Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 219 232
  • 7 314
  •   9
Отговори
# 7 200
  • София
Ако не беше театро, ББ щеше да набива канчета на закрито.

# 7 201
Аз не знам защо си мислите, че на ББ някога му е пукало за държавата, за това време за избори ли е, не е ли? Просто си намери удобен момент да вкара ДП в управлението. Изборите в Пазарджик са параван. Никога ГЕРБ не са имали голямо влияние там, отдавна са вдигнали ръце. Да си види резултата на миналите избори там, нещо не се впечатли тогава. Разбрахте ли нещо от снощния пърформанс? Нямало да прави кворум, нямало да бута правителството, но ще подкрепя управлението. Качамак. Отдавна е видно чие е това правителство. ДП му командори министрите, разпорежда се на Желязков, че и на самия ББ. Сега - официално.

# 7 202
Да се разпусне това НС, но след като приемат бюджета за 2026.
Ооо мечти! Ако е решил да метне кърпата, ще го направи преди приемането на първият ЕЗ бюджет където всичко трябва да е съобразено с изискванията. Точно такъв автогол няма да си вкара - всички да гракнат насреща му.
А и едни избори ще му преброят електората

# 7 203
БСП и ИТН ще приемат ДПС-НН стане официално партньор в коалицията с ГЕРБ и четирите партии ще си поделят управлението?! ИТН са решили да се самоубиват или доброволно ще се жертват за доброто на държавата.
Абсурдите станаха нормалност у нас.

# 7 204
БСП решиха:
Категоричната ни позиция е, че нова политическа криза би подействала разрушително върху социалния мир и ключови системи в държавата. Както и че би поставила под въпрос постигнатото от правителството до момента.

# 7 205
И какви са постиженията на това правителство, които без него ще се сринат. ЕЗ вече е факт, който и да управлява с помощ отвън ще спретнат някакъв бюджет. Всички имат умения да генерират скандали .....

# 7 206
Може и да целят ДП да управлява открито.
Едновластно.
Според мен ДП иска само с ГЕРБ да са в коалиция.
И пак Шиши да управлява еднолично, само ББ да го подкрепя.

# 7 207
  • Разпиляна във въображението
БСП и ИТН ще приемат ДПС-НН стане официално партньор в коалицията с ГЕРБ и четирите партии ще си поделят управлението?! ИТН са решили да се самоубиват или доброволно ще се жертват за доброто на държавата.
Абсурдите станаха нормалност у нас.

Явно да. Изненадана съм. Колко министри имаха?

# 7 208
  • Другата България
Само аз ли мисля, че ББ търси начин да се измъкне от ДП, както и да е, и на каквато и да е цена?
Само за да се отърве, буквално?

# 7 209
БСП решиха:
Категоричната ни позиция е, че нова политическа криза би подействала разрушително върху социалния мир и ключови системи в държавата. Както и че би поставила под въпрос постигнатото от правителството до момента.
И какво казват с това? Кога политическа криза би била полезна за държавата? Плямпат колкото да кажат, че имат позиция някаква.
П.П. - Театрото продължава - Депутатите не събраха кворум за днешния си пленарен ден. От ГЕРБ така и не се появиха в залата. Председателят на заседанието Наталия Киселова дори не си направи труда да обяви почивка в опит за събиране на народните представители и направо обяви, че ще се видят утре в 9 часа.

# 7 210
  • софия
БСП решиха:
И какво казват с това? Кога политическа криза би била полезна за държавата? Плямпат колкото да кажат, че имат позиция някаква.
БСП ще клекнат на всичко. Сега им е паднало да са управляващи.
Постигнатото: "Всичко за Човека, всичко в името на Човека." Знаем дори и името Му.

# 7 211
  • Разпиляна във въображението
Само аз ли мисля, че ББ търси начин да се измъкне от ДП, както и да е, и на каквато и да е цена?
Само за да се отърве, буквално?

И как ще стане това? Социологията показва, че са доста близо до мнозинство. Доколкото може да се вярва.
За да се измъкне трябва още един партньор, който няма. ППДБ, ако бяха, щеше да е друго.

# 7 212
  • София
БСП много ги е страх да не изгубят столчетата си, че след това са свършени.
Аз пък стискам палци ББ да бутне правителството, по-вредно управление имахме само по времето на сглобката.
Ако има инстинкт за самосъхранение, ще го направи.

# 7 213
  • Другата България
Отдавна не вярвам на социология.
Много отдавна.
А как ще стане - не мога да прогнозирам.
Но не изключвам и нови избори, въпреки, че моментът не е особено подходящ.

# 7 214
ИТН и БСП ще се прегърнат с всеки, за да не изпаднат от управлението. И ще заявят, че го правят, за не се стигне до управленска криза. Знаем ги техните "благородни" намерения.

Общи условия

Активация на акаунт