Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 611 121
  • 21 244
  •   20
Отговори
# 21 105
На мен ми е интересно да разбера гледната точка на българския русофил относно политиката на Русия на Балканите. Да речем, че не са чели история, защото ги е мързяло. Ама сега какво се случва? В Северна Македония, дето са си наши хора. Поне там. Нещо?

Изобщо не мога да разбера защо трябва да гледаме към Русия в контекста на Северна Македония.

Русия има свои интереси, преследва ги, нямаме начин да й въздействаме /ние - ЕС като цяло, включително България/. Но сме способни да оформяме собствените си политики и аз съм убедена, че това протакане на присъединяването само налива вода в мелницата именно на Русия. А за протакането немалка отговорност носят балканските дрязги - преди с Гърция, сега с нас. Така че е редно и ние леко да си подредим приоритетите, преди да разсъждаваме как и защо някой се бори за влияние.

Точно в този случай за мен единственият позитивен път е интеграцията. Ако ще, и без предварителни условия.

# 21 106
Пейков в момента води дело срещу КК точно заради квалификациите "пиян" и "дрогиран". Да не последват и други? С добавка "некъпан" в иска за клевета? Joy
Как беше, когато няма други аргументи, се стига до квалификации и обиди?

# 21 107
На мен ми е интересно да разбера гледната точка на българския русофил относно политиката на Русия на Балканите. Да речем, че не са чели история, защото ги е мързяло. Ама сега какво се случва? В Северна Македония, дето са си наши хора. Поне там. Нещо?

Изобщо не мога да разбера защо трябва да гледаме към Русия в контекста на Северна Македония.

Русия има свои интереси на Балканите, и че преследва ги, нямаме начин да й въздействаме /ние - ЕС като цяло, включително България/. Но сме способни да оформяме собствените си политики и аз съм убедена, че това протакане на присъединяването само налива вода в мелницата именно на Русия. А за протакането немалка отговорност носят балканските дрязги - преди с Гърция, сега с нас. Така че е редно и ние леко да си подредим приоритетите, преди да разсъждаваме как и защо някой се бори за влияние.

Точно в този случай за мен единственият позитивен път е интеграцията. Ако ще, и без предварителни условия.
Извинявай, прочетох, че Русия има интереси на Балканите, че ги преследва, и искам да питам какви са и как ги преследва.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 23:21 от AriaNovaKaq

# 21 108
  • Буркина Фасо
Пейков в момента води дело срещу КК точно заради квалификациите "пиян" и "дрогиран". Да не последват и други? С добавка "некъпан" в иска за клевета? Joy
Как беше, когато няма други аргументи, се стига до квалификации и обиди?
чудят се за какво да си харчат парите. Grinning
той и Асенката съдеше Т.Йорданов, но го загуби.

https://offnews.bg/temida/asen-vasilev-gubi-deloto-sreshtu-toshk … dopal-860077.html

# 21 109
  • София
Балканите винаги са били и ще бъдат един привлекателен геополитически, стратегически и икономически полуостров, както за Русия, така и за САЩ, и за ЕС.

Един интерес се заменя с друг интерес. Новина от днес: “Лукойл” е подписал споразумение с американската инвестиционна компания "Карлайл" Руснаците продават на американците всички чуждестранни активи на Лукойл, включително и България, без тези в Казахстан.

https://darik.bg/lukoil-se-sporazuma-s-amerikanskata-karlail-za- … zbina~514725.html

# 21 110
Добре де, Сарафов колко по 6 месеца ще изкара? Вече минаха 2 х 6 .

https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135560660
чл. 173 ЗСВ
(15) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2025 г., в сила от 21.01.2025 г.) При предсрочно прекратяване или изтичане на мандата на главния прокурор, председателя на Върховния касационен съд или председателя на Върховния административен съд се определя временно изпълняващ съответните функции, при спазване на следното условие: едно и също лице няма право да изпълнява съответните функции за срок, по-дълъг от 6 месеца, без значение дали е имало прекъсвания в изпълнението на функциите.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 00:45 от Diorela

# 21 111
Тези лекета от линка на
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[   не спряха с простотията "доносническа България", абе маймуни, толкова ли нямат две клетки мозък да измислят друга подигравка с абревиатурата ДБ, ами плюят по името на държавата, аман вече.
Тая сган с простотиите си просто мърси знамето, народните обичаи, че и името на държавата.

# 21 112
Скрит текст:

Русия има свои интереси на Балканите, и че преследва ги, нямаме начин да й въздействаме /ние - ЕС като цяло, включително България/. Но сме способни да оформяме собствените си политики и аз съм убедена, че това протакане на присъединяването само налива вода в мелницата именно на Русия. А за протакането немалка отговорност носят балканските дрязги - преди с Гърция, сега с нас. Така че е редно и ние леко да си подредим приоритетите, преди да разсъждаваме как и защо някой се бори за влияние.

Извинявай, прочетох, че Русия има интереси на Балканите, че ги преследва, и искам да питам какви са и как ги преследва.

Няма да седна да чета лекции защо болшинството по-големи и по-малки играчи се стремят според възможностите си да имат ако не контрол, то влияние на Балканите. Русия не е изключение, САЩ не е изключение, Китай, Турция, ЕС не са изключение. Пълно е с материали - всеки може да прочете, ако се интересува.

Възловото е, че доколкото не сме способни да влияем пряко на другите играчи, по-добре  да се замислим за себе си -  какво не/прави ЕС по отношение на Северна Македония и каква е българската роля в това. Защото върху тези неща сме способни да влияем, доколкото собствените ни действия зависят съвсем пряко от нас.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 03:33 от Vapor

# 21 113
Че какво ѝ е на Мария Филипова,хем хубава,хем 15г.в администрацията,все едни избори ще може да врътне😏 Главчев ми поомръзна,за Гюров съм на мнение,че няма защо да се пробва,изборите няма да бъдат честни,само ще обере негативите.Даже отсега си представям какъв ще е рефрена на бившите управляващи-Гюров/ппдб/ носят цялата отговорност за проведените избори.Щом те ги организират,значи няма абс.никакви изборни шмекерии и прочие.

# 21 114
Интересно партията на Радев колко гласове ще купи. И после, разбира се, ще дойдат извиненията - ами те всички купуват, такава е играта. И тези хора пак ще се надяват Радев да спаси България.

# 21 115
Искам да имам самочувствието на винаги съгласната Мария, която смята че има капацитет да бъде служебен премиер, само защото 15г е била в държавната администрация

# 21 116
Колко пък да са тези,които са склонни да си продадат гласа,главно са от малцинството и ще има ли за всички?
Подготвят се,първо лесно сдадоха властта,после се опитаха на набутат въпросните скенери,сега мернах ,че орязват избирателните секции в чужбина,голяма мобилизация.
Дори и Рашков да сложат като служебен вътрешен,надали ще е толкова напет като едно време.Поотупаха го покрай разни скандали,а и времето е кът.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 08:28 от Морана

# 21 117
Мисля, че Рашков ще се справи, ако стане вътрешен министър. И ще имаме най-близкото до честни избори, което е възможно.

# 21 118
Искам да имам самочувствието на винаги съгласната Мария, която смята че има капацитет да бъде служебен премиер, само защото 15г е била в държавната администрация
Защото изхождаш от там, че ще трябва да върши нещо сама. Такива като нея няма нужда да могат нещо. Те си имат кукловоди.

# 21 119
Да си фърчоплан с дистанционно, недей.

Общи условия

Активация на акаунт