Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 210 149
  • 6 979
  •   6
Отговори
# 6 945
Е какво да се събуждаме?! За кога?! Овладяха всичко, а ние спим. Само София ли е запазила нормалността? В провинцията какви хора живеят?
ниско интелигетлнтни, необразовани, безхаберни. Казвам го от позицията на живеещ в провинцията. От същата позиция казах и че София е друга бира. Справка - поста на Мери.

# 6 946
Избиратели, членове на СИК, купувачи, полиция - трагично е, повсеместно, на всички нива. Смея се, защото иначе не знам какво да правя.

# 6 947
  • Другата България
Е какво да се събуждаме?! За кога?! Овладяха всичко, а ние спим. Само София ли е запазила нормалността? В провинцията какви хора живеят?
ниско интелигетлнтни, необразовани, безхаберни. Казвам го от позицията на живеещ в провинцията. От същата позиция казах и че София е друга бира. Справка - поста на Мери.
Не съм съгласна, или не съвсем.
Първо - не мисля, че София “се е събудила“, това, че кметът не е на ГЕРБ или НН, че го саботират постоянно, че се бори с всички сили да противодейства на това, което му причиняват, че има протести за каквото се сетиш и т.н., и т.н. всъщност какво променя? Като цяло в политиката, в управлението, в съотношението на политическите сили ако щеш? В законодателството, във финансите? Нищо. Кучетата си лаят, кервана си върви.
В провинцията далеч не всички са необразовани и ниско интелигентни, говоря за дълбоката провинция.
Там хората са зависими. В работата си, в благосъстоянието си, в инфраструктурата на населените си места, като цяло тези зависимости не са от днес или от вчера. Просто местните “велможи“ се сменят, в последните години обаче са си едни и същи. И това не е безхаберие, това е борба за оцеляване. Сигурна съм, че точно ти ме разбираш.
Това от една страна. От друга - % на ромското население става все по-голям, ромите са ясни - те гласуват под строй там, където дават най-много. И от трета - толкова сме лъгани, толкова сме разочаровани /включвам и себе си в това число/, че идва моментът на безразличието и апатията.

# 6 948
Не, не. Не съм казвала, че София се е събудила. Не разбирам кавичките. Казах,.че София е различна от провинцията. Ходя в София да си лекувам детето или мен или да пазарувам. Огромна е разликата между софиянче и дете от провинцията, видимо с просто око. Чак е потресаващо. И второ с казаното след това, просто допълваш казаното от мен. Та, разбрахме се.

# 6 949
Mи едните имат прекалено много разполагаеми пари и не им дреме, за какво плащат, а другите са си изпратили домочадието в чужбина или се приготвят да заминават, затова не им дреме, но предпочитат не толкова острото "апатичен".
Направиха ми впечатление двете момчета с черните коли - толкова необичайно белички, чак не приличат на българи. Ако са турци, сред тях има много светли, поне това би било успокояващото - че не са новите еничери, които продават българите на който плаща. Между другото еничери означава "нова войска", нещо като "ново начало".

# 6 950
Искам да гледам нещата от страната на надеждата. Колко пъти в предишни избори чухме за граждански арест на купувачите на гласове? Като не си получат парите сега, другия път няма да излязат да гласуват масово онези неграмотните, няма да вярват, че ще им платят. Но трябва да се пази сега да не ги получат и в следващите дни.
Колко пъти до сега чухме и видяхме за лелка, биеща купувач на гласове?
Когато полицията помага и участва в купуването, случи като днешните ще стават все повече. Гневът на хората ще ги принуди да вземат нещата в свои ръце.
Надявам се.

И тези разни раздробени партии и партийки да хващат и да се обединяват. И не да ми ходят по места само в деня на изборите, а да не спират да ходят, да се срещат с хората, да чуват проблемите им,да ги просвещават,  да ги ентусиазират отново, да им вдъхнат надежда. За да излязат да гласуват  когато трябва.

# 6 951
Щом сме стигнали до граждански арести и баби, които се справят с престъпниците по добре от полицаите, чиито работа е именно това, значи няма никаква надежда за нищо вече.

Не че е изненада де, но Пеевски води убедително на изборите в Пазарджик.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 06:38 от SANDS

# 6 952
Пазарджик е ново начало. 🙁

# 6 953
Мда, след цял ден сигнали, видеоклипове и граждански арести, МВР дойде и каза, че всичко е наред, няма нарушения и Пеевски печели.

Поздравления за всички, които не виждат проблеми и всичко им е наред!

# 6 954
Скрит текст:
Мда, след цял ден сигнали, видеоклипове и граждански арести, МВР дойде и каза, че всичко е наред, няма нарушения и Пеевски печели.

Поздравления за всички, които не виждат проблеми и всичко им е наред!
Проблемите се виждат, но решенията им не.

# 6 955
Явно тече ново прегрупиране. БТВ са чули за разследването на АКФ за чувалите от Хемус. Интервю с отстранения прокурор Ивайло Занев.

# 6 956
  • София
Аз пак чакам да ми отговорят, че нямало манипулации и купен вот, а просто за губещият изборите не били честни.

# 6 957
# 6 958
От предишните имате ли данни какви са резултатите ?

# 6 959
От предишните имате ли данни какви са резултатите ?
Ето, Васи https://results.cik.bg/mi2023/tur1/rezultati/1319.html

ДПСНН нито един общински съветник на предните избори с 2% тогава. Голямо пазаруване е паднало.

Общи условия

Активация на акаунт