Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 587 782
  • 20 405
  •   3
Отговори
# 19 980
Соларис, може би не сме се срещали из темите, но аз винаги съм смятала, че войните на САЩ са донесли единствено и само разруха. Въпросът ми е насочен към привържениците на САЩ, които сега се отричат от тях. Политиката на Щатите никога не е променяна, независимо управляващия президент.

Кой ви лъже, че тук има върли привърженици на САЩ? Не мисля, че масово хората тук подкрепят външната им политика през последните две десетилетия.

И Байдън съм критикувала, че е слаб президент, но поне тогава не се събуждах всеки ден с някоя абсурдна новина. Нито пък в Европа се страхувахме от реални конфликти със САЩ. Сега изведнъж без никакво предупреждение влизаме в съюз, в който не виждам каква работа имаме изобщо. Газа ли ще спасяваме точно ние?

# 19 981
  • София
Тц. Просто целите му са други и не съответстват на либералните ценности

Аман от тези либерални ценности. Даже и не знаете какво представляват, ама ползвате като по матрица. Нещо за НПО-та и Сорос да кажеш?

# 19 982
Само тези на Сорос или може да обобщя?
НПО е съкращение от неправителствена организация. В по-голямата си част са перални за пари. За да прокарват интересите на дадена държава. Или частна. В България най-често усвояват европейски фондове, средства на фондации и бюджетни средства.
Аман от тези либерални ценности.
Тук съм съгласен

# 19 983
  • София
В този модел няма много добро бъдеще за държавица като нашата. Нашият шанс е с Европа, ама пак заложихме на грешния кон.
Още нищо не сме заложили
Не сме, само репутацията си на надеждни партньори....но това е нищо разбира се, важното е да снишаваме.
На какво се базира този драматичен извод?
Аз не виждам някой от партньорите да ни упреква. Само местните ни “демократични” среди са скандализирани и късат ризи. Обаче те не са еталон за нищо, а това ще е чудо за 3 дни.
За какво да ни упрекват? За това, че в уж демократична страна, правителство в оставка взема такова решение по такъв начин, без да зачита конституция, обсъждане и консенсус? Това си е наш вътешен поблем, за тях просто не сме надежни...политиците ни не пропускат възможност, да покажат, че не искат да принадлежим на демократичния свят, а на един друг.

# 19 984
  • София
Само тези на Сорос или може да обобщя?
НПО е съкращение от неправителствена организация. В по-голямата си част са перални за пари. За да прокарват интересите на дадена държава. Или частна. В България най-често усвояват европейски фондове, средства на фондации и бюджетни средства.
Аман от тези либерални ценности.
Тук съм съгласен

Кажи какви са тези либерални ценности, които ти бъркат в здравето.

# 19 985
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
В този модел няма много добро бъдеще за държавица като нашата. Нашият шанс е с Европа, ама пак заложихме на грешния кон.
Още нищо не сме заложили
Не сме, само репутацията си на надеждни партньори....но това е нищо разбира се, важното е да снишаваме.
На какво се базира този драматичен извод?
Аз не виждам някой от партньорите да ни упреква. Само местните ни “демократични” среди са скандализирани и късат ризи. Обаче те не са еталон за нищо, а това ще е чудо за 3 дни.
За какво да ни упрекват? За това, че в уж демократична страна, правителство в оставка взема такова решение по такъв начин, без да зачита конституция, обсъждане и консенсус? Това си е наш вътешен поблем, за тях просто не сме надежни...политиците ни не пропускат възможност, да покажат, че не искат да принадлежим на демократичния свят, а на един друг.
правителството в оставка си е напълно редовно правителство докато не се избере и закълне новото.
иначе да, би трябвало да има някакво разискване по въпроса. но както каза Митева в годините назад е имало много други подобни решения без обсъждане.

# 19 986
  • София
Точно! Не мога да повярвам каква врява се вдигна за покана, която трябва да подминем все едно не сме я видяли Joy Баш за Тръмп да се закачим, баш в тоя момент, че и пари да му дадем - трябва да сме гламави по цялата глава.
Само един има потенциална полза от това и то щото иска да си купи изваждането от Магнитски. Ай няма нужда да му угаждаме с нашите пари, достатъчно краде.

А едно време каква важност се придаваше на събития, където роден политик се е мотал в същия град като Тръмп. Сегашната реакция се обяснява с това заглавие на "Дневник", но заменяме "Пътуването на Кирил Петков до САЩ" с "Поканата за президента Радев"! Вижда се ясно още от декември миналата година кой се ползва с авторитет в чужбина и кой просто иска да е като големите.

https://www.dnevnik.bg/analizi/edno_na_um/2025/01/21/4732465_edn … v_do_sasht_beshe/

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 23:33 от Странната птица

# 19 987
  • Разпиляна във въображението
В Плевен имаме насрочено събитие за събота. Срещу Пеевски и "за" честни избори - събиране на доброволци за изборите. ПП обаче така са фотошопирали снимката от центъра, че започнах да се питам дали живея в този град Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 23:46 от Miriel

# 19 988
Корнелия с интервю пред Ивелин Николов.
Никак не е ласкава към РР.

# 19 989
Боже, добре, че сме в ЕЗ!
Май-май коалиция с Радев на ППДБ е по-добре. Той отклони тази покана
Така де." С Вас сме г- н Президент".

# 19 990
  • София
Не, никаква коалиция с Борисов-Радев-Пеевски. Тези индивиди са върло против ЕС.

# 19 991
Имайки предвид пословичното американско невежество, нищо чудно да не правят разлика между Белгия и България...
То само това оставаше, да сме подписали вместо тях.
Резил на квадрат.

# 19 992
За Белия дом, Желязков май е бил премиер на Белгия и не е сигурно дали Тръмп е разбрал, че целият този срам е за един магнит.

# 19 993
Тръмп е много зле с географията, не му се връзвайте. Това океани, морета, острови, държави... Пълна каша му е в главата. Grinning

# 19 994
Нали това казвам Белгия беше изброена до България. Не вместо, до.

Порових в съседната тема да я намеря. Ето.
България даже е спомената изрично като изненада ...
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт