Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 211 607
  • 7 017
  •   3
Отговори
# 6 990
  • софия
Телефоните му пречат на вълчев...

# 6 991
Това с религията, до къде го докараха?

# 6 992
Нямало да се справят за 2026/2027. Дано да го няма този, заедно с цялото правителство и това недоразумение с религиите никога да не види бял свят.

# 6 993
Kaтегоричен е, че предметът влиза, но понеже са до под кривата круша, ще се въведе за 1-ви клас най-рано през учебната 2027/2028г.

# 6 994
Такава пушилка се вдигна с шефа на полицията в Русе. Какво ли де случи с този казус знае ли се?

# 6 995
Hиĸoлa Бypгaзлиeв, пpичинил тeжĸa ĸaтacтpoфa в Cлънчeв бpяг c ATB пpeз лятoтo,  e пoиcĸaл paзcлeдвaнeтo пo дeлoтo мy  дa зaпoчнe oтнaчaлo.

Πoвoд зa внeceнoтo oт Бypгaзлиeв иcĸaнe дo нaблюдaвaщия пpoĸypop e peшeниeтo нa BKC, в ĸoeтo въpxoвнитe cъдии  oбявиxa, чe cлeд 21 юли Capaфoв e c изтeĸли пpaвoмoщия и нe мoжe дa извъpшвa вaлидни пpaвни дeйcтвия пo дeлaтa.

Двaмa cъдии oт  Наказателната колегия на ВКС пo пoвoд иcĸaнe нa Capaфов зa  възoбнoвявaнe  нa двe дeлa oпpeдeлиxa, чe правомощията на и. ф. главен прокурор сa прекратeни по силата на зaĸoнa ( чл. 173, ал. 15 от ЗСВ) след изтичане на шестмесечния срок от влизане в сила на разпоредбатa,  „пoради което искане за възобновяване на наказателно дело, подадено от и. ф. главен прокурор след 21.07.2025 г., не съставлява валидно сезиране“.  Πo пoдoбeн нaчин щe peaгиpa  вceĸи cъд,  пpeд ĸoйтo cлeд 21 юли и.ф. гл. пpoĸypop oтпpaвя иcĸaния.

Πo тaзи пpичинa зaщитaтa нa Бypгaзлиeв  нacтoявa дeлoтo oт Haциoнaлнoтo cлeдcтвиe дa бъдe въpнaтo в Бypгac,  зaщoтo  пocтaнoвлeниeтo, c ĸoeтo Capaфoв e възлoжил paбoтaтa нa cлeдoвaтeли oт Haциoнaлнaтa cлeдcтвeнa cлyжбa e нищoжнo, a пpoцecyaлнo cлeдcтвeнитe дeйcтвия дo мoмeнтa ca извъpшeни oт нeзaĸoннo избpaн paзcлeдвaщ opгaн.

# 6 996
Точно от ей такива връщания и незачитания на заповеди и решения на Сарафов се опасявах. Блокаж, още по-голямо протакане и забавяне, защото и без това нещата се случват много бързо, нали.

# 6 997
Ами адвокатите са си в правото. Още много дела ще бъдат върнати заради ината му да заема длъжност, която не може да заема. Въпроса е той ли не иска да си тръгне или не му разрешават?

# 6 998
Представям си как учат религия и морал децата и вечер им пускат у дома Ергена..

И го казвам като човек, който е "активен" вярващ.

Скрит текст:
Скрит текст:
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще инициира дебат относно забраната за използване на социални мрежи от деца под 15 години.
"Мобилните телефони и социалните мрежи отнемат детството на нашите деца"  

https://dnes.dir.bg/politika/valchev-iska-zabrana-na-sotsialnite … tsa-pod-15-godini

Какво просветление, защо обаче чак сега.

Аз съм сигурно най-големия критик на Вълчев в този форум, но с това съм напълно съгласна. И само ще добавя, че в училището на дъщеря ми, телефоните са забранени. Сутрин ги оставят в шкафчетата и ги взимат чак след последния час. Няма драма. А и за децата е много по-добре, защото играят заедно и комуникират помежду си много повече.
Аз пък съм скептик, късно се сетиха за ползи и вреди. Докато са на училище, ясно, но преди/след това. Не става дума само за времето прекарано пред устройството, а и за какво. Последното не знам как биха го контролирали.

Тези неща вече си зависят от родителите. Не може МОН да се грижат и за това какво правят и гледат децата след училище. Ако родителя сам не налага някакви ограничения на стоенето над телефона или гледане на подобни предавания, то МОН нищо не може да направи. Все пак е добре и ние да си поемем нашата отговорност.

# 6 999
Точно. Училището не трябва да изземва функцията на родител , нито може да я компенсира.
И това е позитивния сценарий оставям настрана как учители със съмнителен морал и религиозни разбирания, обучават деца и последните виждат наглед примера.

# 7 000
  • София
Не трябва да им забранява социалните мрежи, а даже напротив. Нека от малки да разберат за манипулациите, пропагандата и лъжливите новини в тях. Но, да, в училище не трябва да бъдат с телефон, а да се социализират със съучениците си.
А, и нека сме ясни, че забраните никога не действат, особено срещу деца. Ще им забрани социалните мрежи и дори малките деца, за да направят напук, ще се регистрират с фалшиви акаунти.
Вълчев е като Гонзо на футболния съюз. Всички са виновни за ниските резултати на учениците само не и скапаните му програми, които измисля.

# 7 001
Категорично съм “за” да не се използват телефони в училище. Но забрана на социалните мрежи е тотална нелепица. Не вярвам да се стигне дори до дебат. Чисто технически как ще се случи това? Аман от глупости, на фона на сериозните проблеми, които чакат някакво решение.

И като сме подхванали Вълчев, резултатът от тестът по математика при шестокласниците не е добър.

# 7 002
РДНСК Бургас издала акт за незаконното строителство на Елените на неизвестен извършител🫣

# 7 003
РДНСК Бургас издала акт за незаконното строителство на Елените на неизвестен извършител🫣

Адвокатът на Арабаджиеви извади документи също подписи и печати за законно строителство на Елените. Blush

Като лунапарк е.

# 7 004
  • софия
Как неизвестен? Нали документите за строеж са издадени на някой?!

Общи условия

Активация на акаунт