Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 207 636
  • 6 912
  •   9
Отговори
# 6 900
  • Буркина Фасо
Около мен прехвърлянето от държавна работа към частна е винаги неуспешно.
Не знам защо.
И хората се връщат към държавното.
От обема работа, работно време, изискванията и какво ли не.
Сигурно има и успешни трансфери, но са малко.
колективната отговорност е лична безотговорност.
започнеш ли да се грижиш сам за себе си е в пъти по-тежко и отговорно, отколкото в колектива наречен ДА.

# 6 901
  • София
А съкратените чиновници къде ще си изкарват хляба? Лесно е да се дава акъл тук във форума,но я се поставете на мястото на премиера,който е задължен да се грижи за седем милиона свои граждани...

Най-просто и безболезнено е да се освободят пенсионерите и да не се назначават нови на освободените места.
Помня едно момиче с дънково якенце, което беше шеф на Агенцията за чуждестранни инвестиции. Докато шефстваше, мястото й в министерството се пазеше. Явно може и без такъв експерт, който отсъства няколко години.

Сблъсквала съм се с общински власти. В една дирекция имаше куп хора, които бяха накарани да вършат безсмислена работа с мотива, че така им пазят местата.
В областна администрация преписки стоят с години неразгледани. Докато не "мотивираш".

# 6 902
А за мен някой дали се е загрижил къде и как си изкарвам хляба, след като не съм в ДА?
Не се и надявам да съкратят администрацията - все пак това си е доста голям процент сигурни избиратели. Казали са и по-назад, само пенсионерите да махнат, пак ще бъде нещо. Но и това не правят.

# 6 903
Има много работа места с вършене на безсмислена работа или с дублираща работа, особено в Администрацията.
Има и много работещи пенсионери.
Но никой нищо не прави...

# 6 904
ДА са избиратели като всички други. По скромно виждане - едни 30% са излишни разходи за труд.
Скрит текст:
Клавиатура за подмяна по ОП - 50лв. В Офис1 ги продават за 20 без ОП
Да не споменавам други, че ще стане мазало.

# 6 905
Преди сто години Борисов каза,че частния сектор може да поеме съкратените държавни служители. Така може,така става.

Същият тоя Борисов след критика съкрати служители от БДЖ и ги преназначи в...Метрото на София,което също е държавна фирма. Laughing Така се отчита дейност...

# 6 906
Ако искат ДА да е място за трудоустрояване, трябва да е при съответните възнаграждения, които са по-скоро соц. помощ отколкото да конкурират частния сектор .

# 6 907
Някой знае ли към колко часа се очаква да приключи днес маратона в центъра на София? Интересува ме за колко часа се планира да се пусне движението. Много ми е важно.

# 6 908
  • София
Някой знае ли към колко часа се очаква да приключи днес маратона в центъра на София? Интересува ме за колко часа се планира да се пусне движението. Много ми е важно.
След 16 часа.

# 6 909
На изборите в Пазарджик е мазало. Купувачите с кола със стикер на МВР.

# 6 910
  • София
На изборите в Пазарджик е мазало. Купувачите с кола със стикер на МВР.

Точно това щях да драсна. Ето видео. Голям цирк. Не знам вече каква е файдата от полицаите в тази държава. Седят си до колите, не предприемат никакви действия, дори не проверяват и номерата, ама заплати с 50% нагоре. Файда.

# 6 911
Пълен цирк.
Като чета, кандидатите в Пазарджик да не вземат да се окажат повече от гласувалите.

# 6 912
Още цирк
Соченият за таен свидетел срещу Коцев отрича да е давал показания
https://www.mediapool.bg/socheniyat-za-taen-svidetel-sreshtu-kot … 0zvYEQq1oQ50-9OYQ

Общи условия

Активация на акаунт