Първо - не мисля, че София “се е събудила“, това, че кметът не е на ГЕРБ или НН, че го саботират постоянно, че се бори с всички сили да противодейства на това, което му причиняват, че има протести за каквото се сетиш и т.н., и т.н. всъщност какво променя? Като цяло в политиката, в управлението, в съотношението на политическите сили ако щеш? В законодателството, във финансите? Нищо. Кучетата си лаят, кервана си върви.
В провинцията далеч не всички са необразовани и ниско интелигентни, говоря за дълбоката провинция.
Там хората са зависими. В работата си, в благосъстоянието си, в инфраструктурата на населените си места, като цяло тези зависимости не са от днес или от вчера. Просто местните “велможи“ се сменят, в последните години обаче са си едни и същи. И това не е безхаберие, това е борба за оцеляване. Сигурна съм, че точно ти ме разбираш.
Това от една страна. От друга - % на ромското население става все по-голям, ромите са ясни - те гласуват под строй там, където дават най-много. И от трета - толкова сме лъгани, толкова сме разочаровани /включвам и себе си в това число/, че идва моментът на безразличието и апатията.