Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 606 060
  • 21 088
  •   26
Отговори
# 20 940
  • София
Аз честно казано не съм прочела тук някой да нарича нечии гласоподаватели прости и малоумни. Във фейса може, ама тук смятам, че всички си се държим много прилично.

Умнокрасиви е много преди Асен и Кирил Simple Smile Още от 2013 протестите тръгна, от един статус на Георги Господинов. И преди пепетата си бяхме умни и красиви, моля ти се, Лейди Wink

# 20 941
  • София
Всеки път, когато фокусът не пада върху ежедневно мятане на кофи с повръщано по посока ПП-ДБ, все ще се намери някой да се обиди. За да няма обидени, то предлагам ви отново да се върнем към ежедневното храчене по адрес на Киро, Асен, Лена и компания. Само по тях може да се плюе и обвиняват за всичко и срещу младите им джендъри и некъпещи се еврогейове гласуващи за тях. Тогава обаче няма кой да защитава електората на ПП-ДБ.

# 20 942
  • София
Аз честно казано не съм прочела тук някой да нарича нечии гласоподаватели прости и малоумни. Във фейса може, ама тук смятам, че всички си се държим много прилично.

Умнокрасиви е много преди Асен и Кирил Simple Smile Още от 2013 протестите тръгна, от един статус на Георги Господинов. И преди пепетата си бяхме умни и красиви, моля ти се, Лейди Wink
Охо, Стефи някоя си може да бъде наградена за цялостно творчество в тази дисциплина. Днес не я виждам, дано най-после да е получила санкции, че вчера в темата за еврото направо се оля.

# 20 943
Аз такова отвращение към които и да било гласоподаватели като това към гласоподавателите на ПП-ДБ от страна на Шкварек не съм чувала. А най-интересното е, че дори не ме дразни. Не знам защо.

На мен не ми пречи да ме наричат каквото си искат.

# 20 944
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Ама Мирел, гласувай си за него. Не ни вменявай вина, че ние няма да го направим. Все още живеем в демокрация, или поне докато "не сме взели пример от русия."

Аз последно време основно от феновете на ПП чета опити за вменяване на вина на всеки, който каже, че няма да гласува за тях. То не беше към гласоподавателите на ГЕРБ, то не беше към тези на Възраждане, то не беше към тези на ИТН, сега, като чета темата, тези на Радев са на пангара. Даже рязко ГЕРБ станаха по-приемливи.
Аз бях зарязала темата дълго време, сега бях в болнични и имах повече свобода да надничам по-често тук, то пък съвпадна с оставката на Радев.
Та, вече разбирам защо преди време имаше потребители, които вече ги няма, с различни виждания и предпочитания от масовката. Много агресивно поведение към всеки, дръзнал да каже нещо положително за Радев /в случая/, за Възраждане, за Костадинов, за ГЕРБ и т.н.
И това го пиша като анти фен на гореизброените, мисля е ясно.
Та, не съм изненадана, че ГЕРБ са станали по-приемливи, като нищо и НН ще станат, само да не е Радев.
Той пък ще си спечели изборите и отново ще е много шум за нищо. И като се “сглоби“ с ППДБ /да, да, знам, че и преди сглобката с ГЕРБ същите категорично отричаха такъв вариант/, и ще е “преоблякъл се Илия, ама пак с тия“.
Ама да сме живи и здрави, че това е най-важното.

А що се отнася до КП, няма такова нещо като нов проект. Разбирам желанието да ги сватосат отново с Лена, но това са наистина грозни инсинуации.
Лично той го отрече, не вярвай на жълтури.
Ако днес има ново инфо е друга работа.

Точно така е. Гласоподавателите на Възраждане са прости, тези на ГЕРБ са малоумни, тези на ДПС-НН са неуки, тези на ИТН са смешни, тези на Радев са луди и т.н. Само гласоподавателите на ПП са елита на елита, топ ъф дъ топа, най-интелигентните сред най-интелигентните и т.н.

Хайде, сега. Да не страдаме от избирателна амнезия. Ами соросоиди, жълтопаветници, умнокрасивитет?
Специално съм подчертала обидите, за да се види разликата. Жълтопаветник не е обида и никога не е била. Умнокрасив също не е. Това е комбинация от умен и красив. И специално "умнокрасиви" дойде от това, че още щом се появиха Кирил и Асен, бяха обявени за умни и красиви, и следователно всички гласували за тях са именно такива.
Е, дай да си говорим истината 'се пак. Blush
Аз съм в тази тема сигурно от ....вече не помня колко, ама много време.
Епични битки съм водила още с Абсурд /светла ѝ памет/. Смятай значи колко години са това.
Винаги привържениците на ДБ /говоря много преди да ги има ПП/ са били обиждани и иронизирани с това “жълтопаветници“, умнокрасивитетът дойде после, с Кирил и Асен. Колко съм докладвана и трита заради “гербави“ и аз.....въпреки че се опитах да обясня, че имам предвид електората на ГЕРБ. Blush
Та, имаше си хейт доволно, но тогава пишеха повече хора, различни хора.

# 20 945
Възраждане са поискали извънредно заседание на правна комисия, за да се гледат промени в ИК - да бъдат ограничени секциите в трети страни. ГЕРБ побързаха да им удовлетворят искането.
От кога казвам, че КК е контролирана опозиция на ГЕРБ.

