Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 605 008
  • 21 051
  •   16
Отговори
# 20 745
Подготвял, неподготвял хората ще гласуват за него, пък какво ще направи... ще видим.
Някой обещаваха 2, 3, 4 моста на Дунав, тунелите да не ги броим и тях и я видяхме тая конкретика колко е конкретна.

# 20 746
Е, аз и за Славчо съм гласувал.
което потвърждава очеизвадната режисура за РР спасителя.

Подготвял, неподготвял хората ще гласуват за него, пък какво ще направи... ще видим.
Някой обещаваха 2, 3, 4 моста на Дунав, тунелите да не ги броим и тях и я видяхме тая конкретика колко е конкретна.
Е, ядохме на Бойко асфалта и още го ядем. И на РР неговия ще ядем.

Сирос, как да станат така желаните реформи от ПП/ДБ в съдебната система, например? Без договорки за конституционно мнозинство, си наясно, че няма да стане нищо.

Няма да се случат тия реформи. Никой няма да ги допусне, да правят каквото и да било никога. Справка сглобката и справка днешния бой, който ядат от всички. И тук не ме карай, да се обяснявам за калната машина и прочее ченгесарщина. Всички я видяхме.

Гледах тия дни стари интервюта на Петър Стоянов. И ми е мъчно, че държавници няма да видим. Confused

# 20 747
Забелязвам в тази тема, че думите "спасител" и "месия" се използват единствено от противниците на РР, а тези, които са склонни да му дадат шанс са по-скоро в хипотезата "Нека и той да се пробва, може да разбута нещо".

Започвам да си мисля че тази теория, че хората се мятали да гласуват в търсене на месия и спасител не просто не е вярна, а е нарочно подхранвана като опорна точка в някакъв наратив срещу опоненти. Който и да е опонентът. А реалното търсене и евентуално по-активно гласуване е просто за нещо различно от досегашното, с не особено голяма надежда поне малко от малко да поразбута блатото.

Разбира се, ако се случи това по-активно гласуване да е в посоката, която ни харесва, това е "разумен избор", а не очакване на "месия" и "спасител".

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 01:48 от Vapor

# 20 748
През по-голямата част от тези 9 години Радев се изявяваше като разединител в повечето си изяви и явно подготвяше не държавата, а своя политически възход Simple Smile
Защо? Без Радев нямаше да има русофили и русофоби и всички щяхме да си живеем в сговор? Точно Радев ни е разединил, да!

Честито! Ще си имаме Европа на две скорости.  Wink
https://business.dir.bg/ikonomika/germaniya-nastoyava-za-evropa- … odeshti-ikonomiki

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 07:03 от mantissa

# 20 749
Трудно ще се увеличи избирателната активност, повече от досегашната, в случай че се използва стратегията "Разделяй и владей".
Понеже мнозинство е трудно постижимо, а над 100 хиляди на площада автоматично не означава, че голямата част негласуващите ще променят своето досегашно решение, вероятно пак ще има необходимост от коалиционни партньори. А действия без съюзници е кауза пердута.

# 20 750
Vapor, "тази теория" е историята, която пак ще повторим. Имената им ги знаеш. А, че хората търсят нещо различно си е така, толкова им е писнало. И ето, РР "слиза" от президентството, за да ги спаси от лошите. Кое не е вярно?

# 20 751
Да де, то те сегашните ББ, ДП и другите нали уж много крадат, но някой може ли да ни гарантира, че евентуално нова партия начело с Радев ще крадат по-малко от сегашните? Защото да не стане обратното на това, което всички очакваме?

# 20 752
  • софия
През по-голямата част от тези 9 години Радев се изявяваше като разединител в повечето си изяви и явно подготвяше не държавата, а своя политически възход Simple Smile
Защо? Без Радев нямаше да има русофили и русофоби и всички щяхме да си живеем в сговор? Точно Радев ни е разединил, да!

Честито! Ще си имаме Европа на две скорости.  Wink
https://business.dir.bg/ikonomika/germaniya-nastoyava-za-evropa- … odeshti-ikonomiki
Европа на 2 скорости имаше и в предприсъединителния период.
По-добре на 2. скорост в Европа, отсолкото под руzки ботуш. Там скорост няма, там е блато.

# 20 753
Какви са доказателствата, че не сме били готови за еврото? Освен повтарянето на тая мантра от страна на всичките русофили в страната? Аз дори очаквах да има тук там някакви проблеми след въвеждането, а то се въведе плавно, нямаше никъде засечки и истерии. Хората си пазаруват, плащат си в евро и изобщо не се вълнуват вече от тази тема. Та, какво лошо ни се случи от въвеждане на еврото?

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 08:14 от AriaNovaKaq

# 20 754
2 неща са верни за феновете на Румен Радев

- надяват се да направи нещо различно, нищо че имат едни близо 10 години да видят, че той като другите работи само за себе си
- казват, че грешките не служебните му правителства не могат да се припишат на него

Мисля, че е ясно, че имат огромни очаквания без някакви доказателства - дефиницията на месия и спасител. Даже по-зле от царя, защото той поне беше наистина wild card и нямаше години в политиката зад гърба си. Да не говорим за whitewashing - няма как техния спасител да е направил грешки или нещо нарочно лошо за България. Другите са виновни, той - никога.

# 20 755
И марсианците са по добре от тия.

# 20 756
  • София
Разединители на нацията са самите партии, предвид политиките си - ляво срещу дясно; проевропейски срещу  проруски; либерали срещу консерватори; глобалисти срещу националисти и т.н.

Най-големите разединители на нацията са партиите с крайни мнения и техните привърженици. Там всичко е крайности и грозно етикетиране.

Въпросът какво очаквате от Радев, като той е част от статуквото, цели какво? Да не гласуваме за него и да се съгласим с формациите и сглобките от последните НС, защото гласуването за Радев е безпредметно и ние сме глупави мурзилки, копейки, ганьовци, за да го разберем. 🙂

Аз лично смятам, че бяхме готови за еврото преди 2 години, когато инфлацията не беше толкова висока.

# 20 757
Ами не, поредния....айде, не месия, мииии не знам какъв е Радев, защото не е нова звезда, е просто съвсем същия. Ма 1:1. Наистина не разбирам защо се очаква нещо различно от него, освен думи.

# 20 758
Да де, то те сегашните ББ, ДП и другите нали уж много крадат, но някой може ли да ни гарантира, че евентуално нова партия начело с Радев ще крадат по-малко от сегашните? Защото да не стане обратното на това, което всички очакваме?

На едните шкафчетата са пълни  а на другите празни.

# 20 759
  • София
Щом не трябва да се гласува за Радев, какво предлагате? Как трябва да се гласува?
Как си представяте следващия парламент, ако Радев не беше слязъл на политическия терен? Какво щеше да е различно?

ПП/ДБ управляваха с всички без Възраждане
Герб управляваха с всички без Възраждане.
Видяхме на какво са способни и мисля, че никой от тук пишещите не остана доволен. Е, за пак от същото ли трябва да гласуваме, защото и негласуването пак води до същото.

Общи условия

Активация на акаунт