Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 652 361
  • 22 622
  •   11
Отговори
# 20 010
  • София
"остава да си гласува смяна на конституцията и да кара трети мандат. "

Сега ги преследват като животни по щатите,отстрелват,задържат и т.н.Да беше в някоя друга държава с вожд,пък те демокраси уж.
Трети мандат ще изперка още повече,натам е тръгнал.
Остават му още цели три години от настоящия мандат. И без трети ще е страшен цирк.

# 20 011
Николай Младенов е дипломат от кариерата. Беше зам председател на СДС, после министър на ГЕРБ в силните им години Наистина е чест, че  е представител за Газа в тоя съвет. Виж той, е в лично качество. Ако бяхме си останали с това, всичко щеше да е наред.
Именно защото е в лично качество, доказал е, гласувано му е доверието като на човек с умения, беше глупаво да се намесва името му като някаква причина за присъединяването на БГ към този съвет.

# 20 012
Причината е само една - Магнитски. Ама е срамна за признаване.

# 20 013
  • София
Според мен има и друга причина, а там играе и Радев, но го измъкнаха скоропостижно, за да опита да спечели изборите. И после си отиваме на ниво Унгария, а и Беларус. Явно това е идеята.

# 20 014
  • До хладилника, който обичам
Остават му още цели три години от настоящия мандат. И без трети ще е страшен цирк.
Абсолютно. Но се носят слухове, че иска да направи третия мандат възможност, затова и го писах.

# 20 015
Скрит текст:
Според мен има и друга причина, а там играе и Радев, но го измъкнаха скоропостижно, за да опита да спечели изборите. И после си отиваме на ниво Унгария, а и Беларус. Явно това е идеята.
Това да не е решено от разговорите между САЩ и Русия за Балканите и защо нашите биха поддали, когато биха могли да се възползват, съвсем обективно от членството ни в ЕС.

# 20 016
Скрит текст:
Изложихме се страшно и понеже дипломацията е фина материя, ние изплискахме естрадно с тая глупост. И то при всички извинения, които имаме – нямаме президент в момента, правителството е в оставка, можеше да си замълчим, както направиха повечето други държави.
Не ни е за първи път, едва ли ще е и последен. Ще мине и това.

А, е не, чак така не сме се посрамвали от десетилетия.
Да не губим тренинг. Wink
Срамното е, че не могат да обяснят по какви причини се присъединяваме към този съвет, нито се обяснява каква ще е дейността му. Това, че няма да плащаме прозвуча толкова глупаво, като и името на  Н.Младенов в историята, който едва ли не е избран защото е българин.
Мислех, че Желязков е нещо по различно, но и той е от ранга на Т.Петкова, каквото ни нареди главния, винаги е правилното.
Ами мислеха, че ще успокоят недоволните с това "няма да плащаме", ама настъпиха много лоша мотика тоя път. Не се прощават лесно такива работи!  Grinning Трябваше да си направят съответните изводи от това, което се случи с Радев. Него, заради едно изречение ("В момента е руски."), така го намразиха, че сега му се приписват едва ли не всички земни грехове...
А, за Желязков - не знам защо бяхте в такава заблуда, той Бойко няма да сложи кой да е... Винаги са послушни и лоялни нему, винаги!

# 20 017
А аз се надявам по-скоро САЩ да се отърват от оранжевия лунатик и светът да се върне към нормалността, доколкото е възможно. Много е хубаво, че европейските лидери хубавичко видяха истинското лице на ГЕРБ. НН така или иначе не е и никога няма да е фактор в Европа.

Не само ти се надяваш, аз също, и една камара народ също.
Не че ще измие мръсотията от калните обувки, които желязков изтри върху името на България, но поне се надявам да не си получат желаната печалба, за която ни продадоха като стока на пазар.

# 20 018
  • София
Скрит текст:
Това да не е решено от разговорите между САЩ и Русия за Балканите и защо нашите биха поддали, когато биха могли да се възползват, съвсем обективно от членството ни в ЕС.
Не знам кога е решено, но явно нашите, които всъщност държат управлението, са приели тази линия. Оставката на Радев си беше активно мероприятие по учебник. Няма да се учудя и ако му нагласят изборите.
Разбира се, това са предположения на база на случващото се. Изненада ме само Желязков, иначе този развой го очаквах.
С отслабването на демократите в САЩ логично у нас се задействаха силите на републиканците, а те с си срещу ЕС и повече към Путин.

# 20 019
КК изказа ли се. Нещо за Посолството?

# 20 020
Скрит текст:
Скрит текст:
Не знам кога е решено, но явно нашите, които всъщност държат управлението, са приели тази линия. Оставката на Радев си беше активно мероприятие по учебник. Няма да се учудя и ако му нагласят изборите.
Разбира се, това са предположения на база на случващото се. Изненада ме само Желязков, иначе този развой го очаквах.

С отслабването на демократите в САЩ логично у нас се задействаха силите на републиканците, а те с си срещу ЕС и повече към Путин.
У нас силите на републиканците и силите на демократите са едни и същи, като ветропоказатели са, просто сменят костюма, е те това според мен е страшно, защото никога не можем да бъдем сигурни, в светлината на предстоящите поредни избори какво избираме.

# 20 021
Мама Нана, кои са сили у нас визираш? Че са и за републиканците, и за демократите?

# 20 022
И как точно либералните ценности ти нарушават лично твоите права?
Питаш какво точно? Или не така, какво от "социален либерализъм като част от ляво либералната политика" не разбра? Цялата тази лява идеология заимствана от социалистическите идеи ми е противна.

# 20 023
  • София
А аз се надявам по-скоро САЩ да се отърват от оранжевия лунатик и светът да се върне към нормалността, доколкото е възможно. Много е хубаво, че европейските лидери хубавичко видяха истинското лице на ГЕРБ. НН така или иначе не е и никога няма да е фактор в Европа.
Само дето онова, дето ще се връщаме към него не беше нормалността, а неолибералните политики на демократите. От трън, та на глог. Просто САЩ е много объркана държава вече и няма връщане назад. Бивш хегемон, себе си не може да оправи, оттам и хаос навън. Така че не знам какво нормално се чака от демократите ако дойдат на власт, доста наивно е такова очакване, а и не смятам, че ще стане.
Удивително е за мен какво заравяне на глави в пясъка пада, какви оди за нормалност, като от поне 15 години нещата вървят към разпад. Не го ли виждат хората, не знам, за много от нас е очевидно.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 11:27 от jasmin tisane

# 20 024
Представям си от РСМ да ни бяха нарекли "супозитории",щеше да им излиза пяна от устата на някои / и дотам/,но щом са поляците,мълчат като бити..

Тошко днес пак ППДБ му в устата,обаче нито той,нито СТ са мъцвали за партньорите си в бившето вече правителство.Удобни внушения от ТЙ,били ги подкрепили ППДБ са изчистване на избирателните списъци от мъртви души,отметнали се,къса декларации...По принцип съм наясно,че на някои хора трябва да им се обяснява по няколко пъти,влизам в положение,явно отново трябва да му се обясни на ТЙ защо предложенията им са несъстоятелни и защо не са подкрепени в този им вид.

Общи условия

Активация на акаунт