Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 645 061
  • 22 432
  •   11
Отговори
# 20 475
  • Варна
Защо като влезе на политическият терен няма ли да се завърти същия филм ? Само че с нов участник в него. Възможни коалиции с Герб, НН или ППДБ ?  И пак необходимост от сглобки.
На коалициите вече сглобки ли им викаме?
Най-малкото очаквам вдигане на активността, съответно на прага за влизане и по-малък брой партии в парламента.

# 20 476
  • София
Соната, мисля, че  можеш да направиш разлика между служебно и редовно правителство. Радев е управлявал през служебно правителство толкова, колкото и Петър Стоянов, и Росен Плевнелиев.

Не забравяй, че благодарение на служебното правителство на Радев, изгряха звездите на Кирил и Асен и бяха представени като промяна за България. А коалирането на ДБ с ПП им даде достъп до НС, комисии и сглобки.

# 20 477
Иво Христов за новият световен ред , България, Румен Радев

https://www.youtube.com/watch?v=AS0wjKobIwU&t=3s

# 20 478
Защо като влезе на политическият терен няма ли да се завърти същия филм ? Само че с нов участник в него. Възможни коалиции с Герб, НН или ППДБ ?  И пак необходимост от сглобки.
На коалициите вече сглобки ли им викаме?
Най-малкото очаквам вдигане на активността, съответно на прага за влизане и по-малък брой партии в парламента.

Дали наричаш нещо врат или шия не променя същността му. Не е от значение. Наличните възможности правят предварителните заявки демагогия, трудно постижими.

# 20 479
  • Варна
Дали наричаш нещо врат или шия не променя същността му. Не е от значение. Наличните възможности правят предварителните заявки демагогия, трудно постижими.
Хм, има разлика между коалиция и сглобка.При коалицията отговаряш и за действията на партньорите.
При измислената "сглобка" просто се разглобяваш или те разглобяват и си с чиста съвест, какви сте ги вършили заедно.
Сглобката е вредна.

# 20 480
ОТ Гугъл AI: В политиката (България)
В съвременния български политически жаргон терминът се използва за описание на специфичното управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ (2023–2024 г.).
Използваше се, за да се избегне думата „коалиция“, тъй като двете формации бяха официални политически опоненти, но работеха заедно в правителство с ротационен премиер.

В този ред на мисли ППДБ се заявява като политически опонент на Герб. Радев също. При тях е сглобка, което казвате е вредно.
Сега формално щом е приемлив варианта коалиция на Радев с Герб,  те опоненти ли са ? Това полезно ли е ?

# 20 481
  • София
Соната, мисля, че  можеш да направиш разлика между служебно и редовно правителство. Радев е управлявал през служебно правителство толкова, колкото и Петър Стоянов, и Росен Плевнелиев.

Радев е този, който назначаваше служебните кабинети сключили договорката с Боташ. Не аз, не ти. Надали ще избере хора, на които няма доверие, за да не повтори случая с ПП - той да си мисли, че ще го подкрепят и след като разкри популизма си.

# 20 482
Като не могат да се обединят и да управляват заедно тези, които влезат в следващото НС, отиваме на поредните избори, какво толкова. Поне това вече стана нормално за БГ.

# 20 483

Радев е този, който назначаваше служебните кабинети сключили договорката с Боташ. Не аз, не ти. Надали ще избере хора, на които няма доверие, за да не повтори случая с ПП - той да си мисли, че ще го подкрепят и след като разкри популизма си.

Нищо не пречи и самият Радев да се пробва в законодателната и изпълнителната власт, стига да може. Но съм съгласна с Nanа, че ако не успеят да се обединят около някакви общи цели, просто ще си ходим на избори, докато се научат да го правят.

# 20 484
Малко като плаващите мнозинства. Колективна безотговорност.
@Артемис. Досега съм пропускал всички избори между 1997 и 2014 по обясними причини. А и май месец 2024, щото пак не бях в държавата.

# 20 485
Преди минути Николай Денков искаше да се изкаже по темата Боташ. Два пъти се опита да си изкаже мнението. А Лора Крумова най нагло и безпардонно го прекъсна два пъти. Задавайки му други въпроси. След като Денков отговори на нахалния въпросмизвън темата Боташ. Лора продължи по същия курс отдалечавайки темата на 180 градуса от измамата Боташ!!!  Мисирки по всички телевизии!!!

# 20 486
Хайде не се правете на гръмнати, Радев управляваш доста чрез служебните си правителства. Стига се мъчихте да си нагодите наратива както ви инзася. Много добре се показа как управлява. Иронията на най-доброто радево правителство, първото, е че имаше ПП министри, хората които гласуващите за Радев най не харесват. Може би ПП издигна Радев в очите на хората, не обратното.

# 20 487
  • Варна
Хайде не се правете на гръмнати, Радев управляваш доста чрез служебните си правителства. Стига се мъчихте да си нагодите наратива както ви инзася. Много добре се показа как управлява. Иронията на най-доброто радево правителство, първото, е че имаше ПП министри, хората които гласуващите за Радев най не харесват. Може би ПП издигна Радев в очите на хората, не обратното.
Аз много харесвах служебните правителства на Радев, въпреки ограничените им правомощия.
Та ако управлява както служебните нямам нищо против.
Ако има и мнозинство в НС, ще има възможност да покаже повече.

# 20 488
  • София
На мен ми допадна служебния кабинет с Петков и Василев, защото имаха ясна европейска визия и бързо разкриха редица схеми на гербаджиите. Следващите му служебни кабинети обаче бяха дъно

# 20 489
На мен ми допадна служебния кабинет с Петков и Василев, защото имаха ясна европейска визия и бързо разкриха редица схеми на гербаджиите. Следващите му служебни кабинети обаче бяха дъно
При Стефан Янев? Че не помня вече.
Гълъбарниците бяха ужас обаче. Потресаващо нагли бяха.

Общи условия

Активация на акаунт