Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 651 964
  • 22 595
  •   6
Отговори
# 20 175
  • София
Ако след 9 години в политиката, то тепърва ще гледате действията на Радев, не знам какво да кажа.
Боташ малко ли ви беше? Служебните му кабинети с Гълъб Донев? Цялата помия, която изля срещу Европа и НАТО?
В повече ни дойдоха мизериите, кражбите , лъжите, диктата на управляващата клоака..

И заради това избирате още от същото в лицето на Радев. Grinning

# 20 176
  • София
Проблем е, че Терзиев е с дядо комуняга, ама не е проблем, че Радев и Йотова са комуняги и путинисти. Мхм.
Проблем е, че Йотова е от БСП, но не е проблем да управлявате с БСП и не е проблем в редиците Ви да има агенти доносници от ДС. Мхм.

# 20 177
  • София
Кой казва, че не е проблем? Доста често пиша в темата ми е, че не трябва да се коалират с путинисти.

# 20 178
  • София
Като е проблем, Соната, не управлявате с БСП и стоите в опозиция. Като е проблем - правите си чистка в редиците и тогава може да хвърляте камъни.

Какво значи, че избирайки Радев, избираме още от същото? Кое е  същото - Делян и Бойко, с които ПП/ДБ бяха другари и направиха сглобка?

# 20 179
  • Другата България
ППДБ бяха другари и с БСП.
Та, ако ще говорим за “същото“......ама то не остана някой, който да не е путинист. Blush

# 20 180
  • София
Нещо изключително трябва да стане, за да не е Йотова следващия президент.

Ще е интересно, ако се изправи срещу Коцев - нали за него се носеха разни слухове.

п.п. Аз също бих гласувала за Йотова, освен, ако не се намери наистина качествен кандидат, който да застане срещу нея. Не Коцев.

# 20 181
  • София
Smartie, в обобщението за свинските черва, да смятам ли, че включваш и  ПП/ДБ? Те също поиграха с Бойчето и Дидко.

България не примира за пожарникар или военен пилот (справка победите на изборите на Асен и Кирил, на ИТН). България иска промяна, но не тази на ПП. В чие лице ще я види, не знам, но съм сигурна, че не иска да избира от партиите в домовата книга.

# 20 182
Всички включвам, Мецани. Мисля, че стана ясно какво искам да кажа.

# 20 183
  • Буркина Фасо
п.п. Аз също бих гласувала за Йотова, освен, ако не се намери наистина качествен кандидат, който да застане срещу нея. Не Коцев.
Кристалина Георгиева?

# 20 184
Хм, Урсула, Кая не са нещо по-различно от Йотова. Кристалина Георгиева и тя същата.

# 20 185
  • Разпиляна във въображението
Ако не търсим ново, тогава да избираме от старото също.

Едно е СП, друго е реално да имаш власт, да си в НС и от теб реално да зависи нещо. Ако не беше този Президент щяхме да сме си под ГЕРБ още дълго време. Колкото и тук да бъде обиждан и наричан как ли не точно постоянното му говорене против управляващите, дори това, че им връщаше глупавите закони, ги вкарваше в обяснителен режим и им бъркаше в здравето. ИТН и ППДБ разпиляха протестната енергия. Ще видим какво реално може да направи Радев. Ако спечели де Simple Smile

Тази държава постоянно някой я закрива сред поредни изцепки на някой управляващ. Но тя не се закрива. Има някаква съпротивителна сила. Свят голям, самолети, граници отворени, а паспортът ни е един от най-добрите. Не разбирам това жалене, честно, и как се живее с подобен негативизъм. Не съм с розови очила, но не мога да гледам всичко в черно и бяло.

А, и Радев създаде Петков, Василев и Денков за политиката Simple Smile  За някои те са изход, за други - не.

