкова?

# 5 264
Този добър човек Зарков не беше ли проявил насилие към котката на съседката си Мая Нешкова?
Това в пеевските медии ли го прочете? Които не славели Пеевски, но пък очернят всеки, с всевъзможни клевети.

Общи условия

Активация на акаунт