Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 194 426
  • 6 411
  •   10
Отговори
# 6 360
Ако дадем на младите лекари 3-4 хил. колко трябва да дадем на останалите лекари с по няколко специалности и десетки години трудов стаж? Болниците откъде да ги намерят тези пари?

За мен разумно предложение е да ги включат в клиничните пътеки и оттам да си повишават доходите.

Болниците в Габрово, ако не се лъжа, и в Бургас сигурно още търсят специализанти за по 5 хил.
За мен това са кадрите, които трябва да са най-високоплатени.
И по 10 да им дадат на специалистите съм съгласна. Вярвам и че ги има дори за такива доходи парите.

В събота разглеждах този сайт и останах изненадана от разликите в заплащането в болниците във Варна. Св. Марина дава много добри заплати, а другите и дишат праха. Окръжна, която трябва да е на нейното ниво дава много по-ниски заплати.
Ако са истина заплатите в УМБАЛ Св. Марна-Варна, те са достойни, но за другите болници не мога да кажа същото.
Не са истински, тъкмо питах insider Simple Smile

# 6 361
Терзиев е млад за да се навира в една пенсионерска длъжност каквато е президентската...

# 6 362
Аз съм от София. Нито един мой познат или роднина не носи никъде тия дни боклук по съседните квартали. Ако четеш тази тема, едва ли не излиза, че ако не го правиш, подкрепяш мафията. Изобщо не е така. Много хора тичат само по своите ангажименти и не са с торба в ръка.

# 6 363
  • София
Без доплащане и в другите страни няма да може, но да е в нормални граници. 9 милиарда за здравеопазване са над милиард на човек на година. Със сигурност са достатъчно за поддръжка на болниците и персонала и за консумативи и лекарства.
Не е нормално директори на болници да взимат по 30-100 хиляди на месец.

# 6 364
Не нормално, но е станало.
И те не желаят други да стигат по-високи заплати.

# 6 365
  • София
Звънчето ме обиди кръвно на квартал 😂😂😂 Засега успявам да си мятам боклука в кофата, има място.
Но, наистина, ако не се намери трайно решение, януари са следващите с преливащи кофи - Подуяне, Слатина и Изгрев.

# 6 366
Пази, боже, Терзиев - президент!

# 6 367
Аз съм от София. Нито един мой познат или роднина не носи никъде тия дни боклук по съседните квартали. Ако четеш тази тема, едва ли не излиза, че ако не го правиш, подкрепяш мафията. Изобщо не е така. Много хора тичат само по своите ангажименти и не са с торба в ръка.

По принцип това е призив само живущите в районите Красно село и Люлин. И не става въпрос да обикалят цял ден с плик, пълен с боклук в ръка - оставят го в колата, отиват на работа и там го хвърлят в най-близкия контейнер. А, ако не го правят, това не говори особено добре за тях. Разбира се визирам само хората, които имат лични автомобили. С ГТ е ясно, че няма как да се прави това.

# 6 368
  • София
Да, няма смисъл да става президент. Директно министър-председател. Аман ми е от пасивни гербаджии слугуващи на мафиоти

# 6 369
Да, няма смисъл да става президент. Директно министър-председател. Аман ми е от гербаджии и пеевски мекерета.
"Директно" ли, недей ! 😁 Отдавна свършиха тези времена.

# 6 370
  • София
Като гледам май не са, как си слагат някакви като желязкото да застават в тази роля, направо...

# 6 371
  • София
Но, наистина, ако не се намери трайно решение, януари са следващите с преливащи кофи - Подуяне, Слатина и Изгрев.
За там минали ли са обществените поръчки? Има ли някакви индикации, че новите цени също ще надвишават прогнозните?

# 6 372
Като гледам май не са, как си слагат някакви като желязкото да застават в тази роля, направо...
Изпускаш малка подробност - първо да спечелят изборите трябва.

# 6 373
  • София
Да купят и изманипулират едни избори*, което си е същото като онези времена. Simple Smile

# 6 374
  • софия
Звънчето ме обиди кръвно на квартал 😂😂😂 Засега успявам да си мятам боклука в кофата, има място.
🤗 Ти не си от олигофрените (по нотарис).

Общи условия

Активация на акаунт