Не ми се вярва, в тик ток са хлапаците и девойките, те повечето не гласуват. Това че го лайкват, не значи че ще гласуват за него. За сериозна политика кой се занимава с Тик Ток. Там между другото стават огромни манипулации. Истински реален случай. Младо момче, ром, израстнал в дом за изоставени деца, в пълна мизерия, без родителско възпитание, въпреки че е възпитано и културно момче, без образование, неук, но в душата добро момче, баща дори, гледащ си децата, търсещ си работа, покрай точно с Влади (фейсбук страница), може и да сте го виждали, наскоро се появи там. Няма да му качвам тука видеото, че все пак нямам негово позволение да разкривам лична информация, но си представете, младо момче, ром по етнос, баща на две деца, едното бебе, другото в предучилищна възраст, ми показва тик тока, пусна ми няколко секундно видео, с Асен Василев, и ми каза тоя много га мразя, чуй го какво казва. (Бедните да го д.хат). Извадена от констекста реплика от изказване на Василев за което всички знаем, и извадено от контекста.
Даже не ми се занимаваше да му обяснявам, какво всъщност е искал да каже Василев, каква е била ситуацията, че това е реплика извадена от реч в парламента извън контекста, (той не знае и какво е контекст, аз не мога и това да му го обясня.), та изобщо и не започнах да му обяснявам, че аз гласувам за този дето така го мрази,
. И защо гласувам за него. Защо съм либерал, защо искам зелени градове, с повече велоалеи, и възможности за активно придвижване, а не задръстени от коли с отвратителен въздух градове, че искам да заприличаме като начин на живот на западняка в Амстердам, в Копенхаген, в големите зелени европейски столици, този начин на живот искам. За това съм либерал. Но това изобщо не ми се занимаваше да го обяснявам.На същият принцип в тик тока ще попадне на някое 10 секундно видео с Пеевски, в което кратко обяснява че само да дойде на власт ще стане рай за братята роми, и ето откъде идва една стабилна част от електората на Пеевски. И то от хора които не са купени, добри са по душа, нямат никаква лична изгода от Пеевски на власт, просто нямат минимални знания и обща култура. Тези хора са най лесни за манипулация. За това евала на французите че забраняват соц-мрежите за под 16. Даже трябва да е за под 18. Защото соц-мрежите просто водят до гигантско затъпяване. До спиране на способноста за разсъждване, защото всичко е кратко, сбито, няма контекст, няма история, развитие във времето. От там мозъка няма нужда да разсъждава и да мисли. Не е така с книгата, или с вестника, че дори с телевизията. Едно време се е смятало гледането на телевизия за страшно затъпяващо. В сравнение със скролването където си задържаш вниманието само за секунда, гледането на телевизия е висша мозъчна дейност в сравнение със скролването в соц мрежите. И точно младите са под тая атака, възрастните не прекарват толкова време в соц.мрежите поне в България.
най-простичко от 6 на 3 лева е намаление с 50%, от 6 на 1 е намаление с около 83%. Без да съм учителка по математика или дори особено силна, но не можеш да имаш намаление с над 100%, всичко над означава, че освен, че ти е безплатно ти дават и отгоре.