Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 607 991
  • 21 131
  •   9
Отговори
# 19 185
  • Разпиляна във въображението
Аз виждам Радев с ППДБ, макар че след последните изказвания и коментари ДБ са "за" /тук не е изненада, те бяха "за" и за Сглобка 2/, ПП май по-скоро "не", ДСБ вече оплю Радев.

Според мен най-добрия вариант е Радев и ППДБ. Смекчаване на тона за Украйна е вероятен, то и в момента се случва. Най-важното е вътрешната политика, а за нея се искат доста усилия. А мисля, че заедно ще успеят.

На протестите имаше един плакат, който е срещу Радев и това е този, който се слага през няколко страници. Други няма. На площата на 100% е имало недоволни от него, но не го демонстрираха освен този един-единствен.

И не знам защо има подигравки и неверие, че се е срещал със студенти. Лъже ли, какво?

Е хайде сега, не е вярно. Няма как да кажем че протеста подкрепял радев, колкото и той  самият да се опитва да се пришие към него.. Може да е вярно обратното - сигурно на протеста е имало някакви хора, които не са срещу радев, но определено не биха го демонстрирали там  Simple Smile

Иначе да, възможно е да се коалират с ПП ДБ.

Ама не казвам, че протестът е бил ЗА Радев, а оборвам това, че е бил ПРОТИВ. Слага се снимка на един плакат, други нямаше. С което не отричам, че е имало хора, които не го харесват, но протестът не беше против него, както се опитва да се внуши.

ППДБ не могат и няма да могат да бъдат победители. Не им стига тежест, гласове и ще трябва да бъдат част от коалиция. Тяхно право е да решат какво да правят - с ГЕРБ и ДПС, или с Радев. И не е като да е нямало скандали и около ППДБ, хайде да не ги изкарваме от чисти по-чисти. Сравнение с други да, но не и без вина и безгрешни.

# 19 186
  • Буркина Фасо
Партията "България Може" на Кузман Илиев, свиква национална конференция на 21 февруари. Ще избира ново ръководство.
Пъзелът се нарежда.
в каква насока ?
Кузман още миналата година казваше, че ще има нац.конференция.  и БКП-то май ще имат конгрес обявен отпреди Нова година.

# 19 187
  • София
Държавната руска информационна агенция ТАСС вижда влизането на Радев в политиката като единствен шанс за излизане от кризата.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22126971?fbclid=IwdGRzaA … T4xAome6i_BIAlLSQ

# 19 188
Ако при ПП-ДБ беше се случила такава сделка като Боташ, щяха да ни проглушат ушите. Не е лошо да мислим с главите си, а не с ушите си какво ни лъжат руските подлоги.

# 19 189
  • Разпиляна във въображението
Тея пък като Пеевски, когато излизаше и коментираше какво са направили правителствата Simple Smile и да се прави на важен.

# 19 190
  • София

На гаража му отгоре. Laughing

Скрит текст:

Трагични, но безопасни - с малка електорална тежест, и без никакви реални лостове за влияние, освен кресливост.
Докато радев е оплетен в мрежите на статуквото, и на практика ще получим Боко+Шиши+консолидиран проруски и антиевропейски вот. Тоест - повишава се влиянието и тежестта на статуквото, плюс агресивното уж "про-български" говорене.
Не съм съгласен. Радев може да е същия 'матр'ял', какъвто е й Бойко, но според мен неговите кукловоди искат да захлебят и те малко, а не само ГЕРБ и ДПС да ядат от баницата. Мисля, че Радев има интерес от това да управлява, т.е има потенциална коалиция извън ГЕРБ/ДПС. Докато в сегашната ситуация - БСП са на Шиши, ИТН са на Шиши, Възраждане са на Шиши, Величие са крайно неадекватни и депутатите им лесно купувани, а МЕЧ и Руди крайно антипатични и с крайно малко гласове да участват в каквото и да било. Това прави ГЕРБ-ДПС да имат блокираща квота за всяко потенциално управление. Докато с Радев и ПП-ДБ може да има реално управление без ГЕРБ-ДПС във властта. Въпросът е тук какви ще са му изискванията за едно управление. Аз лично конкретно не смятам, че е толкова глупав да иска излизане от ЕС, от Еврозонота или от НАТО. Това са просто евтини фрази за пред електората му
В момента, в който ппдб дори и дума отворят за съглашение с радев ще бъдат пометени от площада. Просто протестите декември ще бъдат събрание на чавдарчета пред това което им се пише. Никакви съглашения с национални предатели на трябва да има! Заявете си отсега, ако ще го правите, ще гласуваме все пак за ГЕРб. Мутрите не са по-страшни от нашествие на азиатските орди

+100%.

# 19 191
То това ще е голямата нова стара дилема на ППДБ. Кой е по черният дявол. Корупцията на Борисов и Пеевски, или перспективата Радев да ни завие към Москва. Едното за мен е по реално от другото. И по голям проблем. Но те такова рещение ще трянва да взимат. Кой да отстранят от политиката чрез другият. Борисов и Пеевски или Радев. Предпочитам да са Борисов и Пеевски. Стига толкова, особено единият, откак се помня вече е на власт. И на другият му стига толкова, въпреки че не е толкоз вечен.

# 19 192
Леле какво оплюване има срещу Радев. А ПП кои са? Нали точно Радев ги вкара в политиката! Или и това сте забравили.
Както забравихте че ПП изпраха имиджа на Пеевски и всеки ден му висяха в кабинета.

Ама недей така, че да не се обърне разговора към това кой вкара Радев в политиката.

# 19 193
Радев, ако толкова се кълне, че му е най-важно антикорупционно правителство, няма да се занимава с външна политика. Ще сложи на масата само и единствено вътрешна политика с фокус антикорупционни реформи. Дали пък няма да получи подкрепа за тях от ПП-ДБ?

# 19 194
Скрит текст:
Аз виждам Радев с ППДБ, макар че след последните изказвания и коментари ДБ са "за" /тук не е изненада, те бяха "за" и за Сглобка 2/, ПП май по-скоро "не", ДСБ вече оплю Радев.

Според мен най-добрия вариант е Радев и ППДБ. Смекчаване на тона за Украйна е вероятен, то и в момента се случва. Най-важното е вътрешната политика, а за нея се искат доста усилия. А мисля, че заедно ще успеят.

На протестите имаше един плакат, който е срещу Радев и това е този, който се слага през няколко страници. Други няма. На площата на 100% е имало недоволни от него, но не го демонстрираха освен този един-единствен.

И не знам защо има подигравки и неверие, че се е срещал със студенти. Лъже ли, какво?

Е хайде сега, не е вярно. Няма как да кажем че протеста подкрепял радев, колкото и той  самият да се опитва да се пришие към него.. Може да е вярно обратното - сигурно на протеста е имало някакви хора, които не са срещу радев, но определено не биха го демонстрирали там  Simple Smile

Иначе да, възможно е да се коалират с ПП ДБ.

Ама не казвам, че протестът е бил ЗА Радев, а оборвам това, че е бил ПРОТИВ. Слага се снимка на един плакат, други нямаше. С което не отричам, че е имало хора, които не го харесват, но протестът не беше против него, както се опитва да се внуши.

ППДБ не могат и няма да могат да бъдат победители. Не им стига тежест, гласове и ще трябва да бъдат част от коалиция. Тяхно право е да решат какво да правят - с ГЕРБ и ДПС, или с Радев. И не е като да е нямало скандали и около ППДБ, хайде да не ги изкарваме от чисти по-чисти. Сравнение с други да, но не и без вина и безгрешни.

Протестът не е бил против Радев, защото темата му беше друга. Но това е все едно да се каже - ами той протестът не беше против Възраждане.  Те и те се опитаха май да пуснат пипалца, но не би.

Тези огромни протести не са с радеви хора, ако е имало някой който да му симпатизира е по-скоро по изключение. Но по всичко личи, че ще се опитат да го ситуират някъде в контекста на борец против мафията, корупционния модел  и т.н., именно с цел да използва протестната мощ. То ако трябва да сме честни тия протести като започнаха и на ППДБ не бяха, но те успяха да ги присвоят до голяма степен.

Ще сме най-големите тъпаци, ако оставим и Радев да се възползва.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 15:34 от Iris04

# 19 195
  • София
Бънди, нямаме полезни изкопаеми и не представляваме интерес за САЩ.

Дано не решат, че искат кисело мляко и ракия. Laughing

Аз да попитам - сълзите, дето ги роним тук в темата за Гренландия за датчаните ли са, или за инуитите? Онези същите, дето до 80-те години на миналия век са били подлагани на хуманни практики.
Опс, ама май са им се извинили, така че - всичко е наред.
Да живее добрият бял човек. Когато не е съвсем добър, се прави, че се поправя към по-добро и всичко е чистак-бърсак Grinning

За погребението на международното право. И за това, че светът се връща отново в средновековието.

Между другото, сега проверих. Георги Първанов е завършил президентстването си с 45% одобрение. След това направи своя партия АБВ, с която взе 4% при парламентарни избори.

# 19 196
  • Буркина Фасо
Радев, ако толкова се кълне, че му е най-важно антикорупционно правителство, няма да се занимава с външна политика. Ще сложи на масата само и единствено вътрешна политика с фокус антикорупционни реформи. Дали пък няма да получи подкрепа за тях от ПП-ДБ?
никой от висшите политици не може да се ограничи и закълне само във вътрешната политика. неизбежна е намесата и влиянието и на външната. ПП надали мислят само за живота в БГ .
още е много рано да се коментира кой с кого.

# 19 197
Цитат
Между другото, сега проверих. Георги Първанов е завършил президентстването си с 45% одобрение. След това направи своя партия АБВ, с която взе 4% при парламентарни избори.
Първанов прави партия от немай къде. А не образно казано, защото ситуация буквално крещи, идвай, чакаме те. Нямаше как след президенстването си да е начело на БСП, та си направи собствена партия. Първанов, нямаше харизма. Политик от кариерата, преди това сума ти години в партия. Радев има всички качества които се искат от един нов политик, тип спасител, от електората. Военен, дисциплиниран, никога не залитащ в крайности, винаги умерен, и в ситуация в която има търсене точно на спасител или политик тип черен лебед. Който да измени цялостно политическата ситуация из основи. Точно това се търси в момента на пазара за гласуване, нищо общо с първановата ситуация, освен че са бивши президенти. Даже бих се обзаложил с теб ако си съгласна, че Радев ще има двуцифрен резултат в проценти.

# 19 198
  • София
Държавната руска информационна агенция ТАСС вижда влизането на Радев в политиката като единствен шанс за излизане от кризата.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22126971?fbclid=IwdGRzaA … T4xAome6i_BIAlLSQ

Интересното е, че от ТАСС пуснаха информацията за оставката на Радев един час по-рано преди той да я подаде. Grinning Личи си кой ръководи действията му. Виждат, че Орбан вече ще е бита карта и няма кой да спира решенията на ЕС и обърнаха надеждата си към Радев.

# 19 199
  • софия
Партията "България Може" на Кузман Илиев, свиква национална конференция на 21 февруари. Ще избира ново ръководство.
Пъзелът се нарежда.
Eто го един от хората - политическият номад, който мина през сума ти партии. Родолюбецът минал през вморо и израждане и с висок политически морал.
Не вярвам и останалите, които се скупчват около пРезидента, да са по-различни.

Общи условия

Активация на акаунт