Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 180 206
  • 5 928
  •   1
Отговори
# 5 265
Децата ми са изключително културни, благодаря за непоискания съвет. Даже се притеснявам, че са прекалено културни за реещата се простотия в България.
Съвсем се оплете. Започна със заучени фрази за да избягваш да даваш отговор, щото ехото нещо заглъхна.
За сметка на това научихме колко са културни децата ти в тема в която се обсъжда политиката.
П.с. Кои медии, онези дето целенасочено отразиха окупацията на осемте джуджета пред входовете на парламента в деня на вота?
Направо го направиха подвижен банкомат за политически дивиденти Пеевски

# 5 266
Този добър човек Зарков не беше ли проявил насилие към котката на съседката си Мая Нешкова?
Това в пеевските медии ли го прочете? Които не славели Пеевски, но пък очернят всеки, с всевъзможни клевети.
Съседите бяха дали подробно интервю, дори са се преместили оттам. Още Пеевски го нямаше на хоризонта, а Зарков беше още в скута на Нинова.

# 5 267
Този добър човек Зарков не беше ли проявил насилие към котката на съседката си Мая Нешкова?
Това в пеевските медии ли го прочете? Които не славели Пеевски, но пък очернят всеки, с всевъзможни клевети.
Съседите бяха дали подробно интервю, дори са се преместили оттам. Още Пеевски го нямаше на хоризонта, а Зарков беше още в скута на Нинова.
Това моето беше предположение, понеже не чета жълти медии, и не ми е попадало. Ако ми дадеш линк, ще се запозная. Наистина не допускам човек като Крум Зарков да упражнява насилие към животни и затова е и съмнението ми относно този “факт”.
Санди, отговорът ми беше заради непоискани съвети относно на какво да обучавам децата си. А относно рейтинга на Пеевски и медиите му, мисля, че се уточнихме. Докога ще дъвчем нещо, известно на цялото ни общество от десетилетие поне.

# 5 268
  • София
В тези дни на депресиращи новини как пеевски си променя закони и правила, заплашва и притиска, за да слага свои хора навсякъде, Санди успя искрено да ме развесели с твърдението, че рейтинга на пеевски е нисък, защото медиите говорят лошо за него JoyJoyJoy
Ей богу, добре се посмях и си пожелах да живея в държавата, която му се привижда на Санди. Супер би било.

# 5 269
Скрит текст:
Христо Иванов набута Пеевски в Сглобката чрез калпавите промени в Конституцията. Пеевски няма да се задоволи с пръст, ще отхапе ръката и така се случи - неговият подпис задължителен под всеки проект, решение, снимка.
Пеевски винаги е бил в 'сглобката', с конституцията или без. Той държи Борисов на каишка много преди ПП дори и да се появят на политическата сцена. ПП-ДБ в момента не са в никаква сглобка и Пеевски пак е вътре. Пак ли Христо Иванов е виновен за това?
ББ не е отправял официална покана към ДП да бъдат ортаци.
Освен всичко на ББ едно може да му се признае, колкото и да не харесва някоя партия или личност, не съм го чула да ползва епитети, както го правят останалите.
Да де, само дето нарече всички ни тулупи по ковид кризата, ама няма нищо. Явно такива като теб са свикнали.

# 5 270
В тези дни на депресиращи новини как пеевски си променя закони и правила, заплашва и притиска, за да слага свои хора навсякъде, Санди успя искрено да ме развесели с твърдението, че рейтинга на пеевски е нисък, защото медиите говорят лошо за него JoyJoyJoy
Ей богу, добре се посмях и си пожелах да живея в държавата, която му се привижда на Санди. Супер би било.
и аз се смея ат одеве Joy

Очаквано, Зарков бива оплют в темата, защото и на него му се привижда 😎 завладяната държава.

Една, как беше наречена тук "подведена" Ина Лулчева. Струва си гледането, важни неща каза, от които ми се реве.
https://m.youtube.com/watch?v=4DbYbg5h3E4&list=PLXKaPmXz5qr3UuF1 … &index=1&pp=iAQB#

Иво Мирчев каза, че Божанов питал министерство на финансите, каква е кореспонденцията на  България със САЩ във връзка със свалянето на Магнитски на ДП. Оказа се, че българската държава работи за това 🙄 Теменужка не е отговорила вече 5 месеца. Но сламеният ни премиер хотелиер, отговори на "острото" питане на ДП в рамките на 12 часа.
Не, няма завладяна държава. Не, правителството не е на ДП. Абсурд.

