Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 206 655
  • 6 884
  •   3
Отговори
# 6 825
Много си му отиват и пачките, и пистолета.
И депутатките бяха много готини.
Всички напълно си пасват на държавата, даже без думи се разбира защо сме и защо дълго ще бъдем на тоя хал.
Не разбирам от какво се оплакваме.

# 6 826
Оплаквам се от ниската култура и морал на политици като ББ и ДП. И че тези точно политици са подчинили всички институции.

# 6 827
Голям майтап Слави да си пише публикациите с ИИ при наличието на толкова сценаристи около него Grinning
Нищо чудно и законопроектите да си ги пишат с помощта на ИИ.

ПП. Няколко вида тирета има, всяко с установените правила за употреба, с интервали или без интервали пред и след тирето и т.н. Много преподаватели се позовават на т.нар. m-dash (дълго тире) като маркер, че учениците/студентите са си писали домашните и проектите с помощта на ИИ. Но определено това дълго тире не се използва само и единствено от ИИ.

# 6 828
Защо не ползват ИИ за избор на депутати. Thinking

# 6 829
Бърд, в имуществените застраховки също има отговорност към трети лица.
Освен стандартните рискове.

# 6 830
Бърд, в имуществените застраховки също има отговорност към трети лица.
Освен стандартните рискове.
Възможно е. Предполагам по-скоро като добавка, не е включено в общия случай, защото все пак ситуацията е различна, не всеки има съсед, на който да навреди - при самостоятелни жилища няма под и над теб, които да понесат щети от наводнение, например. Докато при гражданската отговорност рискът за трети лица е по-висок и оттам е разликата. В тази връзка няма как да се сравняват двата вида застраховки и да се питаме защо едната е задължителна, а другата не.

Звънче, аз разбрах преди няколко месеца от клипчета в тик-ток, в които студенти (не българи) се жалваха, че преподавали им анулирали работите заради това прословуто голямо тире - сметнали, че са писани в чат джи пи ти. Имаше много възмутени коментари, че въпросното тире се използва далеч преди навлизането на ИИ. След това в случаен приятелка учителка също сподели, че тя и колежките й също се ориентират по това.

# 6 831
Иво Сиромахов във ФБ:
"Имам удоволствието да ви съобщя, че от днес вече не съм водещ в телевизия „седем осми“. Телевизията  поставя ново начало в славния си път към сърцата на суверена.
На Слави и Тошко пожелавам здраве, свобода, независимост, щастие, любов, смелост, мъжество, достойнство, чест и ум.
Те другото си го имат."

# 6 832
ИТН още с македонския космонавт стана ясно какъв въздух под налягане са. Само остана мистерия, как след като изпаднаха от парламента, сега отново са в него. Какви зулуси са гласували за тях?!

Мен ме притеснява дефицита. Какво става с бюджета? Нищо не се коментира, а вече е октомври. Нали уж това извращение трябваше да го търпим, че да има стабилност. Е, редовно правителство, а дефицитът в небесата, разходите рекордни, теглим заем след заем, никаква нормална политика не се е видяло. Само гаф след гаф, и криза след криза.

# 6 833
  • София
ИТН още с македонския космонавт стана ясно какъв въздух под налягане са. Само остана мистерия, как след като изпаднаха от парламента, сега отново са в него. Какви зулуси са гласували за тях?!

Такива, каквито са им написали. Имаше и други, даже и в този форум, които се кълняха, че ИТН абсурд с ББ и ДП.

# 6 834

Такива, каквито са им написали. Имаше и други, даже и в този форум, които се кълняха, че ИТН абсурд с ББ и ДП.
Те май вече не пишат. 😄

# 6 835
Баща ми се пенсионира май месец 2023г пожарникар в мвр системата почина същата година.Полагат ли му се накуп 20 пенсии при пенсиониране и как да проверя дали си ги е взел?

# 6 836
Скрит текст:
Голям майтап Слави да си пише публикациите с ИИ при наличието на толкова сценаристи около него Grinning
Нищо чудно и законопроектите да си ги пишат с помощта на ИИ.

ПП. Няколко вида тирета има, всяко с установените правила за употреба, с интервали или без интервали пред и след тирето и т.н. Много преподаватели се позовават на т.нар. m-dash (дълго тире) като маркер, че учениците/студентите са си писали домашните и проектите с помощта на ИИ. Но определено това дълго тире не се използва само и единствено от ИИ.

Ааа, не. Това, че клавиатурите имат различни тирета, това, че такива се ползват за графично оформяне на текст, не означава, че има подобни разграничения и правила  в бг правопис и пунктуация.
Справка - "Принципи и правила на правописа и пунктуацията в българския език" - Димитрова М., АлександроваТ., ВиктороваК., Георгиев Б. - 2002, на БАН
https://djvu.online/file/TbgTxWlGTPFBF
Добре, приемам забележката - правила при графичното оформяне Simple Smile
Аз се сблъсках за първи път с това дълго тире, за което говори Соната, при оформяне на текст на ЕС на български език. Тогава четох кога и как се използва според специално приетите за целта правила. Затова казвам, че се използва преди появата на ИИ. Но много хора очевидно не знаят за него. В българския език има правила и разграничения за дефис и тире, които много хора наричат късо и дълго тире.

# 6 837
Иво Сиромахов във ФБ:
"Имам удоволствието да ви съобщя, че от днес вече не съм водещ в телевизия „седем осми“. Телевизията  поставя ново начало в славния си път към сърцата на суверена.
На Слави и Тошко пожелавам здраве, свобода, независимост, щастие, любов, смелост, мъжество, достойнство, чест и ум.
Те другото си го имат."

И отговорът на Слави във ФБ:
"От днес моят колега и приятел Иво Сиромахов вече не работи при нас. През всичките тези години съм бил изключително щастлив и благодарен, че съм имал възможността да се докосвам до неговия талант. Но колкото и да ми е мъчно, всеки човек има правото да живее живота си, както намери за добре, и да развива таланта си, както намери за добре. Аз мога само да бъда благодарен за всички прекрасни моменти, които сме преживели заедно."

# 6 838
Той Слави и с Камен Воденичаров се скара преди сто години... Това май беше първото скарване между известни хора през Прехода...

# 6 839
Не зная дали при тази помощ, освен за друг имот,  ще гледат и имат ли средства в банките, както и имоти в чужбина. Да не стане на хора със стотици хиляди да им помага държавата?

Не мога да се сетя колко беше помощта лятото  от пожарите, за хора, на които изгоряха къщите.

Замислям се и дали държавата ще иска възстановяване на щетите от собственика на имота. Нали е частен, с бариера, дори улиците са частни.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 18:52 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт