Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 607 945
  • 21 131
  •   7
Отговори
# 19 260
И какво като Радев не е подкрепил санкциите срещу Русия? Какво доведоха тия санкции въобще? Подкопавал еврото 😀 - с какво?
Да припомня, че референдумът е форма на демокрация, ако сте забравили.

Аз лично очаквам нова Сглобка 2.0 - ППДБ+Герб+ДПСНН - всички срещу Радев, заедно за евроатлантизма, или някакъв подобен лозунг 😂. Апропо, днес срещах из фб призиви за спиране на борбата срещу Борисов и Пеевски, и насочване на силите срещу Радев, защото Борисов и Пеевски били по-приемливи.  КАжи честно 😀
Референдум не може да се проведе заради подписан и ратифициран през 2007 договор за приемането му след изпълняване на условията, без опция за opt-out. То по тая логика да вземем сега да направим референдум дали сега да е зима или да е 4 сезона лято.
Абсолютно проруски са действията на бившия президент. Ако не го виждате - твърде жалко.

# 19 261
  • София
Хахаха, критично мислене определено не ми липсва, но виж при някои сектанти може да се каже, че тотално отсъства.

Уважаеми, пепейци, не забравяйте кой Ви представи на българската политическа сцена. Също така не забравяйте с #кой направихте сглобка за една конституционна реформа.
Иначе разигравате сценки с “Турнето на прасето”. Смешна работа 😂

Да напомням ли за Христо, Мирчев и Лорер. Къса е паметта май.

Нищо не се е променило в темата в последната една година. 20 човека са си превзели титлата на умни, останалото е Ганя. Народът е прост, щото не гласува за правилната партия. 🙂

# 19 262
Скрит текст:
Държавната руска информационна агенция ТАСС вижда влизането на Радев в политиката като единствен шанс за излизане от кризата.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22126971?fbclid=IwdGRzaA … T4xAome6i_BIAlLSQ

Интересното е, че от ТАСС пуснаха информацията за оставката на Радев един час по-рано преди той да я подаде. Grinning Личи си кой ръководи действията му. Виждат, че Орбан вече ще е бита карта и няма кой да спира решенията на ЕС и обърнаха надеждата си към Радев.
Не е вярна информацията. В 19:10 наше време е качена статията, т.е. когато е обявил. Скрийншотът е правен от Западна Европа, на всеки му излиза часа според локацията - тествах и смених часовата зона, смени се и часът.
Ето който иска да провери - https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/26188779

Това, което не ви прави впечатление е точният час на качване. Радев започна обръщението си в 19,00 ч. Продължи до 19,05 ч. Тоест, за 5 минути е написана и качена статията. Заедно с обяснения за историята на Радев и Йотова, проучванията на социолози, оценки на експерти.
Статията трябва да бъде написана, да мине през редактор и да се качи на сайта. Евала на такава ефективност, нали?
добрите медии са подготвени за всякакви случаи. важното да е написано, коригирано и одобрено от редакторите. ако не се случи случката няма да я пускат в ефир. в случай подготвени са за оставката и ако такава няма.
Припомни ми как в Русия се бяха подготвили със статия за руската победа в Украйна и по грешка я публикуваха Joy Още не й дошъл реда.

С половин ухо слушах Кузман Илиев.
Радев питал хората. Какво ги пита? И какво значение има пита ли ги от позицията си на президент, когато реално нищо не зависи от него и не носи никаква отговорност за прилагане желанията на хората? Поредната порция популизъм. Да видим какво ще ги пита, когато/ако е в изпълнителната власт, когато носи и отговорност.

# 19 263
ДБ не са представени от бившия президент. Христо Иванов е министър в правителството на ГЕРБ, но няма "провинения", напротив, омете се бързо като видя, че няма да му позволят да прави съдебна реформа.
Никой не е прост, освен този, който не може да води диалог, без да обижда.

# 19 264
  • Другата България
Скрит текст:
И какво като Радев не е подкрепил санкциите срещу Русия? Какво доведоха тия санкции въобще? Подкопавал еврото 😀 - с какво?
Да припомня, че референдумът е форма на демокрация, ако сте забравили.

Аз лично очаквам нова Сглобка 2.0 - ППДБ+Герб+ДПСНН - всички срещу Радев, заедно за евроатлантизма, или някакъв подобен лозунг 😂. Апропо, днес срещах из фб призиви за спиране на борбата срещу Борисов и Пеевски, и насочване на силите срещу Радев, защото Борисов и Пеевски били по-приемливи.  КАжи честно 😀
Мисля отново днес тук в темата имаше пост/ове, че се надяват “Бойко да го бие“. Blush
Така че аз изобщо не съм изненадана, ако вече ББ и ДП са “по-приемливи“, на ....част от обществото му дай да мрази.
А такива агитации всъщност в мрежата само консолидират подкрепата на Радев.

# 19 265
Изненадващ беше единствено момента на оставката. Донякъде. Защото и протестите в края на миналата година бяха много странно организирани, оставките, сценките,всичко. Със сигурност сред основните играчи изненада няма никаква.
Донякъде за народа има изненада, но така приятно ги разсея от неволите с еврото.
Радев е изключително предвидим. За съжаление това му е най-хубавото. Не ми е приятно, че влиза в политиката. Разговарях вече с няколко реални човека, които са във възторг как " ще ни оправи президента". Дори не ми се коментира. Наистина, по-бързо да го избират и да се извърти...да се ояде до девето коляно, че не станаха сделките на синковеца и така...

# 19 266
Аз пък не знам какви са аргументите, че Радев НЕ Е руска подлога...

За един такъв не се сещам, честно...

Добре, Путин е накарал Радев и правителствата му да дадат пари на Байдънова Америка за самолети. За да може да има пари за тяхния друг проект Тръмп. Също така и за военните машини. Да прибавим и американското гориво за АЕЦ.

Значи наистина мислите, че на ТАСС Путин им е казал какво ще стане?

И да, агенциите имат подготвени новини. Че те цели некролози пишат предварително.
Радев не искаше Байдънови самолети Wink.
Радев не искаше да даваме нашите оръжия за сметка на нови, когато вървяха 3странните сделки.
Радев смени ръководството на АЕЦа- https://filternews.bg/%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%B1%D0%BD … 0%BE%D0%B4%D1%81/
Ей, така...без конкурс .

Май овладяване му казвахме на това.

# 19 267
Скрит текст:
Хахаха, критично мислене определено не ми липсва, но виж при някои сектанти може да се каже, че тотално отсъства.

Уважаеми, пепейци, не забравяйте кой Ви представи на българската политическа сцена. Също така не забравяйте с #кой направихте сглобка за една конституционна реформа.
Иначе разигравате сценки с “Турнето на прасето”. Смешна работа 😂

Да напомням ли за Христо, Мирчев и Лорер. Къса е паметта май.

Нищо не се е променило в темата в последната една година. 20 човека са си превзели титлата на умни, останалото е Ганя. Народът е прост, щото не гласува за правилната партия. 🙂
Да де, но умните не могат обяснят на Ганя, какви са предимствата на Мирчев, Божанов, Василев, Атанасов, че трябва да бъдат подкрепени, карат по стария начин, другите колко са неподходящи.

# 19 268
Най- тъпото е (и да, заради безкритично мислещите), че се бъхтим по протести, в пек и студ, влачим си децата, от времето с близките си отнемаме, за да пишем и говорим…и сега? След СТ през 2021, вота ще обере РР. Да, до образование опира.

# 19 269
  • София
Прекрасно знам, че ДБ не са представени от Радев, затова съм се обърнала с “уважаеми пепейци”.
Христо Иванов се омете, като видя какво е забъркал и каква власт даде на Пеевски. Сега го няма никакъв. Иначе Христо обещаваше НИКОГА с Герб и Пеевски, но иначе нямал провинения. Доообре.
Изказванията на Мирчев и Лорер все още ги има в интернет пространството. Приятно четене.
Мненията за за простия народ и Ганя може да ги срещнете  сред публикациите в темата, в  коментарите на страниците на ППДБ и при кандидат-депутатът Татяна Кристи и още много от стожерите на евроатлантизма. Та, ще се съглася с последното изречение от Вашето мнение, което важи с пълна сила за г-жа кандидат депутат Татяна Кристи.

ДБ не са представени от бившия президент. Христо Иванов е министър в правителството на ГЕРБ, но няма "провинения", напротив, омете се бързо като видя, че няма да му позволят да прави съдебна реформа.
Никой не е прост, освен този, който не може да води диалог, без да обижда.

# 19 270
  • Другата България
След СТ вота го “обра“ ПП.
И? Кое се промени, след като/ако тогава са гласували само образовани хора?
Получихме отново ББ и ДП.

# 19 271
  • София
А на мен ми е любопитно след няколко месеца как служебното правителство на Йотова или правителството на победителя Радев ще реши въпроса с Лукойл Нефтохим. Защото дерогацията скоро изтича.
Да видим. По делата им ще ги познаете.

# 19 272
И сега ще си мерим образованията  или задължителни щом не сме за ПП сме изпаднали глупаци русофили и путинисти.

# 19 273
  • София
И сега ще си мерим образованията  или задължителни щом не сме за ПП сме изпаднали глупаци русофили и путинисти.

Никой не ви кара да сте за ПП. ПП не е единствената партия в България, има поне още 50.
Но образование е необходимо, за да разбереш някои прости неща. Кога може и кога не може. Кое е според конституцията и кое не е. Ей такива, простички неща. А не да се реве Македонияяя и Реферерендум.

# 19 274
  • Другата България
Аз не виждам какво пречи да сме “за ПП“, но да не сме коне с капаци, затваряйки си очите за всички глупости, сглобки и всякакви подобни, които сътвориха. Или казано по-простичко - да не им вярваме, вече.
Защото не знам какъв човек трябва да си, при положение че са те излъгали веднъж ти отново да се хвърляш на същата писта с надеждата и вярата че какво? Втория път ще е различно? Със същите хора? И защо?
Вяра и наивност не са синоними.
А, сетих се. Защото сме образовани.
Ама едното няма нищо общо с другото.
И образование не е синоним на наивност.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 20:51 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт