Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 195 937
  • 6 463
  •   7
Отговори
# 6 435
  • София
Ружа Райчева - Румен Христов щял да предложи забрана президентът да участва в политиката 2 години след края на мандата си.

Е, каква е сега тая глупост. Аз съм най-големия хейтър на Радев, ама не може така да хвърляш забрани, абсурдно е това. Ружа да не си го е измислила сама това, тя уж не е глупаво момиче.

# 6 436
Тъкмо прочетох във фейсбук при Пейков за Данс и Лукойл

В дадената от председателя на парламента едночасова почивка днрс по обед заседава Енергийна комисия, където бе гласуван (с гласовете на управляващото мнозинство, разбира се) един "забележителен" законопроект.

Основната точка в него?

При евентуална продажба на "Лукойл" да се иска задължително разрешение от... (дръжте се да не паднете!) Държавната агенция за национална сигурност, или накратко – ДАНС.

Не на министър председателя, не на министъра на енергетиката (примерно!), а на Д А Н С. Д-а-а-а-а-нс, братя и сестри!

С други думи – ако случайно за "Лукойл" се намери купувач, който (обаче!) е неудобен за Пеевски, той да има право на... в е т о.

Та ако се чудите защо са се възпалили "Възраждане" в момента в зала на тема "религия" – сега знаете защо.

Активирани са да вдигат пушилка, за да прикрият случващото се на заден план т о т а л н о завладяване на държавата.

Това за президента е супер глупаво.

# 6 437
  • София
Ружа Райчева - Румен Христов щял да предложи забрана президентът да участва в политиката 2 години след края на мандата си.

Е, каква е сега тая глупост. Аз съм най-големия хейтър на Радев, ама не може така да хвърляш забрани, абсурдно е това. Ружа да не си го е измислила сама това, тя уж не е глупаво момиче.
Не е измишльотина, Бокича веднага нахока Христов за идеята, а Шиши искал да пребори РР
на терена и затова бил против забраната.

# 6 438
  • София
Теменужка каза, че е платила заплати за 2025 година с 3,7 млрд повече спрямо 2024, т.е. българите не обеднявали.
Само да сте се оплакали Grinning

3,7 милаирда в джоба на шефчето им Д.

# 6 439
  • София
Теменужка каза, че е платила заплати за 2025 година с 3,7 млрд повече спрямо 2024, т.е. българите не обеднявали.
Само да сте се оплакали Grinning

Кога ги е платила Нушка, щото аз нищо не съм получила. Да ходя в банката и да питам, грешка да не е станала някаква.

# 6 440
Понеже досега не съм влизала в темата, не я следя, искам да попитам дали тук е ставало въпрос за гафа с Тръмп и ББ, като вторият обещал на първия "Турски поток", ако свалят "Магнитски" за Пеевски? Българските медии мълчат, но в Америка станал голям скандал.
Ако е ставало, извинявам се, ще се върна назад да прочета.

# 6 441
  • София
Стана, стана въпрос - ама той дружески си говорил човека, пък ние само се възпаляваме и плямпаме само. Така ни рекоха, празни приказки сме плямпали.

# 6 442
Е нали една мисирка попита Мирчев тази сутрин "Ма какво общо има синът на Тръмп с американската политика?". Хубаво, че той я игнорира, понеже точно фамилия Тръмп доста общо има с американската политика, то зетьове, синове, снахи, че и сватове сноват по света и работят за фамилията.

# 6 443
В новините надълго дъвкаха предложението на Румен Христов за президента и нито думичка за ДАНС да дава разрешение за продажбата на Лукойл 😎

# 6 444
Приели са на първо четене изучаването на Религия в училище. Честито! Ама като знам какви бяха рехави протестите против този предмет - явно на родителите не им е проблем.

# 6 445
  • София
Като теглих чертата всъщност приветствам тази идея. Учениците ненавиждат предметите, начинът на преподаване и идеите, които се опитват да им наложат и се бунтуват срещу тях. Така рязко може да се съкрати съществуването на неадекватната бпц у нас след поколение-две.

# 6 446
  • Deutschland/HE
Сега ми попадна снимка на Организационен комитет за референдум. Като започнеш с Нешка, Устата, Кубрат и Тервел Пулеви, Румен Гечев, Камджалов, онзи архитект, който се къпа в Рилските езера, бащата на Слави Василев... една манджа с грозде. Щяло да има не един, а осем въпроса и са все за излизане от ЕС, ЕЗ, по-високи суми за плащане в брой... А също така и само 100 000 подписа за провеждане на реферндум.

Скрит текст:

# 6 447
  • София
Интересното е, че голяма част от същия този комитет за референдума, са същите, които поведоха и кампанията за православието в училище и защитават активно публично руската агресия в Украйна. Случайни работи няма. Simple Smile

# 6 448
Тъкмо прочетох във фейсбук при Пейков за Данс и Лукойл

В дадената от председателя на парламента едночасова почивка днрс по обед заседава Енергийна комисия, където бе гласуван (с гласовете на управляващото мнозинство, разбира се) един "забележителен" законопроект.

Основната точка в него?

При евентуална продажба на "Лукойл" да се иска задължително разрешение от... (дръжте се да не паднете!) Държавната агенция за национална сигурност, или накратко – ДАНС.

Не на министър председателя, не на министъра на енергетиката (примерно!), а на Д А Н С. Д-а-а-а-а-нс, братя и сестри!

С други думи – ако случайно за "Лукойл" се намери купувач, който (обаче!) е неудобен за Пеевски, той да има право на... в е т о.

Та ако се чудите защо са се възпалили "Възраждане" в момента в зала на тема "религия" – сега знаете защо.

Активирани са да вдигат пушилка, за да прикрият случващото се на заден план т о т а л н о завладяване на държавата.

Това за президента е супер глупаво.

Всъщност има логика ДАНС да дава мнение (не чак разрешение, защото не е най-висш орган в държавата все пак) понеже става дума за стратегическа фирма и е добре да се знае кой стои зад купувача, с какви пари ще се купи и други такива. Но тази информация трябва да се представи на премиера и министъра, не да им се забранява. А най-абсурдното е, че се боим от ДАНС, понеже е на Пеевски. Тоест страх ни е от този, който трябва да ни пази, понеже е превзет и не е независим и всъщност е марионетка.

# 6 449
Да ви кажа в този списък ми липсва Гергана Пирозова - видна русофилка с голяма уста и още по-големи претенции.

Общи условия

Активация на акаунт