Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 591 938
  • 20 569
  •   11
Отговори
# 20 490
п.п. Аз за Плевнелиев питах Grinning

Дай ги тези снимки да ги видим Simple Smile

Путин явно е две стъпала нагоре. Къде са се снимали?
[/quote]
Няма как да е на две стъпала. Рамо до рамо са.

# 20 491
  • София
РР е нова кандидатура, колкото и да е познат не е ясно как ще подходи, съвсем нормално е да му бъде даден шанс, както беше направено с ИТН, ПП и преди това с други.

Не е ясно? Че той вече девет години е в политиката. С еднолична власт по време на служебните му кабинети (изключвам последните). С какво още може да ни изненада?
Ама, верно, ППДБ са най-големите мутри. И той по тях плюе. Думичка не мъцва за ББ и ДП.
И чакате нещо ново от него?

От ДБ не са доволни от условието на Асен Василев да не включват в листите си изгонени от ПП. Ако включат Лорер направо да не ми се явяват на изборите.
ДБ се възпротивиха на изключването на Лорер и Божанков от парламентарната група, за да запазят численост.
Сего мисля, че не искат Лорер, а по-скоро Божанков.

# 20 492
  • София
Сирос,  ако част от ЕС или целия ЕС реши да се присъедини към съюза на Тръмп, как би реагирала? Позитивно или все така негативно?

И друг въпрос. От къде Европа се снабдява с газ? Не разви ли Европа една нова  зависимост спрямо доставките на газ? Ако САЩ се сдобие с Гренландия, ЕС ще се откаже ли от американския LNG, в знак на несъгласие?

# 20 493
  • София
РР е нова кандидатура, колкото и да е познат не е ясно как ще подходи, съвсем нормално е да му бъде даден шанс, както беше направено с ИТН, ПП и преди това с други.

Не е ясно? Че той вече девет години е в политиката. С еднолична власт по време на служебните му кабинети (изключвам последните). С какво още може да ни изненада?
Ама, верно, ППДБ са най-големите мутри. И той по тях плюе. Думичка не мъцва за ББ и ДП.
И чакате нещо ново от него?

От ДБ не са доволни от условието на Асен Василев да не включват в листите си изгонени от ПП. Ако включат Лорер направо да не ми се явяват на изборите.
ДБ се възпротивиха на изключването на Лорер и Божанков от парламентарната група, за да запазят численост.
Сего мисля, че не искат Лорер, а по-скоро Божанков.

Божанков

https://www.facebook.com/reel/1420739589837961

И аз на мястото на Асен Василев нямаше да го искам, ако често е толкова неадекватен.

# 20 494
  • София
Да вземат да се разделят ДБ и ПП и да се явят отделно на изборите.
Не става да са заедно. Различни са.
Не знам кога ще го проумеят.
КП нанесе непоправими щети.

Не е нанесъл. КП има енергията, която да увлече хората. Просто е твърде наивен и емоционално нестабилен. Което в един момент става минус. ПП преживяха голям срив, сега е моментът за стягане на редиците и Асен Василев е по-подходящ за това. Дали това ще е печелившо, времето ще покаже.

# 20 495
  • Разпиляна във въображението
Част от ЕС май вече заявяват, че с пипване тук-там може и да влязат в съюза на Тръмп. Времето ще покаже.

Европа и до момента се снабдява с руски газ, с ядрено гориво и т.н.  В различни обеми, но търговията си върви. Няма какво да се лъжем.

# 20 496
  • Варна
Няма как да е на две стъпала. Рамо до рамо са.
Има как разбира се. Тук са се снимали. Изглежда Путин е стъпил на платформата. То е по-идиотско да му приклекнат, отколкото да стърчат над него.

# 20 497
Скрит текст:
Не мисля, че Радев ще събере толкова гласове. Разочарованите от БСП едва ли ще гласуват за него. Не е харизматичен спасител, постоянно го свързват с ПП и прочее. Сега домейнът на сайта му платен от ПР-а на Черепа. Конспираторите го наричат американски агент. Да хване малко от негласуващите, но е много рано да се каже, че ще е новият месия.
Кой е сайта на Радев?
Ето тази публикация визирам, абстрахираме се от сайта

Много добър коментар на Томова: "КОЯ Е ВАШАТА „НАШАТА БЪЛГАРИЯ“?! НА ГЕРГОВ-ЦИ, КОПРИНКОВ-ЦИ И ЦВЕТАНОВ-ЦИ ЛИ? АКСИОМА!: НИКОГА НЕ СЛАГАЙ В ИМЕ НА ПАРТИЯ „НАША, ВАША, ТВОЯ, МОЯ“, ОСВЕН АКО НЕ СИ ИДИОТ."

Нана, какво да те обвиняваме? Твое право е да имаш мнение. А, че ги плюеш? Така си е.
Никого досега не си плюла така. Ни ГЕРБ, ни ДПСНН, ни ИТН и т.н. Да продължавам ли?
Скрит текст:
Той и резидентът ви така. Дума не мъцва за някои, все ППДБ са му в устата.
Никога досега млади, високообразовани хора, живели навън т.е. имали досег с други култури и начин на живот,  с високи претенции, буквално раздаващи надежда на хората,  не са били толкова разочароващи, сигурно защото почти им бях повярвала, че може да са нещо различно.

# 20 498
  • София
Артемис, Радев не “мъцва” срещу Борисов и Пеевски?
https://offnews.bg/politika/radev-peevski-i-negoviat-metod-na-de … okrat-852189.html

https://offnews.bg/politika/radev-podkrepi-pp-db-za-svalianeto-n … vezhd-857541.html

Сега, ако правилно разбирам:
1. Радев е обявен за разединител на нацията с изказванията си. Радев не може да има политически изказвания срещу партиите от позицията на Президент.

Или
2. Радев не мъцва срещу Пеевски и Борисов, което автоматично го прави ортак.

# 20 499
  • София
Това седмото не е вярно, но да върви приказката. Булгаргаз е задължен да изисква документи за газа, че не е с руски произход. Руски газ получаваме през Гърция Simple Smile Но сигурно с печалба за някои, защото частниците не са задължени.

Без руски газ не умряхме. И сега имаме газ. Е, по-скъпо е, но пък ние сме в клуба на богатите Simple Smile Не вярвам в другите държави да не са се притеснявали със спирането на доставките на газ, а и не стана веднага. Ако нямаше проблеми щеше да стане от раз. Спираме доставките и пей сърце, но отне известно време за пренастройване, това удари цени, потреблемие.

Не знам колко пъти трябва да ви се каже и покаже, че цените на газта не са скочили драматично. Даже се и писа, че не сме купували на "братски" цени преди.
Ама, тук на документи не вярват. Пиша, че в бърд.бг има сканирани документи, отговарят ми, че били жълти страници.

П.п. Бояна е публикувала новината за сайта от афера.бг. Но не е само Томова, която е писала за това. На мен ми излезе и от различни други източници.

# 20 500
  • София
Поне съм сигурна, че Санди и аз не сме гласували за РР да бъде президент
Аз? За Радев?
Никога!!! Joy

Е, ти не гласуваш, та защо се пишеш в редиците на протестърите?

Всеки да гласува за този, за когото иска. Личното ми мнение е, че не е ок властта да е във военен. Това е най прекият път до диктатура. Имам съмнения и за интелект, но хайде няма да издребнявам. Наблюдавайте поведението на голямото Д, и си правете изводите.
Защо голямото Д не беше проблем, когато Христо го покани за партньор в конституционните реформи?
Властта дълги години беше в ръцете на пожарникар, който пожарникар беше ваш партньор в Сглобката.
И последно, не гласува ли част от ПП/ДБ общността за военен на президентските избори? Сега защо се плашите от военния?

Беше проблем и спадът в гласовете го доказа.

Мецани, това е прах в очите. Като охраната му, колите му и пиарът му от ДП.

# 20 501
  • София
Сирос,  ако част от ЕС или целия ЕС реши да се присъедини към съюза на Тръмп, как би реагирала? Позитивно или все така негативно?

И друг въпрос. От къде Европа се снабдява с газ? Не разви ли Европа една нова  зависимост спрямо доставките на газ? Ако САЩ се сдобие с Гренландия, ЕС ще се откаже ли от американския LNG, в знак на несъгласие?

