Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 197 712
  • 6 542
  •   15
Отговори
# 6 480
Не разбирам защо още дрънчите за тази статия. Сигурно завиждате на ББ за приятелите Grinning

# 6 481
  • софия
Не разбирам защо още дрънчите за тази статия. Сигурно завиждате на ББ за приятелите Grinning
И децата им.
Аз да съм на кмета, не бих плащала на фирми, ако имам безплатни поддръжници. Simple Smile Сигурно е доволен човека.
Сигурно. Ясно се вижда, че СОС беше избран с измама.

# 6 482
Крум Зарков в БНТ днес отново брилянтен. Не съм ляв човек, но не мога да му отрека, че има всички качества за политик от топ ниво. И е принципен. Принципите липсват много днес.

# 6 483
Все пак е завършил Сорбоната, не ЮЗУ, Симеоново или УНСС.

# 6 484
И на мен ми хареса Крум Зарков точно заради принципността.

# 6 485
  • Разпиляна във въображението
Аз пък тези дни чак разбрах, че Пеканов ще става баща Simple Smile Ех, че хубаво Simple Smile

# 6 486
  • Буркина Фасо
това дали е истина ?

Под прикритието на „социални промени“ в Закона за отбраната, управляващите прокараха текст, който позволява на НАТО да използва изцяло българската армия и да взема решения вместо Народното събрание и президента - при така наречено „възпиране“ на враг.

# 6 487
# 6 488
това дали е истина ?

Под прикритието на „социални промени“ в Закона за отбраната, управляващите прокараха текст, който позволява на НАТО да използва изцяло българската армия и да взема решения вместо Народното събрание и президента - при така наречено „възпиране“ на враг.

Simple Smile Ти сериозно ли ?

# 6 489
това дали е истина ?

Истина е за жалост. Само Възраждане са гласували против, всички оставали партии за……..

# 6 490
Със 125 гласа "за", 40 "против" и 8 "въздържаи се" парламентът прие на първо четене промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, внесени от МС.

В законопроекта се урежда дейността на Върховното главно командване и използването на система за защита от дронове. Предвижда се Министерството на отбраната да разработи оперативни процедури за неговото функциониране, които ще бъдат утвърждавани с указ на президента.

От "Възраждане" видяха в това опит за ограничаване на правомощията на държавния глава и въвличане на страната във военен конфликт от съюзните ни от ЕС и НАТО.

Лидерът на партията Костадин Костадинов:

"Очевидно нашето държавно ръководство се готви за война и поради тази причина не иска някой да пречи. Тъй като те са във война с президента, на практика обезсмислят неговата роля и неговата функция като главнокомандващ. Реално те го превръщат в един гумен печат. За всичко това трябва да бъдем много внимателни, защото наистина безотговорното поведение накрая ще струва страшно много и ще струва човешки животи".

Министърът на отбраната Атанас Запрянов определи тези твърдения като "внушения":

"Никакви правомощия на никого не се отнемат с промените в Закона и никакви правомощия на никого извън България не се предоставят. Върховното главно командване е национално командване и няма нищо общо с членството ни в НАТО. То се създава с указ на президента във военно време. Когато това стане, не тогава да мислим за оперативните процедури и как то ще работи, а ние ще ги създадем в мирно време".

Във военно време към структурите на въоръжените сили ще се включва и Държавна агенция "Технически операции", предвиждат промените.

Законопроектът въвежда давностен срок до 3 години за използване на платените отпуски на военнослужещите. До 3 години по решение на министъра на отбраната може да се удължава оставането на служба след пенсиониране.

Създава се категория "колежани" за български граждани, придобиващи професионална квалификация в направление "Военно дело и отбрана". Учебните планове ще се подготвят от министъра на отбраната и ще се утвърждават от министъра на образованието. Облекчават се изискванията за постъпване на военна служба.

Това са най-мащабните и всеобхватни промени, правени досега, посочи министър Запрянов.

# 6 491
  • Буркина Фасо
на флайрадара виждах как всеки ден от летището в София излита американски военен самолет посока Варна. после рязко завива на север до Молдова и се връща. правил снимки евентуално за разположение на дроновете.

# 6 492
Коцето взриви ли еврозоната, че се захвана с нато?
Кви глупости се ширят в тоя нет.

# 6 493
Цитат
И таксата за зоните за паркиране ще я вдигнат и ще им разширят обхвата, каза го вече кмета, ще ти трябва друга критика скоро. Може да го критикуваш що вдига таксата на зоните
По този въпрос ще го критикувам само, че много дълго чака.Отдавна трябваше да стане и по-често да се актуализират цените!Всички живеещи в центъра сме на това мнение.
Скрит текст:
Да, Брюксел е мръсничък, грозен, много графити, много чудо.Хора на матраци си лежат на улицата и т.н.

# 6 494
Нечовешки магазин публикува тази снимка на страницата си във Фейса. Толкова много намеци се виждат в подробностите, гениален маркетинг имат за пореден път. Мда, шиши настъпи мотиката в София.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт