Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 404 257
  • 13 911
  •   41
Отговори
# 13 890
СДВР се похвалиха с 33 задържани, малко пиратки, няколко хиляди и боксове. Кога успяха да ги задържат, обискират, снимат и пратят на БНТ - те си знаят. Ама, стана ми смешно от едно изречение, “един от задържаните е под издирване”. “Отивам сам пред затвора” втори дубъл.

# 13 891
  • Разпиляна във въображението
Аз не виждам проблем в Конституцията. Аз не мога да си представя вариант, в който да се направи ВНС и да влязат много повече от тези, които и сега са вътре, мнозинство, и да направят нещо добро. Просто няма начин, за мен.

Много добре се справиха полицаи и организатори. Мирно и тихо. Задържали са ги при пропусквателните пунктове.

# 13 892
Божо чак пропя.
Чета,че е имало опити на Възраждане да си присвоят протеста в Плд,призовавали са и да се смени маршрута,да не е към панаира.

Според мен утре няма да хвърлят кърпата.

# 13 893
Дори и да не се случи кой знае какво след оставката - да се протестира е здравословно и нужно на българина, който достатъчно спа. Нека партиите да знаят, че дори и да си купят гласове, ако после не се вслушват в обществото, то бързо ще изгърмят.

Хубавото е, че този път протестите се подкрепят и от известни лица.
Тази вечер иначе видях Христо Гърбов и съпругата му, Цанов, Ваня Щерева и Мила Роберт, със сигурност е имало и други.

# 13 894
Да, това е най-голямата полза от протестите - да им покажем, че виждаме и разбираме какво се случва, че преминават всякакви граници.

# 13 895
Цитат
Нека партиите да знаят, че дори и да си купят гласове, ако после не се вслушват в обществото, то бързо ще изгърмят.
Досега защо допуснахме това 36 години?Няма гаранция, че политиците няма да посмеят и всички пак ще скочат.Сложно е, те не просто купуват гласове, работата е много по-дебела.Дават бизнеси, постове и така 36год.Ще видим.Точно за малките населени места си мисля.Дерибеите да не погнат инакомислещите от други етноси, които днес се изказваха по телевизиите.

# 13 896
Цитат
Нека партиите да знаят, че дори и да си купят гласове, ако после не се вслушват в обществото, то бързо ще изгърмят.
Досега защо допуснахме това 36 години?Няма гаранция, че политиците няма да посмеят и всички пак ще скочат.Сложно е, те не просто купуват гласове, работата е много по-дебела.Дават бизнеси, постове и така 36год.Ще видим.Точно за малките населени места си мисля.Дерибеите да не погнат инакомислещите от други етноси, които днес се изказваха по телевизиите.
и с плашене вече не става.

# 13 897
Дори и да не се случи кой знае какво след оставката - да се протестира е здравословно и нужно на българина, който достатъчно спа. Нека партиите да знаят, че дори и да си купят гласове, ако после не се вслушват в обществото, то бързо ще изгърмят.

Хубавото е, че този път протестите се подкрепят и от известни лица.
Тази вечер иначе видях Христо Гърбов и съпругата му, Цанов, Ваня Щерева и Мила Роберт, със сигурност е имало и други.
Лъжете се
Всеки неуспешен протест обеззверява и обезкуражава хората....и така минават години-в апатия
А Конституцията трябва да се промени в частта си брой депутати и техния имунитет

# 13 898
Аз не съм оптимист. Трябваше да има конкретни искания за бюджета, а не "да изметем мафията".
В единия вариант просто нищо няма да се случи. Няма да подадат оставка, или поне не сега. А протестите ще стихнат по естествен път. Вижте в Сърбия колко по-мащабни и продължителни протести имаше, но Вучич просто каза "няма да стане", и накрая хората се умориха. А при нас идват празници с два пъти по 5 почивни дни. Най-много още един такъв протест другата седмица и това ще е.

Втори вариант пак лош. Правителството пада, Радев идва в ролята на спасител и го играе опозиция на Пеевски. Двамата обаче реално служат на един господар и ще продължат да тикат държавата в зададената посока, просто Пеевски ще се сети да се покрие малко, защото наистина е твърде мразен. Бойко ще се притече на помощ, като ще си използва влиянието да надуе двойно всички цени след Нова Година (нали помните "кризата" за олио?) и накрая всички дружно ще хвърлят вината върху еврото.

# 13 899
РР няма шанс. Изпусна си моментите. Сега, ще посъбере нещо от меч, величие и отломки от бсп, но няма да е с тая сила, която му приписват. Протестът не го припозна за спасител. Сбъркаха с момента.

# 13 900
  • София
РР няма шанс. Изпусна си моментите. Сега, ще посъбере нещо от меч, величие и отломки от бсп, но няма да е с тая сила, която му приписват. Протестът не го припозна за спасител. Сбъркаха с момента.

Ако не беше предал народа си преди 4 години, то със сигурност щеше да има сериозна вероятност партията му да събере 50% вот на едни бъдещи избори. Сега я мине 25% (даже много му давам), я не и то за сметка точно на партиите, които изброи.

Радев да не смята, че протеста, макар и срещу Борисов и Пеевски, е в негова подкрепа.

# 13 901
25 само ще сънува. Не вярвам.

# 13 902
  • Буркина Фасо
А Конституцията трябва да се промени в частта си брой депутати и техния имунитет
да бе, само с това.  по-добре да не се захващат.
освен брой и имунитет  да нямат охрана, лични шофьори, до 2 мандата, заплатите да не са обвързани ...

# 13 903
Толкова е прозрачен, като по часовник - точно си мислех че тази вечер все още не е направил опит да се пришие и ето го, изпълзя. Ако се замисля кой е момента, в който най малко ще очаквам да обяви партията си, това е по време на новогодишното си бла бла бла. Даже мога да се обзаложа.
Много неприятно изненадан ще е, ако си мисли че хората на площада виждат в него нещо по различно от "още от същото".

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 23:05 от SANDS

# 13 904
Е, да, ама ...
Според бившия му ПР Антон Кутев, протестите ще придължат и след Нова година.

Антон Кутев СРАЗИ ПЕЕВСКИ и БОРИСОВ с критика: Оставката е неизбежна!

Общи условия

Активация на акаунт