Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 587 815
  • 20 405
  •   7
Отговори
# 19 785
Има ли изразена позиция по случая от Асен Василев, че нещо силно се напрегнах?
Интересна ми е позицията на Радев.

# 19 786
А, не моЗе да бъде. Герберчета години наред ми повтарят, че лошите пепейки са зли комунисти и ни тласкат към русия и беларус. Пък пухкав Бойко ги чака с отворени обятия, а те не и не.
Много тежки тия магнити...
И не сме платили, членството ни е със срок. Ясно, че Момчето продължава да търси демагнетизация и ако пак си съберат правителство, не само този милиард ще платим на Тръмп, ами десетки.

# 19 787
Кое Народно събрание, ще откаже да ратифицира? Това, дето е на Пеевски ли?

Пак, да попитам, Асен Василев има ли изразена позиция?

пп. Позицията на Радев, не ме интересува. Той е тотално компроментиран президент и главнокомандващ.

# 19 788
Ще съм доволна, ако това откаже някои хора да гласуват за ГЕРБ. Откъдето и да го погледна, не само че не съм възмутена, ами всъщност само положителни резултати очаквам - във вътрешен и евентуално в международен план! Grinning

# 19 789
  • София
Позицията на Радев е повече от ясна. Отклони поканата на Тръмп. Колко по-ясно искаш да стане?

Аз, ако съм потенциален инвеститор, ще си хвърлям ли парите в някаква дупка от ранга на Азербайджан, Беларус, Индонезия, Пакистан, Монголия, където обаче има проформа европейски регулации и примерно не можеш да караш хората да работят в нечовешки условия или трябва да се правиш, че спазваш някакви екологични норми?

Отговорът на въпроса ти е - да. Къде мислиш е производството на повечето брандове от света на модата? Именно в държави, в които няма европейски регулации, които да натоварват производството с такси за щяло и нещяло, (въглеродни отпечатъци) и  т.н, и където има евтина работна ръка.

# 19 790
А. Василев и да изрази позиция, какво? Кой се съобразява с Асен?! ГЕРБ правят, каквото нареди момчето.
Ще съм доволна, ако това откаже някои хора да гласуват за ГЕРБ. Откъдето и да го погледна, не само че не съм възмутена, ами всъщност само положителни резултати очаквам - във вътрешен и евентуално в международен план! Grinning

Това няма да откаже електората на ГЕРБ. Масово са чиновници, техни деца, внуци, роднини... Те си получават заплатите, премиите, бонусите, ДМС, 13.заплата, пари за облекло... Презадоволени са и ще гласуват под строй за ГЕРБ.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 16:00 от DNT177

# 19 791
  • Другата България
Аз съм изненадана, че има изненадани.
Сериозна съм.
Или пък че има хора, които могат да предположат, че ББ има нещо общо с това, което се случи.
Така, както нямаше нищо общо със случващото се през последната година у нас, или поне с това, което зависеше от него, така и сега.
Желязков си имаше началник, който продължава да дава нареждания и той просто да изпълнява.

Още снощи, когато ДП “поиска“ това “присъединяване“ беше ясно защо го прави и че то ще се случи.
И нито ППДБ, нито Радев имат общо с това.
Блажени са вярващите, които смятат, че НН няма да имат думата в следващия парламент.
Дори нещо повече от дума.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 15:59 от Merri_An

# 19 792
Кое Народно събрание, ще откаже да ратифицира? Това, дето е на Пеевски ли?

Пак, да попитам, Асен Василев има ли изразена позиция?

В страницата на ПП са пуснали известие, че ще направи изявление на живо във фб по международния скандал на деня.