# 5 271
Санди успя искрено да ме развесели с твърдението, че рейтинга на пеевски е нисък, защото медиите говорят лошо за него
Ооо моля те. Медиите са тези които определят обществените нагласи. Най-прост пример. Българското правителство обявява повишаване на пенсиите
- Про медиите веднага ще започнат да казват колко е добро това.
- Анти медиите ще започнат да реват за инфлация,  натоварване на бюджет...
И когато даден избирател чете само един вид медия, той засилва убежденията си по правилата на confirmation bias, без дори да си направи труда да прочете аргументите на другата страна. Това е основата на политическият имидж. Ако не си убедена прочети отново темата за ЕЗ.
А след като ти е толкова смешно, имаш ли някакво обяснение защо Пеевските медии не го възхваляват непрекъснато, а се занимават с очернянето на тези достойни борци за справедливост.
П.с. Бръсначът на Окам е добра отправна точка ако опиташ да излезеш от балончето на самоубеждаването
Докога ще дъвчем нещо, известно на цялото ни общество от десетилетие поне.
Демагогия. Цялото ни общество на практика е необорим аргумент поради простата причина, че не може да се обори с логични заключения. Така не можеш да насочиш аргумент към конкретна теза.
На практика също така, аз като член на това общество не ми е известно да има доказана вина на Пеевски за нещо и всичко по медиите е плод на неистовото желание да бъде използван като обединяващ враг от безидейни партии.
Sunglasses

# 5 272
Скрит текст:
Още един пример  - затварянето на два булеварда, безчет полицаи и жандарми, за да може ДП да направи пет крачки. Дето се казва, полицията му е обслужващ персонал.

Друг пример - новата сграда на ДПС.

Друг - прокуратурата не работи по делата на задържаните Коцев и Барбутов.

Друг - прокуратурата отказва да чуе е види за оказван натиск от служители на КОМПИ върху свидетели.

Друг - неслучайното разпределение на делата.

Длуг - управляващите Топлофикация, визирам избора им.
Тия са пресни пресни примери. Мога до безкрай.

Нана, какви са тия освободители. Всъщност НЕ желая да управляват ГЕРБ и ДПС. Доказано управлението ем води до беднотия, мизерия и упадък. Справка - бюджета. Ако и това не виждате, не знам какво да си мисля, честно.
След 15 години беднотия, мизерия и упадък, ще влизаме в "Клуба на богатите" и болшинството, поне тук са щастливи от това. Как става така, че хем не искате това управление, хем сте доволни от резултатите. Thinking

Причината да ни приемат беше, че герб+дпс за малко изтърваха властта и дефицитът беше редуциран леко.
герб+дпс лаеха за 18 милиарда дефицит, с половин уста си признаха, че не било така
герб+дпс лапат заеми и вече сме предупредени, че с тоя дефицит на герб+дпс за няколко месеца, ще ни наложат рестриктивни мерки

И какво стана:
НЯМА герб+дпс   => проемат ни в клуба на богатите
ИМА герб+дпс  => предупредени сме вече, че с тази скорост на създаване на дефицит, ще бъдем ограничени за клуба на богатите.

Толкова много форумци тръбят, настояват, пропагандират, че искаТ да СМЕ бедни и извън зоната на богатите. Защо ли?

# 5 273
Скрит текст:
Скрит текст:
Още един пример  - затварянето на два булеварда, безчет полицаи и жандарми, за да може ДП да направи пет крачки. Дето се казва, полицията му е обслужващ персонал.

Друг пример - новата сграда на ДПС.

Друг - прокуратурата не работи по делата на задържаните Коцев и Барбутов.

Друг - прокуратурата отказва да чуе е види за оказван натиск от служители на КОМПИ върху свидетели.

Друг - неслучайното разпределение на делата.

Длуг - управляващите Топлофикация, визирам избора им.
Тия са пресни пресни примери. Мога до безкрай.

Нана, какви са тия освободители. Всъщност НЕ желая да управляват ГЕРБ и ДПС. Доказано управлението ем води до беднотия, мизерия и упадък. Справка - бюджета. Ако и това не виждате, не знам какво да си мисля, честно.
След 15 години беднотия, мизерия и упадък, ще влизаме в "Клуба на богатите" и болшинството, поне тук са щастливи от това. Как става така, че хем не искате това управление, хем сте доволни от резултатите. Thinking

Причината да ни приемат беше, че герб+дпс за малко изтърваха властта и дефицитът беше редуциран леко.
Скрит текст:
герб+дпс лаеха за 18 милиарда дефицит, с половин уста си признаха, че не било така
герб+дпс лапат заеми и вече сме предупредени, че с тоя дефицит на герб+дпс за няколко месеца, ще ни наложат рестриктивни мерки

И какво стана:
НЯМА герб+дпс   => проемат ни в клуба на богатите
ИМА герб+дпс  => предупредени сме вече, че с тази скорост на създаване на дефицит, ще бъдем ограничени за клуба на богатите.

Толкова много форумци тръбят, настояват, пропагандират, че искаТ да СМЕ бедни и извън зоната на богатите. Защо ли?
Да, те редуциралите дефицита са вълшебници, с един замах и готово. Може да провериш, какъв е бил дефицита в бюджета преди да се появят вълшебниците.

# 5 274
Добре, че за кратко ББ и ДП бяха извън властта, та да видим Шенген и ЕЗ. Само заради това си заслужаваше сглобката. ПП се жертваха, за мен цената си заслужаваше. Сега ще чакаме следващите идеалисти и ще се борим с каквото можем, съгласно конфигурацията.

# 5 275
Добре, че за кратко ББ и ДП бяха извън властта, та да видим Шенген и ЕЗ. Само заради това си заслужаваше сглобката. ПП се жертваха, за мен цената си заслужаваше. Сега ще чакаме следващите идеалисти и ще се борим с каквото можем, съгласно конфигурацията.

Доста инфантилно звучи - да дойде някой в общи линии на готово и после да си припише основната заслуга, при положение, че за едното най-натежаваща заслуга всъщност имат външните фактори.  Но като самоутешение върши работа. Не съм сигурна, че откъм такива постижения остана нещо, за което да се бориш, оттам насетне всичко е вътрешно и едва ли някой ще се наеме с него.

# 5 276
Доста инфантилно звучи - да дойде някой в общи линии на готово и после да си припише основната заслуга, при положение, че за едното най-натежаваща заслуга всъщност имат външните фактори.  Но като самоутешение върши работа. Не съм сигурна, че откъм такива постижения остана нещо, за което да се бориш, оттам насетне всичко е вътрешно и едва ли някой ще се наеме с него.
Не само инфантилно, а и невярно. Няколко правителства имат принос за това постижение, включително  външни фактори и обстоятелства. Останалото са внушения, част от постояния репертоар на AriaNovaKaq.

Зарков не е оплюван в темата от никого, а аз не желая да ми се представя като "брилянтен"  и високо морален човек, който дори не си е довършил образованието съгласно изискванията на българското законодателство, а се представя за юрист. Използва Нинова, а после и Радев (там май беше взаимно). Не ми е особено принципен. Обяснявам защо не го харесвам, това не е "оплюване".

# 5 277
Скрит текст:
Ариа, това твоето не е изразяване на мнение. Ти пишеш дезинформация.
Искаш да кажеш, че ти пишеш твое мнение?
ББ ни управлява достатъчно дълго и нищо не се случи относно Шенген и ЕЗ. Това е факт.
Въпрос на гледна точка, предвид какво дойде след управлението на ББ, отсрещната страна прецени, че е по добре да ни прибере в Шенген и ЕЗ, докато има нещо за прибиране, че след време може да няма нищо.Simple Smile

Съвсем сериозно, считам, че ББ каквото могъл е направил, крайно време е да се оттегли от политиката и да се радва на внуците си.

# 5 278
Аз съм на същото мнение, да се оттегли. Дали той не иска или не му дават?

# 5 279
Добре, че за кратко ББ и ДП бяха извън властта, та да видим Шенген и ЕЗ.
Моляяяя? Hushed
Кой ни вкара в чакалнята? Кой ни вкарва в еврозоната?
Чети бе момиче.

Общи условия

Активация на акаунт