Тук е по-скоро желание на Пеевски. Искат да не се гласува от страни извън ЕС. Разбирай, КК се лишава от гласове от САЩ и Великобритания, за да може ДП да лиши Доган от гласове от Турция.
Как беше, той ми казва, аз изпълнявам е положението.
И още нещо ще припомня. Сигналът на база, на който е отстранен Андрей Гюров от поста в БНБ, също беше подаден от Възраждане.

# 20 946
Не мисля, че е имало президент, който да е бил обединител на нацията. Нацията винаги е била разделена заради политическите си предпочитания. Критики и обвинения е имало срещу всеки един президент, но изискването да е обединител на нацията го има само към Румен Радев 🙂

Направих справка в Платеното ведомство. Има 2 заявки за Нашата България едната, от които е от 7.03.2012 г и е оттеглена. Освен име, няма нищо друго запазено - нито цветове, нито изображения.
Може да не са ни обединявали бившите президенти, но поне не са задълбочавали разединението. Никой президент преди РР не си е позволявал да нарече легитимно избрано правителство Мутри,  да казва, че депутатите са  социопати и биячи, да  нарече други политически лидери шарлатани. Тези изказвания какво са?

# 20 947
  • София
Че с какво Костадин е по-различен от Волен? И Волен тръгна скромно и патриотично. После дойдоха 4-звездните парижки хотели, кубинските пури и младите любовници. Тук поне изненада няма. КК си построи къща с една уредническа заплата, строи втора, вече тръгна и по Гърция с млади придружителки. Нищо различно.

# 20 948
Ами именно, един стига. Той по принцип Радев не е виновен, че Волен е решил да го посреща пред президентството. Силно се надявам да не приюти в партията си такива отрепки. Но как се активизираха всичките, страшна работа...

# 20 949
И те тъй всичките усилия на русофилите да ни излъжат, че Рубльов е проевропеец, се изляха в канала. Да взимаме съвети от най-продънената от олигархия и бедна страна в света. Господи...

Леле, вярно ли това е казал?
Голяма грешка още в началото.

# 20 950
Нека, нека, все такива да са му изказванията, да няма и грам съмнение в никой, накъде ще ни тика Радев.

# 20 951
За случващото се в правна комисия:

Скрит текст:
Надежда Йорданова от ППДБ обяви в социалните мрежи, че в 13:52 ч. председателят на комисията Анна Александрова (ГЕРБ) е свикала извънредно заседание с една-единствена точка – законопроект на "Възраждане" от 22 януари 2026 г.
В него е заложено ограничаване на секциите за гласуване на предстоящите избори в страните извън Европейския съюз.
"Свалената от власт коалиция със съдействието на "Възраждане" не се отказва да се гаври с българските граждани – този път като лишава стотици от тях от възможността да гласуват на предстоящите предсрочни парламентарни избори", написа Йорданова във Фейсбук.
Междувременно ППДБ написа и внесе в деловодството на парламента свой нов законопроект за промени в Изборния кодекс. В него се предлага гласуване както с хартиена бюлетина, така и с машина, чиито функции обаче се възстановяват. Предвидено е устройствата да принтират протокол с резултатите, но да има и контролно броене на разписките.
След внасянето на текстовете Йорданова поиска 30-минутна почивка на продължаващото и към този час заседание, за да може и този проектозакон да бъде разпределен за днешното заседание на правната комисия.
В началото на заседанието на правната комисия председателят ѝ Анна Александрова обяви, че предложението за извънредното заседание на комисията за законопроекта на "Възраждане" е дошло от членове на комисията. От думите ѝ се разбра, че предложението е подкрепено от 7 депутати, но не изреди от кои парламентарни групи са те.
Според правилника на парламента извънредни заседания могат да се свикват по предложение на една трета от членовете на комисията. Правната комисия има 22 членове.
По време на дебатите се разбра, че един от подписите е на Христо Расташки от МЕЧ, който оттегли подкрепата си. Според представители на МЕЧ и "Алианс за права и свободи" това е причината заседанието да е нелегитимно и изцяло в противоречие на правилника на парламента.
Анна Александрова заяви, че тя като председател може да свика заседание по всяко време.
Законопроектът на "Възраждане" за ограничаване на изборните секции в чужбина бе приет от комисията и може да влезе в пленарна зала още утре.
Законопроектът на ППДБ беше отхвърлен от комисията.
Личното ми мнение е, че гласуването от чужбина трябва да се ограничи. Но не и по този начин - с извънредни комисии, от днес за утре, при неспазване на правилници и т.н. Години наред никой нищо не направи по въпроса, сега изведнъж Възраждане се юрна, при положение, че самите те имат цял мандат от чужбина. Много прозрачно и не оставят никакви съмнения защо се прави всичко това точно сега.

# 20 952
А казал ли е Русия, казал е. Да не се срамувате сега, че го е казал? Стягайте се, още бая срам ще има.

# 20 953
не се сдържах Joy
Скрит текст:

РР си е с руска душица.

# 20 954
За ББ

гледах откъс при Карбовски за кока на Хилъри Клинтън, но не знам как да го кача в темата, особено от телефон. Инструктирали го да внимава, ако ХК е с кок на срещата. Тя била с кок. И той бил тъжен, тя го питала защо, като те хваля. Той и обяснил, а тя казала, ще косата и е мръсна. Туш просто.

Все си мисля, че рр и ппдб ще се коалират след изборите, то няма иначе как да се получат нещата. Зависи и рр какъв екип ще събере в листите, защото има остра нужда от качествени закони, което означава грамотни юристи.

Общи условия

Активация на акаунт