Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 611 252
  • 21 243
  •   16
Отговори
# 20 715
Що, бе, Цв. за вътрешен, може пак да арестуват бащицатa.

# 20 716
Хората ще се вържат? Е, аз се вързах на ПП и на ДБ, (за Слави не съм гласувала). Но като се вързах на тях какво получих, също от същото?
Зам.предс. на Сметната палата, Силвия Къдрева, гледах я на снимка, ставала за министър председател. Е, как? Сигурно си е добра за нейната позиция, но кой реши и прие, че става и за служебен премиер?  Ми не, не става, същата и Мария Филипова. Та така с връзването. Един казва, че материалът е лош, за мен политиците не стават.

# 20 717
Точно съскане срещу еврото е неговото, докато не извади някакви официални данни, че наистина не сме били готови. Едно и също всеки път, като надраскана грамофонна плоча.
Опитва се да се хареса на всички радев, хем съскане срещу еврото, хем трябва да сме европейци. И Баце така започна.

Все пак трябва да се прави разлика между съскане срещу еврото и срещу реалната готовност на България за еврото. Мисля, че двете са съвсем различни неща.

Иначе и и аз така го разбрах- трябва да сме европейци, но още не сме. За да станем,  трябва "да изгоним олигархията от властта, да установим върховенство на правото, реално разделение на властите и работещо правосъдие". С това съм напълно съгласна. Дали точно той би могъл да застане начело на някакви общи опити да започнем да го постигаме - не знам.

# 20 718
Прави силно впечатление активността на Цв Цв и Ива Митева, буквално ме е страх да си отворя хладилника, че и от там да не изскочат. И двамата леят ода за РР. Голяма червена лампа, че всичко си е планирано и нагласено отдавна. РР не е алтернатива. Той е същата манджа.

# 20 719
  • София
Happy, как точно очакваш един български президент да подготви държавата за еврото?

Всеки е свободен да харесва или не харесва даден политик, в случая Радев, но реалностите, които се очертават в новия парламент, особено ако ще се правят реформи, изискващи конституционно мнозинство са:
1. Радев, подкрепен от ПП/ДБ и Възраждане срещу модела Борисов-Пеевски (мисля обща цел между трите формации).
или
2. Сглобка 2.0 моделът Борисов-Пеевски + ПП/ДБ   ( евроатлантически ценности, заедно срещу  “Руzкия 😁 агент” )

Кое ли ще избере ПП/ДБ? 🤔

# 20 720
Опозиция?

# 20 721
  • софия
герб+радев+нене

# 20 722
Ми очаквам да е способен повече от мене да подготви държавата, се пак. Минимум като не съска постоянно и не плаши хората. Отделно е колко пъти имаше служебни правителства. А, и подклаждаше протести. Баш по време на пандемия.

# 20 723
През по-голямата част от тези 9 години Радев се изявяваше като разединител в повечето си изяви и явно подготвяше не държавата, а своя политически възход Simple Smile

# 20 724
Е, аз и за Славчо съм гласувал.

# 20 725
  • София
Сирос, как да станат така желаните реформи от ПП/ДБ в съдебната система, например? Без договорки за конституционно мнозинство, си наясно, че няма да стане нищо.

Happy,  каква е функцията на президентството и в коя власт на държавата участва, че да подготвя държавата за встъпване в ЕЗ?

Служебните правителства не са по вина на Радев, а по вина на самите политици и парламент. Няма база за сравнение между служебно и редовно правителство.

# 20 726
Подготвял, неподготвял хората ще гласуват за него, пък какво ще направи... ще видим.
Някой обещаваха 2, 3, 4 моста на Дунав, тунелите да не ги броим и тях и я видяхме тая конкретика колко е конкретна.

# 20 727
Е, аз и за Славчо съм гласувал.
което потвърждава очеизвадната режисура за РР спасителя.

Подготвял, неподготвял хората ще гласуват за него, пък какво ще направи... ще видим.
Някой обещаваха 2, 3, 4 моста на Дунав, тунелите да не ги броим и тях и я видяхме тая конкретика колко е конкретна.
Е, ядохме на Бойко асфалта и още го ядем. И на РР неговия ще ядем.

Сирос, как да станат така желаните реформи от ПП/ДБ в съдебната система, например? Без договорки за конституционно мнозинство, си наясно, че няма да стане нищо.

Няма да се случат тия реформи. Никой няма да ги допусне, да правят каквото и да било никога. Справка сглобката и справка днешния бой, който ядат от всички. И тук не ме карай, да се обяснявам за калната машина и прочее ченгесарщина. Всички я видяхме.

Гледах тия дни стари интервюта на Петър Стоянов. И ми е мъчно, че държавници няма да видим. Confused

# 20 728
Забелязвам в тази тема, че думите "спасител" и "месия" се използват единствено от противниците на РР, а тези, които са склонни да му дадат шанс са по-скоро в хипотезата "Нека и той да се пробва, може да разбута нещо".

Започвам да си мисля че тази теория, че хората се мятали да гласуват в търсене на месия и спасител не просто не е вярна, а е нарочно подхранвана като опорна точка в някакъв наратив срещу опоненти. Който и да е опонентът. А реалното търсене и евентуално по-активно гласуване е просто за нещо различно от досегашното, с не особено голяма надежда поне малко от малко да поразбута блатото.

Разбира се, ако се случи това по-активно гласуване да е в посоката, която ни харесва, това е "разумен избор", а не очакване на "месия" и "спасител".

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 01:48 от Vapor

# 20 729
През по-голямата част от тези 9 години Радев се изявяваше като разединител в повечето си изяви и явно подготвяше не държавата, а своя политически възход Simple Smile
Защо? Без Радев нямаше да има русофили и русофоби и всички щяхме да си живеем в сговор? Точно Радев ни е разединил, да!

Честито! Ще си имаме Европа на две скорости.  Wink
https://business.dir.bg/ikonomika/germaniya-nastoyava-za-evropa- … odeshti-ikonomiki

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 07:03 от mantissa

Общи условия

Активация на акаунт