Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 185 144
  • 6 069
  •   10
Отговори
# 6 060
Обаче има и положителна новина. От кадрите се вижда,че в Елените е залят и супермаркет,но не е ограбен след потопа...

# 6 061
  • София
Обаче има и положителна новина. От кадрите се вижда,че в Елените е залят и супермаркет,но не е ограбен след потопа...

То за целта ще е необходим викингски кораб, за да се стигне до него.

# 6 062
БНТ свали и изряза Васил Терзиев, после го върна
https://www.mediapool.bg/bnt-svali-i-izryaza-vasil-terziev-posle … WLWa8jAErX44rwuFA

Липсва ми пляскащото се по челото човече. Освен репресии, ще виждаме и все повече цензура.

# 6 063
Да дам и аз моите 5 цента по темата Св Влас и Елените.. Това са луксозни комплекси от къщи, които се управляват от фирми, имат такси за поддръжка и т.н.
Това са ваканционни къщи и не подлежат на помощ от държавата.
Относно кой и как е одобрил строежите в коритото - има геодезия, главен архитект, МРРБ и т.н Под разрешителните стоят конкретни имена, на които е дошло време да се търси отговорност. Един да го лепнат за служебна немарливост , другите бая ще мислят за какво са им рушвети, като ще ги разнасят по медиите и съдилищата
Иначе евала на строителите, въпреки голямата вода няма разрушени къщи.
Варна сме известни с това, че вече застрояват деретата, хората протестират, изсичат се гори, които са садени точно за да пазят от кални свлачища от платото. Последно има обясняващи, че те като започнат да бетонират ще укрепят скатовете..

# 6 064
Един да лепнат, но проблемът е, че никого не лепват.

# 6 065
Ясно е защо е взел Рашидов при себе си. Защото той е верен другар. Не останаха верни другари на Борисов...

# 6 066
По повод застроените реки и че ще ни съдели и да им платим палатите, цитирам Лияна Панделиева:
"Като журналист писах за погрома, предизвикан от порой в Самоков. Влязох в произволен двор, масивна триетажна къща е била заляна до средата на първи етаж, а друга къща в двора беше разсечена като с брадва - едната половина просто беше отнесена. Слушах стопаните, записвах разказа и докато оглеждах наполовина унищожената къща в двора възкликнах:
- Ама кой изобщо даде разрешение да се строи в коритото на реката?
- На тебе кой ти каза́ да питаш такива въпроси, ма! Кво та бърка тебе къде ми е къщата! "

# 6 067
  • Буркина Фасо
за да има дере значи че е имало или има река.  може 100 год. да не е имало рекичка, но няма как да се предвиди, че някога тя ще се възобнови. същото е и с вулканите. на никой не дават да строи в кратера на умрял вулкан. дори и желаещи вероятно няма за това.  от там насетне всеки си носи кръста.

# 6 068
  • Другата България
Един да лепнат, но проблемът е, че никого не лепват.
Точно това е проблема, а не кой обитава въпросните имоти.
Срещу това следва да е недоволството на обществото, като цяло, и на пострадалите в частност.
Но според мен нищо няма да се случи, от една страна защото тези имоти имат застраховки, от друга - по принцип у нас няма наказани и за далеч по-сериозни престъпления.
Тримата загинали обаче няма да се върнат, мъката за семействата остава, докато са живи.

# 6 069
  • София
По повод застроените реки и че ще ни съдели и да им платим палатите, цитирам Лияна Панделиева:
"Като журналист писах за погрома, предизвикан от порой в Самоков. Влязох в произволен двор, масивна триетажна къща е била заляна до средата на първи етаж, а друга къща в двора беше разсечена като с брадва - едната половина просто беше отнесена. Слушах стопаните, записвах разказа и докато оглеждах наполовина унищожената къща в двора възкликнах:
- Ама кой изобщо даде разрешение да се строи в коритото на реката?
- На тебе кой ти каза́ да питаш такива въпроси, ма! Кво та бърка тебе къде ми е къщата! "

Абсолютно никаква емпатия към тези. Даже им пожелавам още един палат да си построят на дъното на някоя река. Да съдят, кой ще спечели дело, което започва така "построих си къщата на дъното на река, искам държавата да ми върне загубата"?!

Общи условия

Активация на акаунт