# 20 186
  • София
И ПП-ДБ създадоха Радев за втория му мандат, но показа истинското си лице, след като предаде държавата, за да слугува на путинизма.
И точно това е плашещото. Със служебно правителство източи 13 милиарда лева без да получаваме нищо, а колко ще източи с редовно такова? И ще продължи политиката на Орбан, след като го разкарат унгарците, да саботира ЕС срещу варварите.

# 20 187
  • Разпиляна във въображението
Не са създали Радев на втория му мандат и не разбирам защо постоянно трябва да водим едни и същи спорове, вместо да гледаме днес и утре. Радев нямаше нужда от ПП. Яневото правителство бе с отличен рейтинг и много харесвано. Затова ПП направиха "ала-бала".

Хайде да не се казва кой какво желание има, става ли? Много обиди се изсипват и това страници, страници наред.

# 20 188
Румен Радев е много опасен. Освен реториката, която явно говори за руска посока, има и данни за това.
Той е много  интелигентен и умел политик. Харесван е, изглежда умерен, особено на фона на останалите и точно тава го прави толкова опасен.
Куклите на ДС - Пеевски и Борисов, вече се компрометираха много много. ДС има нужда да извади на терена нов играч, който да ги замени. Той всъщност е изваден на терен отдавна и от години се работи по това да бъде харесван, да бъде разпознаваем. Спомнете си колко хора знаеха нещо за него преди първата му кандидатура за президент.
А сега си спомнете, колко пъти е заставал на антиевропейска позиция, както и проруски изказвания. Колко пъти е имало разминаване между това, което говори и действията му.  
Непрекъснато се говори Боташ, та Боташ, а той си мълчеше до сега. Вероятно или той, или екипът му, пазеха реакциите за момента, в който влезе в реалната политика. И сега ще се завихри спор кой е виновен, Бойко, или Радев. Аз и друг път съм казвала, президента не подписва договори.  А и няма да е много далеко от истината, че Бойко задвижи нещата с газа. И точно с това Радев ще си измие ръцете.
Има и още нещо. Никой от тези, дето коментират Боташ, не е виждал договора и няма представа какво пише в него. Поне няколко енергийни експерти съм чула да си го признават. Как тогава коментират договор, с който не са запознати?!
Според мен, вината за Боташ не е точно на Радев и само негова отговорност, а колективна. Радев има други големи прегрешения, най-вече антиевропейската и проруска идеология. И много по-опасно от Боташ е , да ни тласне в тази посока. А поне за сега  изглежда, че има реална възможност  да събере доста гласове. На хората им писна да гледат тези кръчмарски нападки и простащина в парламента, които са ежедневни.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 02:53 от Diorela

# 20 189
  • В небето
Ако след 9 години в политиката, то тепърва ще гледате действията на Радев, не знам какво да кажа.
Боташ малко ли ви беше? Служебните му кабинети с Гълъб Донев? Цялата помия, която изля срещу Европа и НАТО?

Стига с тоя "Боташ"! Никой от нас не чел клаузите на договора. Нито Радев е подписал този договор.
За служебните кабинети какво? В пъти по-добри бяха от много "редовни" министерски съвети.
А на Вас как Ви се струва ЕС, начело с фон Дер Лайен и останалите измислени герои? Тръмпи скърца със зъби, а ЕС само подсмърча. Путин размаха пръст, а ЕС пусне сълза за Украйна.
От люлка на демокрацията и технологичния напредък, Европа и ЕС се превърнаха в прогнила от корупция кукла на конци.
П.С. И във връзка с провеждането на референдума за еврото, поставен от Радев. Това беше негова стратегическа грешка по отношение на момента. Но по същество въпроса, който той постави, не е присъединяването към еврозоната, а начина, по който се прави това - първо, по такива въпроси, които са основополагащи за бъдещото развитие на една държава, трябва да има допитване до суверена (народа). Това е истинската демокрация. Всичко друго е формална демокрация. Второ, приемането ни в "клуба на богатите" беше по политически причини, защото не отговаряхме на критериите.
Когато критикувам ЕС и НАТО путинист ли съм?

Общи условия

Активация на акаунт