# 19 793
Скрит текст:
Бу, ако имаш време и възможност, сподели с две думи какво казват на тези анализи.
Общо взето са съгласни с повечето от нас в темата тук Grinning Че новото ООН е неадекватно, и страните от западна Европа и в частност Великобритания, са отказали участие, щом е поканена и Русия, която явно не се интересува от мир. Че шумът около Гренландия е доста смущаваш, предвид, че, цитирам по памет, САЩ вече имат право да разполагат неограничен брой военни бази там и никой не ги е спирал, че да квичат как им пречат да се защитят, и че Тръмп се изказва много обидно и снизходително както за Гренландия, така и за европейските държави, с които уж са съюзници.
Благодаря ти. Споделям на 100 процента. Още снощи Диорела написа коментар в този дух.

Не се отчайвам, mantissa. Бясна съм на псевдо евроантлантиците, които в оставка взимат подобни дългосрочни решения и ни набутват в съюз на Тръмп, от който Европа едва ли ще има полза. В компанията на такива видни радетели за мир, че свят да ти се завие. Твоето сериозно мнение по въпроса какво е? Доволна ли си? Одобряваш ли?
Радев се дъвчеше по отношение на твърденията, че поканата е лично до него и не може да я преотстъпи на никой друг. Което очевидно се оказва невярно и е поредната неистина, лансирана тук. Никой никъде не говорил за вина на Радев за това, че Желязков е подписал.

Поканата според новините беше към държавата да се присъедини към организацията И към Радев лично да бъде нейн представител в борда на организацията. Което очевидно е така и съдейки по отговора му до Тръмп /пак според медиите/, той не е я е преотстъпил никому, напротив - обяснил е за оставката си, за правителството в оставка и че в момента не могат да се взимат такива решения.

Какво е решила и ще решава оттук нататък държавата в лицето на правителството в оставка и действащия парламент е съвсем друг въпрос.

ПП Организацията за нищо не става априори, но от друга страна в такова начинание за мир, ако то цели да има някаква тежест, просто няма как да не участва и Русия, като един от основните световни играчи, чиито интереси също трябва да бъдат зачетени, за да има мир. На практика трябва да участват всички.
Снощи съвсем друго се пишеше и обясняваше тук от няколко човека - че поканата е лично към Радев. Именно и затова бяха споровете. Хайде да не се извъртаме сега. Самият факт, че до ухиления Тръмп е седнал Желязков и американският президент очевидно няма никакви претенции кой подписва, е още едно доказателство за мнението ми от вчера, че поканата не е лично до президента, не е лично до Радев, а до държавата България, представлявана от президента си.

Съгласна съм, че той не я е предотстъпил, т.е. не е посочил някой друг, който да отиде там. Подобно нещо не се е коментирало изобщо във връзка с дискусията.

# 19 794
Хайде да се назначава служебно правителство и да се насрочват нови избори, че тия мафиотите ще ни разпродадат, за да се откупят от Магнитски.
А някакви хора още мислят да гласуват за ГЕПС???
И какво по-добро ще стане?

# 19 795
Позицията на Радев е повече от ясна. Отклони поканата на Тръмп. Колко по-ясно искаш да стане?
Четем ли се изобщо? Позицията на Радев по случая, тоест по факта, че Желязков подписа.

# 19 796
Боже, добре, че сме в ЕЗ!
Май-май коалиция с Радев на ППДБ е по-добре. Той отклони тази покана

# 19 797
Май-май коалиция с Радев на ППДБ е по-добре. Той отклони тази покана
Подготовката на почвата за бъдещата сглобка е започнала. Blush

# 19 798
  • София
Направо съм като гръмнат Laughing

Европейското ни бъдеще съвсем отича в канала.

ГЕРБ просто ме изгубиха, съжалявам. А тъкмо се бях навил да гласувам за тях. Вече наистина не знам за кого. ПП-тата са изключително зле, останалите са на руска хранилка.

Не виждам шансове тази простотия да не мине в парламента. След като ГЕРБ и ДПСНН се определиха, а останалите са явни русофили....

Браво на Желязков: ние барабар с Беларус и африканските диктатури, а не заедно с европейските ни партньори.

На косъм си от пепелта. Laughing

# 19 799
Дори това подмазване няма да извади Шиши от Магнитски.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт