Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 653 049
  • 22 637
  •   2
Отговори
# 18 690
Ако иска да опровергае слуховете няма нужда от цяло обръщение, може да отговори на въпрос на журналист. Питам се дали е възможно да е толкова тъп, че да не си доизкара мандата...
О, толкоз, че и отгоре. Не вярвах, че сте стигне до тук. Казвах си, че аз не разбирам. Но......

# 18 691
  • София
И аз залагам, че няма да обявява напускане и нова партия. Мисля, че ще излезе и категорично ще опровергае слуховете за това. Чакам с нетърпение Grinning

# 18 692
Ако РР подаде оставка ще ми падне още повече в очите. С неговата военна дисциплина не би трябвало да се поддава на провокации.
Направо го зачертвам. Та утре, ако хипотетично е минпредс, може да каже, а аз ще се кандидатирам за еврокомисар. Детски работи. Избран си за такъв, заклел си се, сега, не. Да не мисли, че той ще оправи държавата? Ама друг път, никой път.

# 18 693
  • софия
Не се правете на наивни. Ще го направи "за народа", ще се припознае и в протестите.

# 18 694
  • София
А, чак наивни не сме. Знаем си го. 
Ако го направи:
- ще публикувам ода, както обещах.
- ще приготвя пуканките, за да гледам партийните напъни и надцаквания между БСП, ИТН, ВМРО, Атака, ПФ, Възраждане и Зеления чорап.

# 18 695
  • София
И аз залагам, че няма да обявява напускане и нова партия. Мисля, че ще излезе и категорично ще опровергае слуховете за това. Чакам с нетърпение Grinning

Има логика, но така няма ли да дава всеки път изявления, защото постоянно намесват името му?

# 18 696
  • софия
Очаквания: до сряда Радев става политик, Гюров - премиер, а Рашков - вътрешен министър

В сряда президентът Румен Радев ще обяви оставката си като държавен глава пред Конституционния съд и ще влезе в политиката, за да участва на предсрочните парламентарни избори.
Това са последните очаквания на политици от висшите етажи в София. Като според тях президентът ще обяви влизането си в политиката от Пловдив, където го очакват на 21 януари, сряда. Първоначално Радев предвиждал обявяването на влизането му в политиката да стане във вторник, отново в Пловдив, но се е отказал. Според приближени до президента той бил твърдо решен сега да опита участие на парламентарни избори, за да не изпусне момента.
Постът на държавен глава ще бъде поет от вицепрезидентктата Илияна Йотова, както предвижда конституцията. А след като се закълне като президент пред Народното събрание, тя ще назначи и служебното правителство.
Според политици вече е договорено служебен премиер да стане подуправителят на БНБ Андрей Гюров, въпреки спорния му статус в домовата книга. Гюров е в дълъг отпуск от БНБ, след като срещу него започна разсредване на антикорупционната комисия.
Министър на вътрешните работи в служебния кабинет пък трябвало да стане Бойко Рашков. Той вече заема този пост в кабинета на Стефан Янев, а след това и в този на Кирил Петков. Рашков е известен като непримирим враг на лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски. Докато Рашков бе министър на вътрешните работи, МВР арестува Бойко Борисов. Впоследствие арестът бе обявен за незаконен.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22117817

# 18 697
И каква скука и тъпотия ще настане като не хвърли кърпата?

Аз мисля, че ще излезе да каже някаква боза в стил - след протеста..

# 18 698
Мале, Хамид как нарежда какво да прави шефката на правна комисия /от ГЕРБ/ и нарече изборен експерт сульо и пульо.

# 18 699
  • София

Има логика, но така няма ли да дава всеки път изявления, защото постоянно намесват името му?

Така най-ясно и категорично ще постави точка по въпроса. Ако това е целна та изявлението де Simple Smile

Очаквания: до сряда Радев става политик, Гюров - премиер, а Рашков - вътрешен министър

Скрит текст:
В сряда президентът Румен Радев ще обяви оставката си като държавен глава пред Конституционния съд и ще влезе в политиката, за да участва на предсрочните парламентарни избори.
Това са последните очаквания на политици от висшите етажи в София. Като според тях президентът ще обяви влизането си в политиката от Пловдив, където го очакват на 21 януари, сряда. Първоначално Радев предвиждал обявяването на влизането му в политиката да стане във вторник, отново в Пловдив, но се е отказал. Според приближени до президента той бил твърдо решен сега да опита участие на парламентарни избори, за да не изпусне момента.
Постът на държавен глава ще бъде поет от вицепрезидентктата Илияна Йотова, както предвижда конституцията. А след като се закълне като президент пред Народното събрание, тя ще назначи и служебното правителство.
Според политици вече е договорено служебен премиер да стане подуправителят на БНБ Андрей Гюров, въпреки спорния му статус в домовата книга. Гюров е в дълъг отпуск от БНБ, след като срещу него започна разсредване на антикорупционната комисия.
Министър на вътрешните работи в служебния кабинет пък трябвало да стане Бойко Рашков. Той вече заема този пост в кабинета на Стефан Янев, а след това и в този на Кирил Петков. Рашков е известен като непримирим враг на лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски. Докато Рашков бе министър на вътрешните работи, МВР арестува Бойко Борисов. Впоследствие арестът бе обявен за незаконен.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22117817

И аз видях тази статия, и много се зачудих. Уж 24 часа си е нормален вестник, обаче статията толкова жълта ми се видя, че хич не ми вдъхна доверие. Но пък знае ли човек....

# 18 700
Няма ли довечера да обяви за коя дата насрочва предсрочни избори?

# 18 701
  • софия
Не може да се определи дата за изборите преди да има назначен СК.
Издава се указ, не се прави обръщение.

# 18 702
  • София

За това не му трябва официално обръщение към народа по националната телевизия.

# 18 703
Според мен ще направи официално сбогуване от президентската институция с гражданите и ще дръпне една политическа реч как народът го зове да го спаси и слиза на борба с мафията. Като му знам егото, няма какво друго да е, че чак с обръщение.

# 18 704
  • София
И Стефан Янев изплува днес в интернет пространството. Бях го забравил.

Общи условия

Активация на акаунт