Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 621 238
  • 21 723
  •   11
Отговори
# 18 990
  • София
Естествено, че няма да извади. Тройката в действие. Сега борбата е кой да се пенсионира. ББ или ДП.

# 18 991
Може и да й се отвори парашута на Райчето, ако Йотова вземе, че ни изненада. Макар че не ми се вярва - шанс едно на милиони е нейното, как да го изпусне.

Огромна вълна от положителни коментари има под поста с речта на РР. Със сигурност има и някакви тролски сред тях, но са съвсем малка част. Има лайкове и коментари от мои познати.

Карз, за каква анкета говориш, от кой я искаш?

# 18 992
В Инстаграм стотици коментари - всички са в този дух, няма нито един лош.

# 18 993
  • София
По коментари из мрежата трябваше милион да излязат на площада в подкрепя за лева, а едва събраха /завишено/ 1,000 души с автобусите от провинцията. Даже известен клошар от Видин видях на тях. Райко. Grinning
Сами ще се уверите след изборите, че зад сериозна част от коментарите не седят реални личности.

# 18 994
Мирчев:
Непрекъснато ще ни питат: „Ще преговаряте ли с Радев, след като слиза на терена?“ Нека кажа ясно:
Стотици хиляди българи излязоха по площадите, за да заявят волята си за скъсване със завладяната държава и с модела „Пеевски–Борисов“, за честни избори и за силна България в силна Европа. Ние сме там — на този терен — от самото начало и не сме мърдали от него, дори когато сме плащали цена.
Днес за нас задачата е ясна: освобождаване на институциите и твърдо позициониране в сърцевината на ЕС — със силно участие на България в ЕС и НАТО. България няма да се крие под масата, нито ще чака къде ще я сложат на салфетката „великите сили“. Затова разговорите с нас се определят от два ключови репера: срещу модела „Пеевски–Борисов“ и плътно с Европа.
Европа — по-бърза и конкурентна, по-малко бюрократична, с усилени отбранителни възможности и сигурни енергийни ресурси. Европа, която не чака, а действа — с единен и силен отговор срещу прекрояването на граници и налагането на решения от позиция на силата. Ние защитаваме европейски политики в областта на сигурността и отбраната, които гарантират суверенитета на ЕС и на неговите членове.
От нас може да се очаква това. Ние сме предвидими: без отклонения, без компромиси с националния интерес и геополитическите позиции, с антикорупционна и икономическа програма като гръбнак на европейското бъдеще на страната. Който иска управление с тази перспектива, ще трябва да се съобрази с тези репери — и да се позиционира спрямо тях. Това се отнася и за заявката на Радев и неговия политически проект. Нашата коалиция не предлага нито лесни, нито популистки решения, нито бяга от отговорност, използвайки идеята за прякото допитване до хората. Реформите изискват политическа воля и поемане на отговорност.
Който иска гаранции за управление, което освобождава страната от модела „Пеевски–Борисов“, прави България силна и конкурентна, с балансиран бюджет и държавни разходи до 40% от БВП, без вдигане на данъци —  нека ни подкрепи на изборите и да гарантира нашето достойно място в Европа.
Силата на нашия дневен ред зависи от всеки един глас. Ние гарантираме: Силна България в силна Европа!

Повече от ясно, че ще си сътрудничат, защото Радев декларира и двете.
Честито!

# 18 995
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Е, тя говори метафорично, по интелигентски Grinning - може да се разбере хем така, хем онака - както е удобно за момента.
Лунна Соната, би трябвало да ликуваш.
Избирателната активност определено ще се вдигне.

# 18 996
  • софия
Като видиш кои го подкрепят и работата е ясна. А това, че го подкрепят, без да знаят кои са с него, какви са идеите, които ще защитава, как ще ги реализира, пренебрегват глупостите, които е сътворил и личната облага, която си е заработил, като търсят извинение за тях, говори единствено за това, че това са същите хора, които припознават всеки нов субект в политиката за месия - хора без ясни критерии и винаги с голи очаквания. Хора, които се кланят на всеки следващ лаладжия-проект на определени кръгове. Царят, боеко, радев. Кой ще е след него? Никога няма да има някой, когото последователно да подкрепят.

# 18 997
Десислава Иванчева оказва подкрепа на Радев и Йотова. Публикация от нейният фейсбук.

# 18 998
Радев определено е на гребена на вълната и всякакви мижитурки бързат да му се лепнат като ракета носител.

Не му е нужно пълно мнозинство. Достатъчно му е да няма коалиция срещу него.

Убеден съм, че електоратът на ППтата би избрал управление на Радев и подгласници му копейки, само и само чистите им избраници да не се оцапат в коалиция с Тиквата и Шиши. Колко добре за копейките!

# 18 999
По коментари из мрежата трябваше милион да излязат на площада в подкрепя за лева, а едва събраха /завишено/ 1,000 души с автобусите от провинцията. Даже известен клошар от Видин видях на тях. Райко. Grinning
Сами ще се уверите след изборите, че зад сериозна част от коментарите не седят реални личности.
Страхувам се, че не си права, доста мои познати от ФБ подкрепят рр🥴

# 19 000
Подкрепяли го без да му знаят идеите, що на Бойко толкова години какви му бяха идеите? Аз съм дъ фърст дъ бест и строя магистрали.
На голямото д какви са му идеите - държа съдебната система и медиите?

В България няма идеи, даже не знам някога от 10 ноември насам да е имало. За мен и тая дъвка на противопоставяне Европа - путинисти е от чиста политическа импотентност, т. нар. партии нямат никакви политически платформи реално и се джафкат на това ниво.

# 19 001
Като видиш кои го подкрепят и работата е ясна. А това, че го подкрепят, без да знаят кои са с него, какви са идеите, които ще защитава, как ще ги реализира, пренебрегват глупостите, които е сътворил и личната облага, която си е заработил, като търсят извинение за тях, говори единствено за това, че това са същите хора, които припознават всеки нов субект в политиката за месия - хора без ясни критерии и винаги с голи очаквания. Хора, които се кланят на всеки следващ лаладжия-проект на определени кръгове. Царят, боеко, радев. Кой ще е след него? Никога няма да има някой, когото последователно да подкрепят.
Освен ББ и до някаква степен ДПС и БСП какво друго е имало, което да бъде подкрепяно, първо като идеи, после като личности. Както се появяват, така и изчезват.

# 19 002
Пак да питам: защо не работи бутонът “полезно”. Или поне, защо при мен не работи?
Ако си сложила набързо 20 броя "полезно", бутонът блокира и трябва време ( сякаш беше 15 мин) за да започнеш отново да може да слагаш. Това са форумни правила. Винаги го е имало това състояние с временно блокиране на бутона при дадени много "полезни"
Не съм. Друго е. Но не знам какво е.
Пробвай след малко и ще видиш, че ти е проработил бутона. Аз често използвам бутона, тази вечер също вече имах прекъсване.
Пробвам сега, пак не работи, нещо явно не работи. През телефон съм, ако това има значение.

Аз му пожелавам 121+ народни представители на РР. Хората бързо ще видят, че дори и без да е необходимо да се съобразява с коалиционни партньори, няма да се бори с никаква мафия, а ще я обслужи. И после скоростно ще се изтъркали по нанадолното. Като Слави Трифонов.

# 19 003
Самият факт че под всяка публикация за Румен радев. Пишат Путински тролове и върло го защитават. Заплашват и убиждат всеки който се усмели да напише коментар против Радев! Щтракнеш им на профила и виждаш в публикациите им. РУСКИ знамена Путин Орешник и Лъвове

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 07:40 от Антонио 90

# 19 004
Под поста на КК пък пишат,че РР бил евроатлантик и не го припознават.Може КК да си е пуснал троловете,а може и да са реални хора.

Общи условия

Активация на акаунт