Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 415 100
  • 14 501
  •   75
Отговори
# 13 905
По БНТ - в София агитки пак са опитали да стигнат до централата на ДПС, но на паметника Левски са направени плътни кордони от МВР. Хвърлили няколко бомбички, запалили 2 кофи за боклук, но в общи линии се изнесли към Янко Сакъзов. Двама дори си махнали маските да говорят с полицаите защо не ги пускат. Но без успех.

Доста критики отнесоха МВР за действията си на миналия протест, при това от експерти. Време беше да се научат как да действат.

# 13 906
mauigirl, явно не схващаш, че се визира лакомията на Пеевски  за власт и кражби, а не визията.
много добре схащам, но ако ДП изглеждаше например като Васил Терзиев наратива за бодиШейминга нямяше да е застъпен ( всички сме виждали плакати и скандирания) а и на нашия народ обича да обижда на в ншен вид. На мен не ми стои добре и достатъчно обоснован този наратив. Фокуса трябва да е другаде за да има тежест. Трябва по- стабилна основа и лайвмотив, защото иначе е доста недорасло и повърхностно.
И прасе касичка пак е от бодишейминг.

# 13 907
Ооох, добре, сега кажи и Нена Омразата.
И между другото, в български форум сме, изразявай се на български. Преведи си бодиШейминг, не пиши неприети в езика ни чуждици. Осмиване на физиката , например. Имаме достатъчно богат език, за да говорим на полубългарски.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 02:50 от Diorela

# 13 908
Ооох, добре, сега кажи и Нена Омразата.
И между другото, в български форум сме, изразявай се на български. Преведи си бодиШейминг, не пиши неприети в езика ни чуждици. Усмиване на физиката , например. Имаме достатъчно богат език, за да говорим на полубългарски.
спокойно, малко толерантност - към еврозоната сме се запътили и част от ЕС сме с тяхните плавила и толерантност към различните😀 Много олекнаха вече с този лозунг. Вместо да ми показват колко бодигарда и полицаи пазят ДП на видеостената, кажете на хората, ЗАЩО се налага тази охрана - конкретно!
Аз знам какво се случи със протеста "кой не скача е червен" но дженZ ( извинете тази вечер казаха на протеста, че чуждиците не звучат добре употребени от по голямото поколение) не знаят. В заключение този протест тази вечер за мен е провал - няма надграждане на предния, буксува се на едно и също нещо!

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 00:03 от mauigirl

# 13 909
mauigirl, явно не схващаш, че се визира лакомията на Пеевски  за власт и кражби, а не визията.
много добре схащам, но ако ДП изглеждаше например като Васил Терзиев наратива за бодиШейминга нямяше да е застъпен ( всички сме виждали плакати и скандирания) а и на нашия народ обича да обижда на в ншен вид. На мен не ми стои добре и достатъчно обоснован този наратив. Фокуса трябва да е другаде за да има тежест. Трябва по- стабилна основа и лайвмотив, защото иначе е доста недорасло и повърхностно.
И прасе касичка пак е от бодишейминг.
Оф, това са глупости. Точно пък тялото на Пеевски да е нещото, срещу което се протестира? Свършиха ли опорките с омразата, етническата, сега пък и това.

# 13 910
Че с какво техните правила са по-различни от нашите?  Нима в някоя западна държава от ЕС биха търпели да ги ограбват по този безпардонен начин? Нима биха търпели зависими, неработещи институции, като съд, прокуратура?!  Ние дори много по-дълго търпяхме от тях. Нали чуваш какво казват протестиращите  в западните държави българи - искат да станем нормална държава, в каквито те живеят.
Това не е протест към различните - не е насочен нито към към турците, нито към ромите, нито към помаците. Дори и те го разбраха и казаха, че Пеевски не им е никакъв брат. Те също искат да живеят нормално.
А крадците не са различни в смисъла, който влагаш. Хайде, стига популизъм.

# 13 911
Че с какво техните правила са по-различни от нашите?  Нима в някоя западна държава от ЕС биха търпели да ги ограбват по този безпардонен начин? Нима биха търпели зависими, неработещи институции, като съд, прокуратура?!  Ние дори много по-дълго търпяхме от тях. Нали чуваш какво казват протестиращите  в западните държави българи - искат да станем нормална държава, в каквито те живеят.
Това не е протест към различните - не е насочен нито към към турците, нито към ромите, нито към помаците. Дори и те го разбраха и казаха, че Пеевски не им е никакъв брат. Те също искат да живеят нормално.
А крадците не са различни в смисъла, който влагаш. Хайде, стига популизъм.
да знам всичко, но е популизъм да изкарваш хора на площада на база физически данни на човек. Критично мислещите искаме вече конкретика, надграждане на първоначалния ентусиазъм.

# 13 912
Какви велики глупости, хората излизат, защото Пеевски бил грозен. Това, че е дебел и грозен е най малкия му проблем. Станислав Атанасов от неговите хора е добре изглеждащ, но това не го прави по малко нагъл и отвратителен.

# 13 913
Великото  джензи поколение дори не знае за Данс УтМе протеста. Няма за какво повече за спорим, как са ги изкарали на площада и как разчитат на лесната им манипулируемост чрез социални мрежи.  А да назоваваш мафия, корупция, съдебна система е популизъм без конкретика!
Те ( z поколението двигателя на протеста) не гледат ТВ - там няма политически дебати, те гледат YouTube- там е избирателно съдържанието - който има итерес (селективно), тик- ток 15 сек - чул не дочул/ разбрал не доразбрал.  Използвани ли са?
Защо санкциониран по магнитски е депутат ( кой и как го е допуснал), защо има охрана като на американски президент - обяснето им го, едва ли е заради килограмете.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 00:38 от mauigirl

# 13 914
  • София
На ДАНС2013 протеста беше пълно с малки деца, сегашните GenZ. Аз бях на 15-16 тогава и също присъствах.
Да, не гледаме телевизия, защото са на Шиши. Няма и дебати, които да гледаме. Харизанов ли да слушаме? Или Слави Василев? Мерси, ще пропусна.

# 13 915
Популизъм е да обясняваш как десетки хиляди са излезли на площадите заради физическите данни на Пеевски.

По телевизията пък какви дебати има? Всички виждаме колко селективно е съдържанието по водещите телевизии. Отразяването на протестите миналата седмица е само един от малкото примери.

# 13 916
На ДАНС2013 протеста беше пълно с малки деца, сегашните GenZ. Аз бях на 15-16 тогава и също присъствах.
Да, не гледаме телевизия, защото са на Шиши. Няма и дебати, които да гледаме. Харизанов ли да слушаме? Или Слави Василев? Мерси, ще пропусна.
и разбра ли за 13 г защо ДП има охрана на американски президент?

# 13 917
Аз не разбрах, кажи защо харчат парите ни за охрана на този?

# 13 918
Аз не разбрах, кажи защо харчат парите ни за охрана на този?
Аз питам ( например) ама никой не казва защо е толкова ценен за държавата с главно Д ( корупция и али бали има и в ЕС, Урсула колко дела преживя и оцеля).

# 13 919
Защото ги е стиснал за то&ките всички играчи, като почнеш от Доган и всички около него и чак до Банкя. С компромати, с подкупи.

Общи условия

Активация на акаунт