Ти прочете ли устава? Тук го пусках. Кой нормален ще се присъедини към ОПГ? В което един сенилен има еднолична власт? Това крещи срещу демокрацията отвсякъде.
Уставът трябва да се преработи, за да участват нормални държави в него.

Мецани, Европа има тежки проблеми, които трябва да решава. Не смятам, че Тръмп или Путин ще ни ги решат.
Не мисля, че е развила зависимост, защото работят и по други доставки. Просто ЕС е много бавен, тежък и с бюрократични процедури. Тук всичко става бавно, но се надявам да е стабилно. Като приказката, че не е важно кой пръв ще отхапе от ябълката, а кой ще отхапе най-голямото парче.
Газ има и в Африка, ядрено гориво в Канада и т.н.

# 20 502
  • Разпиляна във въображението
Това седмото не е вярно, но да върви приказката. Булгаргаз е задължен да изисква документи за газа, че не е с руски произход. Руски газ получаваме през Гърция Simple Smile Но сигурно с печалба за някои, защото частниците не са задължени.

Без руски газ не умряхме. И сега имаме газ. Е, по-скъпо е, но пък ние сме в клуба на богатите Simple Smile Не вярвам в другите държави да не са се притеснявали със спирането на доставките на газ, а и не стана веднага. Ако нямаше проблеми щеше да стане от раз. Спираме доставките и пей сърце, но отне известно време за пренастройване, това удари цени, потреблемие.

Не знам колко пъти трябва да ви се каже и покаже, че цените на газта не са скочили драматично. Даже се и писа, че не сме купували на "братски" цени преди.и.

Кратко сравнение на нива (TTF, €/MWh) Период
                         Типично ниво Пикове
2019–2020    10–20
Край 2021      70–100
Март 2022      120–200                ~200
Август 2022   250–340                  340
2023                 средно   35–55
2024–2025     средно 30–45       60–80 при кризи
Януари 2026    ~38–42

В България цените за битови и бизнес клиенти следват с известно закъснение европейските нива (чрез „Булгаргаз“ и регулатор), но шокът през 2022–2023 г. беше огромен – сметките за газ се удвоиха, утроиха и дори повече за много фирми.

Но Грог може да е сгрешил драстично с данните. А държавата е платила на лудо стотици милиони за обезщетение на фирмите. И цените не се вдигнаха заради тях. Или вече са ги намалили, защото газът е евтин.

# 20 503

Ти прочете ли устава? Тук го пусках. Кой нормален ще се присъедини към ОПГ? В което един сенилен има еднолична власт? Това крещи срещу демокрацията отвсякъде.
Уставът трябва да се преработи, за да участват нормални държави в него.

Мецани, Европа има тежки проблеми, които трябва да решава. Не смятам, че Тръмп или Путин ще ни ги решат.
Не мисля, че е развила зависимост, защото работят и по други доставки. Просто ЕС е много бавен, тежък и с бюрократични процедури. Тук всичко става бавно, но се надявам да е стабилно. Като приказката, че не е важно кой пръв ще отхапе от ябълката, а кой ще отхапе най-голямото парче.
Газ има и в Африка, ядрено гориво в Канада и т.н.
ООН се командва от ПЕТ държави от Съвета за сигурност. ПЕТ държави командват стотици държави и това било демократично! ООН-то на Тръмп се командва от самия него и е съставено от държави негови привърженици,и това било моля ви се диктатура. Въпрос,кое е по-лесно? Да убедите един човек в някакво свое мнение или петима?
Всички говорят,ама наистина всички,че ООН трябва да се реформира,(например в Съвета за сигурност да влязат Германия,Япония и Индия),но не го правят. Но когато Тръмп създаде алтернативно ООН,се крещи срещу него "У-у-у...".

# 20 504
  • София
Глухият, ако обичаш да не изместваш фокуса. ООН се е доказала като неефективна организация. Това не означава, че трябва да я заместим с личната група за обогатяване на Тръмп.
Пак казвам, прочетете устава. Публикувах ви го тук.

Общи условия

Активация на акаунт