Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 196 341
  • 6 484
  •   13
Отговори
# 6 435
Тъкмо прочетох във фейсбук при Пейков за Данс и Лукойл

В дадената от председателя на парламента едночасова почивка днрс по обед заседава Енергийна комисия, където бе гласуван (с гласовете на управляващото мнозинство, разбира се) един "забележителен" законопроект.

Основната точка в него?

При евентуална продажба на "Лукойл" да се иска задължително разрешение от... (дръжте се да не паднете!) Държавната агенция за национална сигурност, или накратко – ДАНС.

Не на министър председателя, не на министъра на енергетиката (примерно!), а на Д А Н С. Д-а-а-а-а-нс, братя и сестри!

С други думи – ако случайно за "Лукойл" се намери купувач, който (обаче!) е неудобен за Пеевски, той да има право на... в е т о.

Та ако се чудите защо са се възпалили "Възраждане" в момента в зала на тема "религия" – сега знаете защо.

Активирани са да вдигат пушилка, за да прикрият случващото се на заден план т о т а л н о завладяване на държавата.

Това за президента е супер глупаво.

# 6 436
  • София
Ружа Райчева - Румен Христов щял да предложи забрана президентът да участва в политиката 2 години след края на мандата си.

Е, каква е сега тая глупост. Аз съм най-големия хейтър на Радев, ама не може така да хвърляш забрани, абсурдно е това. Ружа да не си го е измислила сама това, тя уж не е глупаво момиче.
Не е измишльотина, Бокича веднага нахока Христов за идеята, а Шиши искал да пребори РР
на терена и затова бил против забраната.

# 6 437
  • София
Теменужка каза, че е платила заплати за 2025 година с 3,7 млрд повече спрямо 2024, т.е. българите не обеднявали.
Само да сте се оплакали Grinning

3,7 милаирда в джоба на шефчето им Д.

# 6 438
  • София
Теменужка каза, че е платила заплати за 2025 година с 3,7 млрд повече спрямо 2024, т.е. българите не обеднявали.
Само да сте се оплакали Grinning

Кога ги е платила Нушка, щото аз нищо не съм получила. Да ходя в банката и да питам, грешка да не е станала някаква.

# 6 439
Понеже досега не съм влизала в темата, не я следя, искам да попитам дали тук е ставало въпрос за гафа с Тръмп и ББ, като вторият обещал на първия "Турски поток", ако свалят "Магнитски" за Пеевски? Българските медии мълчат, но в Америка станал голям скандал.
Ако е ставало, извинявам се, ще се върна назад да прочета.

# 6 440
  • София
Стана, стана въпрос - ама той дружески си говорил човека, пък ние само се възпаляваме и плямпаме само. Така ни рекоха, празни приказки сме плямпали.

# 6 441
Е нали една мисирка попита Мирчев тази сутрин "Ма какво общо има синът на Тръмп с американската политика?". Хубаво, че той я игнорира, понеже точно фамилия Тръмп доста общо има с американската политика, то зетьове, синове, снахи, че и сватове сноват по света и работят за фамилията.

# 6 442
В новините надълго дъвкаха предложението на Румен Христов за президента и нито думичка за ДАНС да дава разрешение за продажбата на Лукойл 😎

# 6 443
Приели са на първо четене изучаването на Религия в училище. Честито! Ама като знам какви бяха рехави протестите против този предмет - явно на родителите не им е проблем.

# 6 444
  • София
Като теглих чертата всъщност приветствам тази идея. Учениците ненавиждат предметите, начинът на преподаване и идеите, които се опитват да им наложат и се бунтуват срещу тях. Така рязко може да се съкрати съществуването на неадекватната бпц у нас след поколение-две.

# 6 445
  • Deutschland/HE
Сега ми попадна снимка на Организационен комитет за референдум. Като започнеш с Нешка, Устата, Кубрат и Тервел Пулеви, Румен Гечев, Камджалов, онзи архитект, който се къпа в Рилските езера, бащата на Слави Василев... една манджа с грозде. Щяло да има не един, а осем въпроса и са все за излизане от ЕС, ЕЗ, по-високи суми за плащане в брой... А също така и само 100 000 подписа за провеждане на реферндум.

Скрит текст:

# 6 446
  • София
Интересното е, че голяма част от същия този комитет за референдума, са същите, които поведоха и кампанията за православието в училище и защитават активно публично руската агресия в Украйна. Случайни работи няма. Simple Smile

# 6 447
Тъкмо прочетох във фейсбук при Пейков за Данс и Лукойл

В дадената от председателя на парламента едночасова почивка днрс по обед заседава Енергийна комисия, където бе гласуван (с гласовете на управляващото мнозинство, разбира се) един "забележителен" законопроект.

Основната точка в него?

При евентуална продажба на "Лукойл" да се иска задължително разрешение от... (дръжте се да не паднете!) Държавната агенция за национална сигурност, или накратко – ДАНС.

Не на министър председателя, не на министъра на енергетиката (примерно!), а на Д А Н С. Д-а-а-а-а-нс, братя и сестри!

С други думи – ако случайно за "Лукойл" се намери купувач, който (обаче!) е неудобен за Пеевски, той да има право на... в е т о.

Та ако се чудите защо са се възпалили "Възраждане" в момента в зала на тема "религия" – сега знаете защо.

Активирани са да вдигат пушилка, за да прикрият случващото се на заден план т о т а л н о завладяване на държавата.

Това за президента е супер глупаво.

Всъщност има логика ДАНС да дава мнение (не чак разрешение, защото не е най-висш орган в държавата все пак) понеже става дума за стратегическа фирма и е добре да се знае кой стои зад купувача, с какви пари ще се купи и други такива. Но тази информация трябва да се представи на премиера и министъра, не да им се забранява. А най-абсурдното е, че се боим от ДАНС, понеже е на Пеевски. Тоест страх ни е от този, който трябва да ни пази, понеже е превзет и не е независим и всъщност е марионетка.

# 6 448
Да ви кажа в този списък ми липсва Гергана Пирозова - видна русофилка с голяма уста и още по-големи претенции.

# 6 449
  • Разпиляна във въображението
Ружа Райчева - Румен Христов щял да предложи забрана президентът да участва в политиката 2 години след края на мандата си.
Явно Радев наистина стяга партия. Не случайно това не излиза от ГЕРБ. Пробват почвата.

Просто да се застраховат за всеки случай. Не знам какво ги е страх. Все още държа на мнението си, че Радев няма да напусне поста си. Като военен ще бъде до край. Партия не се прави лесно. ПП са пример - кандидати от кол и въже, липса на организации по места. Трябва много добра организация.

За важни стратегически обекти трябва да има извършена разузнавателна дейност на купувач, пари, и т.н. Резонно е да има такова проучване, но чак пък разрешение?!?! Пак се прехвърлят решения в правомощията на МС на други - НС, ДАНС. Това преливане не е ок. Изобщо. Пълно мазало.

Общи условия

Активация на акаунт